Sofari 2025: Sol, smil og økologiske grise
Forårssolen var fremme, da godt 9300 danskere tog på Sofari søndag den 18. maj.

Igen i år arrangerede Landbrug & Fødevarer Sofari i samarbejde med foreningen FØKS samt Friland, Organic Pork, Tican og Økologisk Landsforening. Søndagen stod derfor i det økologiske griselivs tegn, hvor dialogen mellem den almindelige dansker og de økologiske griseproducenter var i fokus.
Hele 14 økologiske griseproducenter, spredt over hele Danmark, åbnede deres gårde og gav danskerne en unik mulighed for at opleve øko-griselivet på nært hold. Besøgende blev budt velkommen til at se grise rulle sig i mudderhuller, smågrise tumle rundt med krølle på halen og høre landmændene fortælle om dyrevelfærd, klima og bæredygtig landbrugspraksis.
Godt 9.300 danskere valgte at bruge søndagen på Sofari. En af dem var Hanne Solbjerg fra Hvidovre, der var hoppet på Sofari-bussen i København til Birthesminde ved Holbæk
-Jeg går meget op i økologi og dyrevelfærd. Derfor har jeg taget mine to veninder med, der ikke interesserer sig så meget for, hvor maden kommer fra. Nu har de fået syn for, hvordan de økologiske grise lever og et bedre beslutningsgrundlag, når de næste gang skal lægger kød i indkøbskurven, siger Hanne Solbjerg.
Mange børnefamilier og bedsteforældre med børnebørn brugte dagen på landet.
-Vi går meget op i, at vores børn ved, hvor maden kommer fra. Derfor er det rigtig godt at de kan komme ud og se, hvordan de økologiske grise lever. Vi prioriterer nemlig at købe økologi, når det er tilgængeligt, der for vi handler, siger Katrine og Tobias Thrane-Birch fra Fårevejle, der også besøgte Birthesminde med deres tre børn
Det glæder Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer, at så mange gæster havde lyst til at se, hvordan de økologiske grise lever.
-Det er bare super dejligt. Vi har haft så mange glade gæster her på Risbjerg Landbrug. Det er en rigtig god oplevelse og en fornøjelse at lukke folk ind, så de på nærmeste hold kan opleve det liv, vi tilbyder vores grise. De får en på opleveren, vi får fortalt en masse om, hvorfor vi gør, som vi gør i vores økologiske griseproduktion og vi får smagt på grisen, siger Hans Erik Jørgensen.
Alt i alt blev det en solrig og lærerig søndag, hvor både børn og voksne fik et indblik i livet på en økologisk grisegård.
Har du lyst til at vide mere om økologiske grise? Besøg sofari.dk.
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkBilleder
Om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
48 procent af danskerne forventer at købe mere økologi i fremtiden18.8.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ser danskerne 1-3 år frem i tiden, så forventer 48 pct., at de vil øge deres forbrug af økologiske fødevarer sammenlignet med deres forbrug i dag. Det viser en ny analyse fra Landbrug & Fødevarer.
Mere grønt på gaflen: Den Nationale Grøntuge skal inspirere og vende ærgerlig udvikling18.8.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Halvdelen af danskerne undlader at spise grøntsager på daglig basis, og de fleste kender ikke de officielle anbefalinger. Den Nationale Grøntuge, der løber af stablen fra i dag, har til formål at vende udviklingen og gøre danskerne klogere på grøntsagernes kvalitet og mangfoldighed.
Gistrup-par åbner dørene til deres hønsegård digitalt – hele Danmark kan kigge med13.8.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I Gistrup syd for Aalborg driver Jørgen og Ane en økologisk ægproduktion med 48.000 æglæggere. Nu inviterer de hele landet indenfor – via et livestream-projekt, der kører fra den 13. august til den 10. september på www.hønsestalden.dk.
Ny livestream fra økologisk ægproduktion viser åbenhed, teknologi og moderne drift13.8.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Fra den 13. august til den 10. september får alle – både fagfolk, beslutningstagere og forbrugere – mulighed for at følge en professionel, økologisk ægproduktion i realtid via livestream på www.hønsestalden.dk. Initiativet er sat i gang af Landbrug & Fødevarer Fjerkræ som et led i branchens arbejde for åbenhed og vidensdeling.
L&F: Lige konkurrencevilkår for Europas landmænd er altafgørende16.7.2025 17:49:47 CEST | Pressemeddelelse
EU-Kommissionen har netop fremlagt forslag til et nyt budget og reform af landbrugspolitikken gældende fra 2028 og syv år frem. For Landbrug & Fødevarer er det absolut vigtigste, at der er lige konkurrencevilkår på tværs af de 27 EU-lande. Udspillet rummer løfter om forenkling, incitamentsstøtte og fleksibilitet. Men tanker om støtteloft og mulighed for øget national selvbestemmelse over midlerne, giver anledning til bekymring.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum