Diabetesforeningen: Reklameforbud mod usunde fødevarer burde omfatte alle unge op til 18 år
Diabetesforeningen havde gerne set, at regeringen havde taget skridtet fuldt ud og indlemmet alle unge helt op til 18 år i lovforslaget om forbud mod markedsføring af usunde fødevarer, som det er sket i flere andre lande.
Det er en rigtig god nyhed, hvis markedsføringsloven strammes for børn op til 15 år, men alle unge helt op til 18 år burde beskyttes mod reklamer for usunde fødevarer.
Det mener Diabetesforeningen.
Regeringen vil i et nyt lovforslag forbyde markedsføring af usunde fødevarer til børn op til 15 år, bl.a. på deres mobiler og skærme.
Diabetesforeningen har længe kæmpet for, at den massive digitale markedsføring over for børn og unge af alt fra glitrende slikposer, dansende burgere til chips-challenges bliver begrænset.
Så et muligt forbud mod den massive påvirkning, når børn og unge sidder bøjet over skærm eller mobil, er en vigtig sejr i kampen for at mindske risikoen for at få type 2-diabetes senere i livet, siger adm. dir. i Diabetesforeningen Claus Richter.
- Det er en rigtig god nyhed, hvis markedsføringsloven strammes for børn op til 15 år. Vi ved, at eksponering fører til øget forbrug og dermed for meget sukker, salt og fedt, der øger risikoen for type 2-diabetes, siger Claus Richter.
Diabetesforeningen havde dog gerne set, at regeringen havde taget skridtet fuldt ud og indlemmet alle unge helt op til 18 år i markedsføringslovens beskyttelse.
Norge har netop vedtaget en lov, der forbyder markedsføring af usunde fødevarer til børn og unge under 18 år – på tværs af medier og platforme. Portugal og Storbritannien har også taget afgørende skridt.
- I de sene teenager-år er der også brug for at forhindre, at den massive markedsføring fører til et øget forbrug af usunde fødevarer. Så Danmark burde melde sig ind i den klub af lande, der beskytter alle børn og unge mod påvirkning, der fremmer det usunde valg. Diabetesforeningen vil derfor kæmpe videre for, at grænsen for beskyttelse rykker helt op til 18 år, siger Claus Richter.
Kontakter
Claus BøggildPressechefDiabetesforeningen
Tlf:63129012Tlf:22828437clb@diabetes.dkBilleder
Om Diabetesforeningen
Diabetesforeningen kæmper for at komme diabetes til livs. Opdage sygdommen i tide. Forebygge at den udvikler sig. På sigt at kunne helbrede den. Og hver dag løfte livskvaliteten for dem med sygdommen inde på livet. Diabetesforeningen begyndte sit virke i 1940 og har omkring 90.000 medlemmer. Hovedsædet ligger i Glostrup.
Følg pressemeddelelser fra Diabetesforeningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Diabetesforeningen
Ny rekord: Aldrig har så mange danskere levet med diabetes27.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mindst 368.000 danskere lever nu med diabetes – det højeste antal nogensinde. Det er en alvorlig situation, og Diabetesforeningen efterlyser en grundlæggende ny retning for, hvordan Danmark håndterer kronisk sygdom.
Efter kritik fra Diabetesforeningen: Danske Regioner anerkender dårlig behandling efter nye medicinregler5.4.2025 13:38:24 CEST | Pressemeddelelse
Regionerne reagerer positivt på kritik fra Diabetesforeningen af, at tusindvis af mennesker med type 2-diabetes på grund af nye tilskudsregler måttet skifte medicin og nu oplever, at behandlingen af deres diabetes er blevet markant dårligere. Diabetesforeningen kæmper stadig for, at sundhedsmyndighederne ændrer vejledningen til lægerne.
Diabetesforeningen: Mange patienter får dårligere behandling efter nye medicinregler3.4.2025 12:57:29 CEST | Pressemeddelelse
Tusindvis af mennesker med type 2-diabetes har på grund af nye tilskudsregler måttet skifte medicin - i nogle tilfælde til ældre typer med ringere effekt. Mange oplever, at behandlingen af deres diabetes er blevet dårligere og giver dem flere bivirkninger. Derfor opfordrer Diabetesforeningen og de praktiserende læger til, at sundhedsmyndighederne undersøger konsekvenserne for patienterne og helst ændrer vejledningen til lægerne.
Over 90.000 med type 2-diabetes risikerer at miste ben, fod eller tå22.2.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Region Hovedstaden vil gøre vejen til behandling af alvorlige fodsår på hospitalet så kort som muligt for mennesker med type 2-diabetes, så de ikke skal forbi egen læge først. Diabetesforeningen opfordrer de sidste to regioner i Jylland, der ikke har direkte henvisningsret fra en fodterapeut, til at skabe lighed i sundhed i Danmark.
Diabetesforeningen kalder på national plan for kroniske sygdomme1.2.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Diabetes kan ramme alle, og 100.000 danskere går uvidende rundt med type 2-diabetes, mens knap en halv mio. skønnes at have forstadier til den kroniske sygdom. Derfor testede Diabetesforeningens sundhedsbus næsten 3000 mennesker sidste år. Vi skal have en national plan for kroniske sygdomme, og den kommende folkesundhedslov og sundhedsreformen skal styrke opsporingen af danskere med uopdaget type 2-diabetes, mener Diabetesforeningen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum