Danske Regioner tager godt imod kræftplan
Regeringen har netop præsenteret Kræftplan V, og den bliver godt modtaget af
Danske Regioner: -Kræftplanen styrker de rigtige områder. Regionerne er klar til
at løfte ansvaret og føre planen ud i livet, siger formand, Anders Kühnau.
Kræftplanen er den femte, siden den første kræftplan blev vedtaget for 25 år siden.
- Vi er lykkedes med at forbedre overlevelsen efter kræft markant i de seneste par årtier. Det er sket med hurtigere forløb og bedre behandling, og det er meget tilfredsstillende, at markant flere kræftpatienter overlever. Derfor er det også det helt rigtige, at kræftplanen har fokus på at hjælpe patienterne med de følger, der kan være efter et kræftbehandlingsforløb, siger Anders Kühnau. Der er både tale om hjælp hos egen læge, rehabilitering eller hjælp til håndtering af senfølger på
hospitalsafdelinger.
Forebyggelse er vigtig
Formanden for Danske Regioner roser også , at kræftplanen har fokus på forebyggelse. Regionerne er tilfredse med, at planen fx indeholder initiativer til at begrænse salget af nikotinprodukter, sådan som Danske Regioner har foreslået tidligere.
Bedre hjælp til rygestop hilses også velkommen, mens markant højere priser på tobak desværre ikke er en del af kræftplanen, sådan som regionerne ellers har efterlyst.
Til gengæld er Danske Regioner tilfredse med, at en 18-års aldersgrænse for brug af solarier på sigt kan medvirke til, at færre vil udvikle modermærkekræft.
Mange danskere får kræft, så behandlingsbehovet er stort
Danske Regioner mener, at planen er væsentligt skridt i den rigtige retning, men at regionerne i de kommende år vil få behov for, at der kommer flere midler til at styrke behandlingskapaciteten.
- Vi står allerede i dag i en situation, hvor vi behandler flere og flere patienter med kræft. Vi får med planen en videreførsel af de midler, vi tidligere har fået til kræftområdet, og det er godt. Men desværre vil bevillingen falde gradvist over tid, og det bekymre os, påpeger Anders Kühnau.
- Regionernes behov for behandlingskapacitet bliver større, i takt med at antallet af ældre stiger i fremtiden. Det betyder desværre, at vi kan se ind i en fremtid med endnu flere kræftpatienter. Derfor er vi ærgerlige over, at beløbene til ekstra kapacitet falder frem mod 2027, lyder det fra formanden for Danske Regioner.
- Vi vil arbejde for at styrke området, og vi påtager os opgaven med at få planen ud at leve, pointerer Anders Kühnau.
Kontakter
Pressevagt
Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller pressekontakt@regioner.dk
Følg pressemeddelelser fra Danske Regioner
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danske Regioner
Prisen som Årets Sundhedsdebattør 2025 går til professor Bente Klarlund og musiker Johnny Hansen6.6.2025 12:39:54 CEST | Pressemeddelelse
Professor og læge Bente Klarlund og dansktop-musiker Johnny Hansen hædres med Danske Regioners pris Årets Sundhedsdebattør 2025. Makkerparret vinder prisen for deres bog ’Klarlund og Kandis på kur – forever’. I bogen kombinerer de forskning med praksisnære råd og skaber et folkeligt fællesskab om sundhed.
Lægedækningspuljen giver 20 millioner kroner til 20 projekter4.6.2025 07:01:37 CEST | Pressemeddelelse
Projekterne skal sikre flere læger i områder, hvor der mangler læger. Over 72% af midlerne går til projekter i Region Nordjylland og Region Sjælland, hvor lægemanglen er størst
Danske Regioner: Økonomiaftale giver stort løft til sundhedsvæsenet28.5.2025 14:43:07 CEST | Pressemeddelelse
Regionernes økonomiaftale for 2026 er på plads. Aftalen giver regionerne et driftsløft på 2,3 mia. kr. Med løftet kan regionerne fortsætte udviklingen og omstillingen af sundhedsvæsenet forud for sundhedsreformen, som træder i kraft ved udgangen af det kommende år.
Regionerne har stort efterslæb på vedligehold af hospitalsbygninger og udstyr27.5.2025 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Efterslæbet på vedligehold af medicinsk udstyr, teknologi og hospitalsbygninger vokser hvert eneste år. Der er brug for at regeringen lægger et højt anlægsniveau ind i regionernes økonomiaftale for 2026.
Voksende udgifter til hospitalsmedicin kan trække tæppet væk under sundhedsvæsenet26.5.2025 12:41:00 CEST | Pressemeddelelse
Regionernes udgifter til hospitalsmedicin er på to år vokset med 900 mio. kr. Danske Regioner foreslår regeringen en model for risikodeling, der kan holde hånden under det regionale sundhedsvæsen, når udgifterne til hospitalsmedicin stiger.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum