Landbrug & Fødevarer

Sofari 2025: Sol, smil og økologiske grise

Del

Forårssolen var fremme, da godt 9300 danskere tog på Sofari søndag den 18. maj.

Igen i år arrangerede Landbrug & Fødevarer Sofari i samarbejde med foreningen FØKS samt Friland, Organic Pork, Tican og Økologisk Landsforening. Søndagen stod derfor i det økologiske griselivs tegn, hvor dialogen mellem den almindelige dansker og de økologiske griseproducenter var i fokus.

Hele 14 økologiske griseproducenter, spredt over hele Danmark, åbnede deres gårde og gav danskerne en unik mulighed for at opleve øko-griselivet på nært hold. Besøgende blev budt velkommen til at se grise rulle sig i mudderhuller, smågrise tumle rundt med krølle på halen og høre landmændene fortælle om dyrevelfærd, klima og bæredygtig landbrugspraksis.

Godt 9.300 danskere valgte at bruge søndagen på Sofari. En af dem var Hanne Solbjerg fra Hvidovre, der var hoppet på Sofari-bussen i København til Birthesminde ved Holbæk

-Jeg går meget op i økologi og dyrevelfærd. Derfor har jeg taget mine to veninder med, der ikke interesserer sig så meget for, hvor maden kommer fra. Nu har de fået syn for, hvordan de økologiske grise lever og et bedre beslutningsgrundlag, når de næste gang skal lægger kød i indkøbskurven, siger Hanne Solbjerg.  

Mange børnefamilier og bedsteforældre med børnebørn brugte dagen på landet.

-Vi går meget op i, at vores børn ved, hvor maden kommer fra. Derfor er det rigtig godt at de kan komme ud og se, hvordan de økologiske grise lever. Vi prioriterer nemlig at købe økologi, når det er tilgængeligt, der for vi handler, siger Katrine og Tobias Thrane-Birch fra Fårevejle, der også besøgte Birthesminde med deres tre børn

Det glæder Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer, at så mange gæster havde lyst til at se, hvordan de økologiske grise lever.

-Det er bare super dejligt. Vi har haft så mange glade gæster her på Risbjerg Landbrug. Det er en rigtig god oplevelse og en fornøjelse at lukke folk ind, så de på nærmeste hold kan opleve det liv, vi tilbyder vores grise. De får en på opleveren, vi får fortalt en masse om, hvorfor vi gør, som vi gør i vores økologiske griseproduktion og vi får smagt på grisen, siger Hans Erik Jørgensen.  

Alt i alt blev det en solrig og lærerig søndag, hvor både børn og voksne fik et indblik i livet på en økologisk grisegård.

Har du lyst til at vide mere om økologiske grise? Besøg sofari.dk.

Kontakter

Billeder

Om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye