Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer
Små og mellemstore fødevarevirksomheder kan nu søge om at deltage i PlanteVÆKST - et skræddersyet udviklingsforløb med adgang til ekspertise, testfaciliteter og professionelt netværk.

Teknologisk Institut åbner nu døren for små og mellemstore fødevarevirksomheder, der ønsker at styrke deres position inden for plantebaserede fødevarer.
Gennem projektet PlanteVÆKST, finansieret af Plantefonden, får udvalgte virksomheder adgang til omfattende udviklingsforløb og ekspertrådgivning inden for fx procesudvikling og opskalering, mikrobiologisk og kemisk fødevaresikkerhed, smagsoptimering, holdbarhed og emballering.
Målrettet støtte til innovation
- Vi tilbyder virksomhederne en unik mulighed for at overkomme de typiske udfordringer, der opstår i udviklingen fra prototype til markedsklar produktion. Med adgang til vores omfattende testfaciliteter og ekspertise kan virksomhederne accelerere deres udvikling markant, siger Gry Carl Terrell, der er projektleder hos Teknologisk Institut.
Præcis hvilke SMV’er, der kommer på deltagerlisten afgøres af projektets styregruppe, der består af repræsentanter fra Plantebranchen, Planteværket (Landbrug & Fødevarer), Planteindustrien (DI Fødevarer), Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO) samt Dagrofa.
- Sammen med virksomhederne fremmer vi den grønne omstilling ved at støtte udvikling af velsmagende, plantebaserede kvalitetsprodukter, som lever op til detailhandlens krav og forbrugernes ønsker, siger Gry Carl Terrell.
Omfattende udviklingsforløb
Deltagende virksomheder får bl.a. adgang til:
- Procesudvikling og opskalering
- Fødevaresikkerhed og holdbarhedsoptimering
- Smagsoptimering
- Emballageløsninger
- Sparring med førende brancheorganisationer
- Netværk med andre producenter og eksperter
Sådan kommer virksomheder med
Projektet henvender sig til både nystartede og etablerede virksomheder, der producerer fødevarer til detail- eller foodservicesektoren. Interesserede kan ansøge fra nu og indtil fristen 15. august 2025. Forløbet starter med et kick-off møde 1. oktober 2025 og løber frem til juni 2026. Læs mere om projektet og ansøg her:https://www.teknologisk.dk/projekter/plantevaekst/47007
Kontakter
Projektleder, PlanteVÆKST, Gry Carl Terrell, Teknologisk Institut
72 20 15 13 / plantevaekst@teknologisk.dk
Billeder

Om Teknologisk Institut
Teknologisk Institut styrker danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og mere end 1.100 medarbejderes faglige ekspertise. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, miljøteknologi, life science, materialer, byggeri, digitalisering og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.
Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen. Se kontaktinfo her: www.teknologisk.dk/presse
Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Ny forskning: Droner kan redde rådyrlam fra døden i høstmaskinerne9.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny dansk undersøgelse viser, at rådyrlam kan reddes fra forårets høstdrab ved hjælp af droner og GPS-teknologi. Det giver landmændene nye muligheder for at redde lam der risikerer at blive dræbt ved græsslæt. Undersøgelsen har givet ny indsigt i dyrenes adfærd gennem de første sårbare uger af deres liv.
Danmark tager hul på fremtiden med humanoide robotter7.5.2025 18:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Teknologisk Institut kortlægger for første gang potentialer, barrierer og fremtidsperspektiver for humanoide – menneskelignende – robotter i Danmark i en ny rapport. Samtidig har Instituttet Danmarkspremiere på en humanoid robot til ROBOTBRAG 2025 i Odense.
Ny teknologi øger holdbarhed og sikkerhed i luftfartsektoren6.5.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Fly og droner kan blive mere sikre og få længere levetid med ny teknologi, der bruger sensorer og digital twins til at monitorere luftfartøjers tilstand i realtid.
Batterimarkedet er domineret af Kina og USA, men Danmark og EU kan sikre forsyningssikkerheden med genanvendelse og innovation5.5.2025 13:18:57 CEST | Pressemeddelelse
I en ny rapport fremhæver Teknologisk Institut tre veje, der kan styrke Danmarks position inden for batterier og cirkulær økonomi. Vi skal satse på genanvendelse, nichemarkeder og politisk handling for at styrke forsyningssikkerhed og konkurrenceevne.
Teknologidagen 2025 forener unge talenter og erhvervsgiganter2.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En række af Danmarks største produktionsvirksomheder vil sammen med Dansk Robot Netværk sætte spot på, hvordan faglærte er nøglen til innovation, vækst og en bæredygtig fremtid. De har derfor inviteret unge fra hele landet til Teknologidagen fredag den 9. maj 2025 i Odense. Her kan de også få lejlighed til at møde fremtidens kollega, den humanoide robot.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum