Green Innovation Makers - Business Skive

Unge sætter ord og handling på grøn omstilling i Skive

Del

Hvordan kan en quiz, en chatbot og en podcast være med til at uddanne fremtidens grønne arbejdskraft? Svaret finder man på Green Innovation Week 2025, hvor Center for it i undervisningen lader elever og undervisere prøve kræfter med bæredygtighed i øjenhøjde.

Podcastoptagelse under GIW 2024
Podcastoptagelse under GIW 2024 Green Innovation Week

Unge som klimastemmer

Når Skive inviterer til Danmarks store event for unge i den grønne omstilling den 25. september, er det med både teknologi, elevperspektiv og undervisning i centrum. Center for it i undervisningen deltager med en række interaktive aktiviteter, der klæder elever og undervisere på til at arbejde med grøn omstilling i praksis – ikke kun på dagen, men hele året rundt.

"Hos CIU arbejder vi for at skabe en grøn EUD-generation – unge, der ikke blot forstår den grønne omstilling, men som også har modet og kompetencerne til at handle på den, både i skolen og i deres hverdag," siger Søren Krebs Møller, videnscenterchef i Center for it undervisningen.

Én af aktiviteterne er podcastoptagelser, hvor eleverne selv får mikrofonen og deler deres syn på den grønne omstilling. Formålet er at styrke elevens stemme i debatten og samtidig skabe et unikt undervisningsmateriale, der spejler unges oplevelser og perspektiver på bæredygtighed.

"Vi tror på, at elever lærer bedst, når de kan se sig selv i det, de arbejder med. Podcasten bliver et fælles dokument for, hvordan unge oplever og engagerer sig i den grønne dagsorden," forklarer Søren Krebs Møller.

Fra grøn samvittighed til konkret handling

På eventet kan besøgende også møde ’Den Grønne Skammer’ – en chatbot med humor og alvor, der giver brugerne en digital løftet pegefinger og konkrete idéer til en mere bæredygtig hverdag. Og med quiz og hjemmesiden mikrohandling.dk bliver elever sendt på opdagelse i hele Green Innovation Week for at finde og dokumentere små, grønne handlinger.

Center for it i undervisningens aktiviteter er udviklet med afsæt i deres nationale mandat om at styrke it-brugen på landets erhvervsuddannelser – og det er ikke tilfældigt, at netop Center for it i undervisningen sætter strøm til grøn omstilling under årets Green Innovation Week:

"Vi arbejder med princippet: Ikke nødvendigvis mere it – men bedre brug af it. Det gælder også, når vi taler bæredygtighed. Teknologi skal være et redskab for læring og grøn omstilling – ikke et mål i sig selv," understreger Søren Krebs Møller.

Green Innovation Week 2025 er støttet af Tietgenfonden, Norlys Vækstpulje, Spar Vest Fonden og Skive Kommune.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Podcastoptagelse under GIW 2024
Podcastoptagelse under GIW 2024
Green Innovation Week
Download
Deltagere tester chatbot
Deltagere tester chatbot
Green Innovation Week
Download

Links

Samlingspunkt for grøn omstilling

Green Innovation Week er et projekt målrettet elever, studerende, undervisere, uddannelsesledere og virksomheder på tværs af fagligheder og brancher med formålet om at styrke den nødvendige bæredygtige omstilling og innovation i fødekæden fra uddannelse til erhverv. 

Vi arbejder året rundt med at fremme grønne initiativer, der kulminerer i et stort årligt bæredygtighedsevent i forbindelse med Green Innovation Week.

Green Innovation Week finder hvert år sted i uge 39 og kulminierer torsdag d. 25. september 2025 i Skive. 

Følg pressemeddelelser fra Green Innovation Makers - Business Skive

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Green Innovation Makers - Business Skive

Gråærter og rapskage på menuen: Unge madhåndværkere former fremtidens køkken21.5.2025 13:04:45 CEST | Pressemeddelelse

Når tusindvis af unge, undervisere, virksomheder og organisationer samles til Green Innovation Week i Skive den 25. september, bliver det med bæredygtighed på både programmet og menuen. I år er det nemlig elever fra tre fødevareuddannelser – Nordic Food College, FGU Skolen Skive og Aarhus Tech – der står bag de smagsprøver, som deltagerne kan nyde dagen igennem. Temaområdet Indtag den grønne omstilling bliver mere velsmagende og konkret end nogensinde før. Elever fra uddannelserne viser med egne opskrifter, hvordan grøn omstilling kan se ud i fremtidens køkkener – med fokus på bl.a. sæson, bælgfrugter, madspild og nye smage.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye