Paella fra ildens mester - Valencia præsenterer sit madunivers i København
Spaniens elskede madkultur kommer måske mest autentisk til udtryk i madbyen Valencia, paellaens hjemby. Med flere ugentlige direkte fly fra både SAS og Norwegian er det nu nemmere end nogensinde at tage på en gastronomisk getaway til Valencia – byen, der er kendt som Middelhavets spisekammer. Den 4. juni kan udvalgte danske gæster smage på Middelhavsmaden, når den anerkendte ildmester gæster Danmark.

Udvalgte gæster i København får en unik smagsprøve på Valencias kulinariske rigdom, når Visit Valenciadeltager i det gastronomiske arrangement Tasting Spain, arrangeret i samarbejde med det spanske turistkontor i Danmark den 4. juni. Eventet foregår på den spanske ambassadørs residens i København og byder på både præsentationer og showcookings fra fem spanske destinationer.
Valencias bidrag er noget helt særligt: den anerkendte mesterkok Rafa Margós, kendt som "ildens mester", viser kunsten at tilberede en autentisk paella valenciana over åben ild. Menuen fuldendes med to af Valencias mest ikoniske drikke: Agua de Valencia, en forfriskende cocktail baseret på friskpresset appelsinjuice, cava, vodka og gin, samt den søde, iskolde horchata lavet på tigernødder, der dyrkes lokalt omkring Valencia.
Middelhavets spisekammer – et madunivers anerkendt af UNESCO
Valencia er ikke bare paellaens fødeby – byen er også epicenter for en kulinarisk tradition med rødder i det omkringliggende landbrugslandskab, naturområdet Albufera, med sø og perfekte forhold for risdyrkning, og det nærliggende Middelhav. Disse naturlige spisekamre leverer dagligt friske råvarer som ris, fisk, citrusfrugter og grøntsager til både lokale køkkener og topgastronomiske restauranter.
Middelhavets livsstil og madkultur er så unik, at UNESCO har anerkendt middelhavskosten som immateriel kulturarv. I 2021 fik paellaen sin egen plads på den valencianske liste over immateriel kulturarv som et ikon inden for middelhavskosten og valencianske identitet.
En autentisk madoplevelse – kun få timer fra København
Med direkte flyruter fra både SAS og Norwegian er det let for danske rejsende at nå Valencia på under tre timer. Destinationen er perfekt til en forlænget weekend med sol, kultur og ikke mindst gastronomi i verdensklasse. Byens madscene favner både det traditionelle og det moderne – fra esmorzaret – en traditionel brunchret, til paella i alle afskygninger og innovative menuer med lokale råvarer og bæredygtige principper.
Presse og interviews
Eventet den 4. juni henvender sig til medier og branchefolk. Journalister, der ønsker at deltage eller booke interviews med Rafa Margós eller repræsentanter fra Visit Valencia, bedes kontakte Anna Kron Boysen på akb@kronkommunikation.com, tlf.: 26161376.
Initiativet Middelhavets spisekammer
Ud over den berømte paella, som i sin autentiske form laves med kylling og grøntsager, og som har sin egen internationale mærkedag den 20. september, har Valencia meget mere at byde på kulinarisk. Saftige appelsiner fyldt med C-vitamin, den særlige og iskolde drik horchata – og naturligvis ris i alle afskygninger. Valencias identitet er formet af de omkringliggende landbrugsområder, Albufera-naturområdet og havet. Derfor har byen igangsat projektet Middelhavets spisekammer – et initiativ for at fremme bæredygtig gastronomi med fokus på lokale produkter fra både land og hav. Selv Valencias grøntsagsmarker er blevet anerkendt som verdens landbrugsarv af FN's fødevareorganisation FAO.
Rafa Margós – ildens mester
Rafa Margós er kok og idémanden bag El Paeller. Han har viet sit liv til paellaens verden siden hans familie grundlagde Las Bairetas for 30 år siden, en restaurant kendt for sine paellaer lavet over levende ild, og for at have den største brændefyrede paellaovn i verden. Efter at have tilberedt over 300.000 paellaer besluttede mesterpaellakokken i 2020 at bringe sin lækre brændefyrede paella ud i verden med sit firma El Paeller.
Deltagende destinationer i Tasting Spain eventet 4. juni
Cambrils, Dénia, Gran Canaria, La Palma og Valencia.
Om Valencia
Valencia er Spaniens tredjestørste by, beliggende ved Middelhavet midt på Spaniens østkyst. Byen kombinerer historisk charme og moderne innovation med fantastiske strande og lækker mad. Byen er hjemsted for nogle af Spaniens mest ikoniske seværdigheder, herunder det futuristiske kompleks Ciutat de las Artes y las Ciencias, med museer, et akvarium og meget mere, et must-see for arkitektur- og videnskabsentusiaster, den imponerende gotiske Valencia Katedral, der huser den hellige kalk, og den smukke Turia Park, der strækker sig gennem byens hjerte. Valencia er også fødestedet for den verdensberømte ret paella. Valencia lokker med 300 dage med solskin og 20 kilometer strand, og den årlige festival Las Fallas, hvor enorme papirkunstværker bliver brændt i en spektakulær ceremoni. Valencia har flere steder på UNESCOs verdensarvliste, fx bygningsværket The Silk Exchange, og det immaterielle verdensarv El Tribunal de las Aguas, festivalen Fallas og den traditionelle manuelle kirkeklokkering.
Valencia tilbyder en perfekt kombination af kultur, afslapning, gastronomi og grønne oplevelser – der er noget for enhver smag.
Læs mere om Valencia
Nøgleord
Kontakter
Anna Kron BoysenSenior Advisor
Tlf:+45 26 16 13 76akb@kronkommunikation.comBilleder





Velkommen til Kron Kommunikation!
Kron Kommunikation er et PR- og kommunikationsbureau med base i København. Bureauet er specialiseret i PR og kommunikation for kunder i turist- og rejsebranchen - særligt med fokus på de skandinaviske turistdestinationer.
Følg pressemeddelelser fra Kron Kommunikation
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Kron Kommunikation
Nu kan danskerne stå på ski i en kæmpe kanelbolle-bane hos familieskidestinationen Orsa Grönklitt11.9.2025 10:14:36 CEST | Pressemeddelelse
Skidestinationen Orsa Grönklitt lancerer som de første i Sverige en unik skinyhed – Kanelbollen, der giver skiløberne en helt ny oplevelse i pisten. Det nye tilbud til skigæsterne er en specialdesignet, rund bane formet som en kanelbolle, hvor skiløbere – uanset alder og niveau – kan opleve fart, sving og en snetunnel. Orsa Grönklitt markerer denne vinter sit 60-års jubilæum med en række store nyheder for skientusiasterne.
Pippi fylder 80 år og holder åbent i efterårsferien9.9.2025 09:32:44 CEST | Pressemeddelelse
Verdens stærkeste pige, Pippi Langstrømpe, fylder 80 år - men i Astrid Lindgrens Verden er hun altid ni år og lige så legesyg som dengang, hun kom til verden i 1945. Pippi siger særligt velkommen til danske børn og barnlige sjæle i efterårsferien, hvor Astrid Lindgrens Verden og andre Pippi-oplevelser i Småland holder åbent.
Nye spiseoplevelser med unikke beliggenheder i Vestsverige2.9.2025 11:43:29 CEST | Pressemeddelelse
Denne sæson byder Vestsverige på nye og opdaterede spisesteder, hvor lokale råvarer serveres med udsigt til søer, skove og åbne landskaber. Fra nyåbnede restauranter til velkendte favoritter med nye koncepter – her er fire steder, der kombinerer gastronomi med naturoplevelser, og som man husker længe efter sidste bid.
Forlæng sommeren med tre stærke kulturoplevelser i Gøteborg12.8.2025 10:29:32 CEST | Pressemeddelelse
Sensommeren er det perfekte tidspunkt at besøge Gøteborg – her venter festivaler fyldt med kunst, kultur og gastronomi i hele byen. Fra slut-august og ind i efteråret summer Sveriges næststørste by af liv og oplevelser for alle sanser. Tre store festivaler giver nu ekstra gode grunde til at tage turen til byen – med gratis kulturfest, ny madfestival og kunstbiennale på programmet.
Flydende middag, skovens guld og høstfest i Sverige – efterår for alle sanser6.8.2025 10:40:14 CEST | Pressemeddelelse
Efteråret er højsæson for store smagsoplevelser i det sydlige Sverige, og i år byder Småland og Øland på alt fra svampekurser i skovens dyb og flydende middage på floden til krebsegilder og høstfest med hele Øland som bagtæppe. De kommende måneder byder på en perlerække af unikke madoplevelser under åben himmel.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum