
New Yorks mest omtalte bagel-shop åbner i København – men kun i 72 timer
”Seriøst, hvor smager det godt”, udbrød den danske kok Frederik Bille Brahe, da han sidste år var på Apollo Bagels i New York. Og sådan blev hans bestilling af én bagel pludselig til otte.

Når Apollo Bagels i næste uge laver pop-up i København, sker det netop også hos kokken Frederik Bille Brahe, og her får flere tusinde danskere mulighed for at sætte tænderne i New Yorks mest hypede bagel.
På halvandet år har Apollo Bagels åbnet fire shops i New York, og de er synonym med den konstante kø af mennesker, der i weekenderne fortsætter 50 meter ned ad gaden. Et flow af gæster så stort, at The New York Times i november bragte artiklen ”Hullet i denne bagel-shops forretningsmodel? Den er for populær.”
Og det er ikke kun lokale new yorkere, der er at finde i køen.
- Det første jeg gjorde, da jeg landede i New York, var at tage en taxa direkte til Apollo Bagels i West Village, forklarer Frederik Bille Brahe om hans seneste besøg.
- Og jeg fortryder ikke et sekund, fortsætter han.
Her sker det
Fra den 30. maj til 1. juni kan danskerne smage på Apollo Bagels – vel at mærke på egen grund.
- Vi er stolte over at flyve ét af verdens pt. stærkeste food brands til København for at poppe op hos Frederik på Apollo i Nyhavn,” siger Simon Evers, stifter af Tipster og hjernen bag eventet.
Med sig fra the Big Apple har Apollo Bagels deres kendte bagel sandwiches med laks og tomat, og i København præsenterer de samtidigt nye, unikke varianter med afsæt i danske sæsonråvarer – for eksempel jordbær og asparges – som Brahe på velkendt vis giver små raffinerede twists.
Danmark som inspiration
Det er ingen tilfældighed, at det er København, der nu danner ramme om Apollo Bagels’ første store pop-up. I 2013 tog Apollo Bagels’ ejer, Joey Scalabrino, turen til den danske hovedstad, efter han og en ven sikrede sig en reservation på Noma. Og i København faldt han pladask for den ny nordiske gastronomi, menneskerne og den spirende surdejskultur.
- Aldrig før havde jeg smagt så godt brød, forklarer Scalabrino, og fortsætter:
- Alle gik så meget op i det… Mit besøg i København ændrede hele min tankegang omkring mad.
Noget af det, der adskiller Apollo-bagelen fra dens klassiske modstykker i New York, er netop den samme proces, som Joey Scalabrino var vidne til dengang i Danmark – lang fermentering, høj hydrering og vild gærkultur. Resultatet er en bagel med en sprød skorpe og et indre, der er sejt og syrligt.
Herudover bryder Apollo Bagel med New Yorks stolte traditioner ved at servere deres bagel sandwiches ”open-faced”, som Scalabrino kalder det, direkte inspireret af dansk smørrebrød.
- Det er en ære at vende tilbage til København med vores bagels for herigennem at kunne give lidt tilbage til byen, der har givet os så meget, fortæller Joey Scalabrino. Og man kunne fristes til at kalde deres pop-up for begivenheden, der fuldender cirklen.
Event
Apollo Bagels pop-up i København
30. maj, 31. maj og 1. juni 2025, kl. 9:00-16:00
Nøgleord
Kontakter
Simon EversStifter af Tipster og eventarrangør
Tlf:+1 929-289-1211se@tipster.dkBilleder
Links
Følg pressemeddelelser fra Tipster
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.