
”Spis hos producenten”: Ny madfestival sætter smagen i centrum hos lokale fødevareproducenter.
En helt ny madfestival ser dagens lys, når ”Spis hos Producenten” løber af stablen i uge 45 fra den 3. til 9. november 2025. Roskilde Dyrskue har taget initiativ til festivalen og ønsker, sammen med producenterne, at invitere danskerne til at gå helt tæt på smagen, råvarerne – og menneskene bag.

Mød producenten
Fødevareproducenter fra Sjælland og øerne inviterer gæsterne indenfor til unikke middage, smagninger og oplevelser, når den nye madfestival afvikles til efteråret. Konceptet spænder bredt fra intime gårdmiddage til specialarrangementer som ølsmagninger, issmagninger og produktpræsentationer – alt sammen med lokale råvarer og den personlige fortælling som omdrejningspunkt, fortalt af dem, der har produceret råvarerne.
”Vi ønsker at give forbrugerne en ægte oplevelse, hvor de både smager, ser og forstår, hvordan danske fødevarer bliver til. Det handler om at genskabe forbindelsen mellem jord og bord. Vores nye madfestival skal være en platform, hvor producenter og forbrugere mødes i øjenhøjde. Vi håber, at ”Spis hos Producenten” bliver en hyldest til håndværket, smagen og historien bag det gode måltid,” siger Tina Testrup, ansvarlig for madfestivalen hos Roskilde Dyrskue.
Det bliver derfor en uge fyldt med autentiske smagsoplevelser i rustikke, stemningsfulde omgivelser.
Stærk opbakning og fællesskab
Roskilde Dyrskue støtter initiativet som en flerårig satsning, og festivalen blev sparket i gang med et kickoff-møde på Herslev Bryghus, hvor interessen og engagementet blandt deltagerne lover godt for efteråret. Blandt de foreløbige deltagere er bl.a. Svanholm Gods, Frederiksdal Kirsebærvin, Sonnerupgaard Gods, Hansen Is, Herslev Bryghus, Snoremark, Vesterhave Vingaard, Mejnerts Mølle, Stengårdens Økologiske Gårdbutik og Brasseriet Søllestedgårds Gods.
Virksomheden Mejnerts slutter op om projektet og ser festivalen som en naturlig forlængelse af deres ønske om at bringe forbrugerne tættere på de fødevarer, de spiser. Med købet af den historiske Ubberup Højskole, som de har overtaget og vil give nyt liv, får Mejnerts nu også mulighed for at byde gæsterne indenfor til smagfulde middage i stemningsfulde rammer.
"For os handler det ikke kun om at sælge vores produkter – det handler om at formidle hele fortællingen bag vores råvarer. ”Spis hos Producenten” er en oplagt mulighed for os for at invitere vores kunder indenfor og fortælle, hvordan vores gode råvarer bliver til – lige fra muld til mund. Vi ser frem til at give gæsterne en konkret oplevelse af, hvad det vil sige at producere økologiske fødevarer med respekt for både natur og håndværk," siger Peter Mejnerts fra Mejnerts Mølle.
Første smagsprøve allerede på Roskilde Dyrskue
Festivalen markedsføres første gang under Roskilde Dyrskue den 30. maj – 1. juni, hvor interesserede kan besøge en stand dedikeret til ”Spis hos Producenten” og få mere information om eventet og måske vinde en middag. Samtidig kan man møde flere af producenterne på årets dyrskue.
Billetsalget til festivalen starter mandag den 22. september kl. 10.00 via Madbillet.dk
Nøgleord
Kontakter
Tina Testrup,Ansvarlig for arrangementet Spis Hos ProducentenRoskilde Dyrskue
Roskilde Dyrskue 2025 – hvor land og by mødes!
Billeder
Links
Følg pressemeddelelser fra Roskilde Dyrskue
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.