Gamification med grøn mening –Merkura sætter bæredygtighed i spil
Brætspil og konkurrencer erstatter kedelige PowerPoints, når Merkura sætter grøn forretningsforståelse på programmet ved Green Innovation Week 2025. Merkura - videnscenter for merkantil udvikling – inviterer nemlig til spilcafé, hvor deltagere får mulighed for at få bæredygtighed ind under huden gennem leg

Når Green Innovation Week den 25. september samler over 4.000 elever, studerende, undervisere og virksomheder i Skive bruges brætspil, kort og pointtavler som didaktisk døråbner til at blive mere dus med begrebet bæredygtighed. Bæredygtighed kan nemlig opleves som både bøvlet og besværligt at gå til, og det vil Merkura gøre noget ved:
"Vi bruger spil, fordi det virker. Når man spiller, engagerer man sig, reflekterer, konkurrerer og samarbejder. Det skaber motivation og læring på en måde, som PowerPoint sjældent kan," siger Pia Bødker, bæredygtighedskonsulent hos Merkura.
To spil, to veje ind i grøn forretning
I spilcaféen i temaområdet Form fremtidens bæredygtige forretning kan deltagerne prøve “Sikke et spild” og ”Værdig”.
I ”Sikke et spild” får deltagerne syn for sagen, hvor meget spild vores samfund producerer og accepterer inden for brancher som fx mode, emballage og transport. Spillet lægger op til at se spild som forretningsmuligheder.
”Værdig” er en nyfortolkning af det elskede Matador-univers, hvor det nu ikke kun handler om at købe og sælge for at maksimere profitten, men i stedet om at skabe social og miljømæssig værdi. Vinderen er den, som formår at bygger den mest bæredygtige forretning.
Spillene er målrettet merkantile erhvervsuddannelser, følger faglige mål og er udviklet til undervisningsbrug.
På Merkuras stand er der også mulighed for at se på undervisningsmaterialer, få en snak med fagkonsulenter om værdien af gamification i undervisningen og flere måder at gøre undervisningen mere engagerende og grøn.
Green Innovation Week er støttet af Tietgenfonden, Norlys Vækstpulje, Spar Vest Fonden og Skive Kommune.
Nøgleord
Kontakter
Linda Routh KærgaardKommunikations- og projektkoordinatorGreen Innovation Week
Tlf:+45 28 51 63 91lik@bskive.dkPia BødkerBæredygtighedskonsulentMerkura
pib@merkura.dkBilleder
Links
Samlingspunkt for grøn omstilling
Green Innovation Week er et projekt målrettet elever, studerende, undervisere, uddannelsesledere og virksomheder på tværs af fagligheder og brancher med formålet om at styrke den nødvendige bæredygtige omstilling og innovation i fødekæden fra uddannelse til erhverv.
Vi arbejder året rundt med at fremme grønne initiativer, der kulminerer i et stort årligt bæredygtighedsevent i forbindelse med Green Innovation Week.
Green Innovation Week finder hvert år sted i uge 39 og kulminierer torsdag d. 25. september 2025 i Skive.
Følg pressemeddelelser fra Green Innovation Makers - Business Skive
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Green Innovation Makers - Business Skive
Grøn velfærd i praksis: Unge udvikler morgendagens løsninger på GIW 20253.6.2025 15:01:15 CEST | Pressemeddelelse
Hvordan skaber vi en sundhedssektor, der tager hensyn til mennesker, miljø og samfund? På Green Innovation Week sætter Videnscenter for Velfærdsteknologi og Social- og Sundhedsskolen Skive, Thisted, Viborg fokus på innovation, værdighed og plastfrie løsninger i velfærden – med unge som drivkraft.
Gråærter og rapskage på menuen: Unge madhåndværkere former fremtidens køkken21.5.2025 13:04:45 CEST | Pressemeddelelse
Når tusindvis af unge, undervisere, virksomheder og organisationer samles til Green Innovation Week i Skive den 25. september, bliver det med bæredygtighed på både programmet og menuen. I år er det nemlig elever fra tre fødevareuddannelser – Nordic Food College, FGU Skolen Skive og Aarhus Tech – der står bag de smagsprøver, som deltagerne kan nyde dagen igennem. Temaområdet Indtag den grønne omstilling bliver mere velsmagende og konkret end nogensinde før. Elever fra uddannelserne viser med egne opskrifter, hvordan grøn omstilling kan se ud i fremtidens køkkener – med fokus på bl.a. sæson, bælgfrugter, madspild og nye smage.
Fra TikTok til undervisning: Markedsføringsøkonomer sætter strøm til Green Innovation Week6.5.2025 14:41:40 CEST | Pressemeddelelse
Markedsføringsøkonomer fra Erhvervsakademi MidtVest i Herning har udviklet kampagneoplæg til Green Innovation Week 2025 – med inspirerende bud på, hvordan den grønne omstilling kan formidles til unge i øjenhøjde. Nu tager arrangørerne flere idéer med videre i planlægningen.
STEM: Hvordan kan komplekse teknologier formidles for unge?27.1.2025 09:02:36 CET | Pressemeddelelse
Et nyt casemagasin fra Tænketanken Mandag Morgen viser blandt andet hvordan STEM-fagene kan formidles relevant og i øjenhøjde med unge, så flere får øjnene op for fagenes afgørende rolle i den grønne omstilling.
Udgivelse: Sådan uddanner vi til fremtidens grønne arbejdsmarked16.1.2025 09:07:41 CET | Pressemeddelelse
Uden tilstrækkelig arbejdskraft og de rigtige kompetencer går den grønne omstilling i stå. Et nyt magasin udgivet af Tænketanken Mandag Morgen og Green Innovation Week giver nu et konkret indblik i, hvordan danske uddannelser skaber grønne løsninger i samarbejde med virksomheder. Magasinet bygger på erfaringer fra Green Innovation Week 2024 i Skive, hvor elever, studerende, virksomheder og uddannelsesinstitutioner mødes for at udvikle konkrete prototyper og løsninger på fremtidens grønne udfordringer, deler tværfaglige erfaringer og skaber nysgerrighed omkring kompetencer til fremtidens grønne arbejdsmarked.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum