Dansk akvakultur og kokkekunst gik hånd i hånd
Madens Folkemøde 2025 i Nykøbing Falster blev en stor succes med over 35.000 besøgende i løbet af tre dage. Dansk akvakultur var for alvor rykket ind i centrum af både debatscener og gastronomiske oplevelser, hvor fagfolk, forbrugere og politikere mødtes omkring fremtidens klima- og miljøeffektive fødevarer.

Akvakultur i front på Madens Folkemøde 2025
En af folkemødets centrale debatter fandt sted på Den Cirkulære Scene, hvor DAPO’s direktør René Christensen sammen med eksperter fra blandt andet kokkeskolen fra CELF og restaurationsbranchen debatterede muligheder og udfordringer ved landbaseret fiskeopdræt og RAS-teknologi. Fokus var på miljøeffektivitet, dyrevelfærd, smagskvalitet og det politiske handlerum for at skabe vækst af akvakulturproduktionen i Danmark.
“Gæsterne viste stor interesse for både kvalitet og miljøeffektivitet i dansk fiskeopdræt. Det lover godt for fisk og skaldyrs plads på danskernes middagsborde,” udtalte René Christensen, direktør for Dansk Akvakultur Producentorganisation.
Akvakulturens råvarer i verdensklassekonkurrence
Fredag blev der sat fokus på den ypperste gastronomi, da den danske udtagelseskonkurrence til Bocuse d’Or, verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence, løb af stablen. Dansk opdrættet sandart fra AquaPri samt blåmuslinger og østers fra Fiskerikajen udgjorde nøgleingredienserne i første ret. Dommerpanelet, bestående af nogle af dansk gastronomis største navne, viste begejstring for den dansk opdrættede sandart.

Flere af dommerne fremhævede sandarten som en råvare af høj gastronomisk kvalitet. Den blev rost for sin delikate smag, sin alsidighed i tilberedningen og sit potentiale i det moderne køkken:
“Sandarten fra dansk opdræt smager virkelig godt. Den er fantastisk at arbejde med og giver masser af muligheder i køkkenet,” lød det fra flere i dommerpanelet.
Dommernes positive vurdering understreger den gastronomiske værdi af dansk opdrætsfisk og styrker akvakulturens position i både professionelle køkkener og fremtidens fødevareløsninger.
“Dansk akvakultur har en vigtig rolle at spille, hvis vi skal sikre en klima- og miljøeffektiv fødevareforsyning fremover, og så gør det ikke noget, at det smager fantastisk,” understregede René Christensen.
Nøgleord
Kontakter
Cecilie Winther KristensenPresse- og kommunikationsansvarligDansk Akvakultur Producentorganisation
Tlf:20150860cecilie@danskakvakultur.dkRené ChristensenDirektørDansk Akvakultur Producentorganisation
Tlf:52501118rene@danskakvakultur.dkBilleder



Links
Følg pressemeddelelser fra Dansk Akvakultur Producentorganisation
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dansk Akvakultur Producentorganisation
Fødevarepriser stiger - men ikke for laks og ørred2.9.2025 14:48:57 CEST | Pressemeddelelse
Debatten om stigende fødevarepriser fylder meget i både medier og samfund. Forklaringen er sammensat, men i korte træk handler det om, at den globale efterspørgsel stiger hurtigere end udbuddet.
Danske havbrug drives lovligt – branchen ser frem til ensrettede rammevilkår29.8.2025 11:33:29 CEST | Pressemeddelelse
Trods 11 års ventetid på overgang til miljøgodkendelser drives alle danske havbrug lovligt og under skærpet kontrol. Dansk Akvakultur Producentorganisation ser frem til mere gennemsigtige og ensartede rammevilkår i 2027.
Stiig Markager bør holde sig til fakta og løsninger – ikke polarisering11.8.2025 11:38:25 CEST | Pressemeddelelse
ASC Nordics svarer på kritik fremsat af professor Stiig Markager, Aarhus Universitet.
Dokumenteret forurening understreger behovet for kontrolleret fiskeproduktion26.6.2025 11:55:43 CEST | Pressemeddelelse
Ny analyse viser, at kemiske forureninger ophobes i vilde fisk i danske farvande. Dansk akvakultur tilbyder et kontrolleret alternativ med sikre og sunde fødevarer.
Bæredygtig opdrættet sandart møder verdensklasse gastronomi25.3.2025 05:30:00 CET | Pressemeddelelse
Fredag den 16. maj 2025 bliver Torvet i Nykøbing Falster centrum for gastronomisk præcision og kulinarisk kreativitet, når udtagelseskonkurrencen til Bocuse d’Or 2027 afholdes under Madens Folkemøde.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum