Rekordstor opbakning til hunde-velgørenhed
I weekenden blev Agria Hundegåtur, en del af verdens største digitale hunde-velgørenhedsevent, afholdt i Danmark. For 8. år i træk satte arrangementet deltagerrekord, hvilket resulterede i en rekordstor donation til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.

Det var langt fra et vejr at jage en hund ud i alle steder i landet i weekenden – alligevel gik rekordmange danskere og deres hunde på tur for at samle ind til Dyreværnet.
- Vi er både imponerede og dybt taknemmelige over, at så mange danskere og deres firbenede venner valgte at trodse det danske forårsvejrs temperamentsfulde luner for at begive sig ud i sol, regn, blæst og endda haglbyger for at deltage i weekendens Agria Hundegåtur. Deltagelsen steg med hele 70 procent i forhold til sidste år. Det vidner ikke kun om, at danskerne er entusiastiske i forhold til deres egne hunde, men understreger også, hvor stor en velvilje der er til at hjælpe hunde i nød, og det skal naturligvis udløse en rekordstor donation, siger en tilfreds arrangør, administrerende direktør i Agria Dyreforsikring, Tine Stabell.
Rekordstor donation
Formålet med Agria Hundegåtur er at indsamle midler til at forbedre forholdene for hjemløse hunde. Agria donerer et beløb for hver tilmeldt hund og ejer til forskellige dyreværnsorganisationer i syv forskellige lande, så også hundeejere i Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland og Frankrig har i løbet af maj måned gået en velgørenhedstur.
I Danmark havde Agria på forhånd besluttet, at donationen skulle gå til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.
- Vi valgte Dyreværnet, fordi de gør en stor indsats for at finde nye hjem til hjemløse hunde. Det kræver mange ressourcer at passe og pleje hundene, samt at sikre dem, der har brug for det, nødvendig dyrlægebehandling. Det vil vi - og rekordmange danske hundeejere - gerne vil bakke op om, og på grund af den rekordstore tilslutning har vi besluttet at hæve donationen til 55.000 kroner, som går ubeskåret til Dyreværnet, siger Tine Stabell.
Overvældende opbakning
Henrik Knaack, direktør for Dyreværnet, er taknemmelig for det engagement og den støtte, de danske hundeejere har vist:
- Sikke en succes i år. Og hvor det glæder os, at danskerne for alvor har taget Agrias Hundegåtur til sig. Vi er så taknemmelige for støtten, så kæmpe tak til Agria og til alle dem, der har været ude og gå en tur med deres hunde. Det gør en stor forskel i for os her i Dyreværnet. Tusind tak, siger han.
Agrias Hundegåtur blev startet i Sverige i 2016 og fejrer i år 10 års jubilæum. Begivenheden begyndte som en fysisk gåtur, men er vokset til en stor international begivenhed, der både afholdes fysisk og digitalt, hvilket giver hundeejere mulighed for at deltage, uanset hvor de er, og samtidig vise deres støtte til hundevelfærd på sociale medier.
Nøgleord
Kontakter
Anne OrholtKommunikationsrådgiverOrholt Media
Tlf:2897 1907anne@orholt.dkLotte EversMarketingchefAgria Dyreforsikring
Tlf:2878 3270lotte.evers@agria.dkBilleder

Links
Om Agria Dyreforsikring
Agria Dyreforsikring er specialist i dyreforsikringer gennem mere end 130 år og skal, med specialistkundskab og engagement, udvikle og sælge tryghed for dyr og mennesker. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til heste, hunde, katte og andre smådyr som for eksempel gnavere, miniature grise, reptiler og racefugle. De fleste af virksomhedens medarbejdere er selv dyreejere, og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger er Agria med til at udvikle dyrehold, dyrehelbred og bidrager til veterinærmedicinsk forskning. Agria Dyreforsikring er en filial af Försäkringsaktiebolaget Agria (publ) (Agria Djurförsäkring). Ud over Danmark har Agria også virksomhed i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Frankrig, Irland og England.
Følg pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Trafikulykker tager halvdelen af danske huskattes liv11.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny opgørelse viser, at den mest almindelige dødsårsag blandt katte er påkørsel i trafikken. Faktisk er påkørsler skyld i, at halvdelen af forsikrede svenske huskatte kun lever i 4,4 år - en tendens, vi også ser i Danmark. Se listen over forskellige katteracers forventede levetid og de mest almindelige dødsårsager for katte - samt tip til, hvordan du bedst beskytter din kat.
Beskyt dig selv og dit kæledyr mod flåter9.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Flåter er små, men kan gøre stor skade ved at overføre alvorlige sygdomme. Her får du gode råd til hvordan du kan forebygge smitte, genkende symptomerne og undgå sygdomme hos din firbenede ven.
Når katten holder sommerferie7.7.2025 10:54:10 CEST | Pressemeddelelse
Sådan får du en sommerglad kat: Undgå de typiske feriefælder med den komplette sommerguide for dig med kat og få bl.a. råd til, hvordan du forbereder katten på ferie, varme dage, insektstik, transport og pasning.
Ømme poter: Dyrlægerne fjerner mange græsavne27.6.2025 12:00:31 CEST | Pressemeddelelse
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Ejere kan mindste risiko for hestens halthed20.6.2025 15:15:14 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse, foretaget af Agria, viser, at halthed er den mest almindelige årsag til, at heste har brug for dyrlægebehandling: Hver fjerde danske hesteejer har tilkaldt dyrlægen grundet halthed, og oftest er ledbetændelse årsagen. ”Forkert træning og manglende restitution er roden til problemet”, ifølge Agrias hestedyrlæge Jon Vedding Nielsen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum