Årets Underviser: Husk at udfordre læringsrummet
Lektor Gry Segoli fra Videreuddannelsen får Årets Undervisningspris 2025 på Københavns Professionshøjskole – bl.a. for sin evne til at få alle sanser i spil i undervisningen. Og så elsker hun at sende sine studerende i aldringsdragten.

”Det er sjældent, at jeg bliver mundlam og skal lede efter ordene. Men det her kom altså bag på mig. Det er både uvirkeligt og en stor ære. Der er så mange dygtige undervisere på KP, at jeg er helt overrumplet over, at valget faldt på mig”
Sådan siger lektor Gry Segoli på Københavns Professionshøjskole som reaktion på, at hun netop er blevet tildelt KP-prisen for Fremragende Undervisning 2025. Gry Segoli underviser inden for demens- og ældreområdet – primært på videreuddannelsen. Hun roses især for at bruge forskellige metoder i sin undervisning, hvor hun bl.a. arbejder med simulation og kropslig læring. Fagpanelet bag KP-prisen skriver således:
”Gry har gennem en årrække været involveret i flere forsknings- og kompetenceudviklingsprojekter på det kommunale sundheds- og ældreområde, hvor hun har opbygget en stærk praksis inden for innovationsdidaktik. En metode, der understøtter forandrings- og fornyelsesprocesser i praksis ved, at deltageren ikke blot opnår nogle fagspecifikke kompetencer, men også en række innovative kompetencer”
”Læringsrummet bruges, i så høj grad som muligt på at styrke deltagerens evne til samarbejde, udvikling af kreative løsninger på hverdagens udfordringer og fælles refleksion og evaluering af konkrete afprøvninger i praksis”
Gry Segoli (50 år) er uddannet ergoterapeut fra Ergoterapeutskolen i København og har siden bygget ovenpå med en diplomuddannelse med speciale i demens samt en masteruddannelse i rehabilitering. Hun blev ansat som en af de allerførste på Københavns Professionshøjskole – nemlig den 1. marts 2018, hvor fusionen mellem UCC og Metropol trådte i kraft.
”Jeg arbejdede som demenskonsulent, inden jeg tog springet til KP og uddannelsesverdenen. Jeg vil gerne gøre en forskel for ældre- og demensområdet – først og fremmest for de borgere og pårørende, der har behov for støtte og omsorg”, forklarer Gry Segoli, der er aktiv samfundsdebattør inden for fremtidens ældrepleje og ofte skriver debatindlæg i medierne.
Flere veje til hukommelse i undervisningen
Hendes studerende på demens- og ældreområdet kommer med en bred, tværfaglig baggrund. Alt fra fx pædagoger, sygeplejersker, ergoterapeuter, fysioterapeuter til socialrådgivere, psykologer, sosu-assistenter og ledere.
”Jeg plejer at sige, at jeg har KP´s bedste studerende. De kommer med en solid praksiserfaring og en ambition om at blive dygtigere til deres praksis. Dette engagement smitter – både de studerende imellem og på mig. Jeg bliver klogere og inspireret hver gang jeg møder de studerende og kursisterne, hvor jeg bidrager med faglige perspektiver og teorier på deres praksis, mens de kommer med nuancer og erfaringer”, forklarer Gry Segoli og fortsætter:
”Min baggrund som ergoterapeut gør, at jeg er meget bevidst om forskellige læringsstrategier og veje til hukommelse. Jeg anvender tit kropslig læring og elsker fx at sende mine studerende i aldringsdragten, så de på egen krop kan opleve at have mindre muskelmasse og svækkede sanser”.
Gry Segoli opbygger læringsrummet, så hendes studerende både arbejder med forberedelsesmateriale, der kan høres, ses og læses. Altså en god blanding af podcast, små film, webinarer, tekster og opgaver som selvrefleksionsøvelser, observationer i egen praksis eller små interviews, der skal laves inden eller efter undervisningen. Således bliver undervisningen ikke begrænset til det fysiske fremmøde, men støtter også hendes studerende i at få bragt nye viden i spil i deres egen praksis.
”God undervisning for mig er, hvor man bliver inspireret, forstyrret og får nye perspektiver på egen praksis. Som underviser er jeg meget reaktiv i forhold til de studerendes input. Den samme undervisning kan udmøntes vidt forskellig alt efter kontekst. Det er her, magien bliver skabt, når underviser og de studerende er sammen om at præge undervisningen”, siger Gry Segoli, der også forsøger at få integreret den nyeste forskning inden for ældre- og demensområdet i sin undervisning.
Fakta om prisen for fremragende undervisning 2025
KP tildeler årligt en pris for fremragende undervisning eller bidrag til fremragende undervisning. Prisen kan tildeles ansatte enkeltpersoner eller teams, som har skabt fremragende undervisning eller på afgørende vis skabt grundlag herfor til gavn og glæde for studerende og kursister.
I vurderingen af indstillingerne lægges der særligt vægt på følgende kriterier:
• Høje faglige krav i undervisningen, der styrker læring
• Aktiverende undervisning
• Relationsskabelse
• Skabt grundlag for og understøttet fremragende undervisning
De tidligere prismodtagere er lektor Ann Kristina Mikkelsen Bojsen fra uddannelsen katastrofe- og risikomanager (2019), lektor Michael René fra ernæring- og sundhedsuddannelsen (2021), lektorerne Jacob Clausen og Rasmus Præstmann Hansen fra pædagoguddannelsen (2023) og adjunkt Daniel Panduro fra læreruddannelsen (2024)
Nøgleord
Kontakter
Michael AndersenPressechef
Tlf:23445383micn@kp.dkBilleder
Følg pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole
Trivselskonference: Er børn og unges trivsel alles sag?12.5.2025 13:23:03 CEST | Presseinvitation
Trivselsarbejde er grundlæggende i velfærdsprofessionelles arbejde med børn og unge. Trivselskonferencen på KP giver et indblik i Trivselskommissionens rapport og oplæg, der udforsker, hvordan dens anbefalinger kan styrke arbejdet med trivsel, mistrivsel og myndiggørelse. Bl.a. med keynote fra Rasmus Meyer, formand for Trivselskommissionen og Henrik Vestergaard Stokholm, rektor på Niels Steensen Grundskole og Gymnasium
KP opretter særlige kommunale hold for meritpædagoger6.5.2025 08:40:08 CEST | Pressemeddelelse
Flere kommuner er begyndt at henvende sig til Københavns Professionshøjskole for at høre, om der kan laves målrettet undervisning til netop deres pædagogmedhjælpere
Reform: Tiltrængt kvalitetsløft af vores vigtige professionsuddannelser26.3.2025 13:45:59 CET | Pressemeddelelse
Den nye reform af professionsuddannelserne giver bedre muligheder for holddeling og feedback – og styrker relationen mellem underviser og studerende. Og så glæder KP-rektor Anne Vang Rasmussen sig over det store fokus på livslang læring
KP-lektor vinder naturfagspris20.3.2025 11:11:19 CET | Nyhed
Lektor og biolog Birgitte Damgaard tildeles Novo Nordisk Fondens pris til Naturfagsundervisere på Pædagoguddannelsen for hendes særlige indsats for at engagere og motivere fremtidens pædagoger inden for natur, udeliv og science
KP holder ny demokratifest for 650 skoleelever19.3.2025 05:45:00 CET | Pressemeddelelse
Selvtilliden hos nye lærere og skoleelever får en vitaminindsprøjtning, når Københavns Professionshøjskole og GRUNDLOVSFESTEN søsætter det nye initiativ Store Demokratidag på Campus Carlsberg
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum