Furesø Kommune

Gode råd til at spare energi, penge og CO2 – når fjernvarme ikke er en mulighed

Del

Hvad gør man som boligejer uden for fjernvarmeplanlagte områder, hvis man gerne vil spare energi, penge og CO2? Menuen stod på varmepumper, jordvarme og solceller ved kommunens første informationsmøde i 2025 om driftssikre, stabile og klimavenlige varmekilder. Flere møder er på vej i efteråret.

Koncentrationen var dyb og spørgsmålene mange ved årets første informationsmøde om varmekilder udenfor fjernvarmeområder.
Koncentrationen var dyb og spørgsmålene mange ved årets første informationsmøde om varmekilder udenfor fjernvarmeområder. Furesø Kommune

Der er kæmpe klimagevinst gemt i boligejerne i Furesø. Derfor var mange af dem var inviteret til informationsmøde den 28. april om mulighederne, når man ikke bor i et område, hvor fjernvarmen gør sit indtog. Spar Energi stod for en stribe gode råd:

Nemt at finde varmepumper

På Spar Energis varmepumpeliste er det nemt at finde varmepumper, der er testet i nordisk klima. Det er også nemt at finde de mest effektive og støjsvage produkter. Rådgiverne fra Sparenergi vægtede samtidig, at man bør lade det være op til varmepumpeinstallatørerne at vurdere, hvor stor varmepumpen skal være for at kunne forsyne huset med varme. Desuden anbefales det at vælge VE-godkendte virksomheder, der kan dokumentere, at de har kompetencerne til at installere de vedvarende energikilder i boligen. 

Tilskud til at skrotte fyret

Lige nu kan boligejere få tilskud fra skrotningsordningen, når de erstatter et oliefyr med en varmepumpe. Afkoblingsordningen dækker omkostninger til at afkoble den varmekilde, man bruger til at opvarme sin private beboelse. Og endelig kan der søges tilskud fra energistyrelsen til at energirenovere huset. 

Furesø Kommune havde inviteret boligejerne til møde, for der er et stort potentiale i at reducere CO2-udledningen fra boliger i Furesø, som er i overensstemmelse med Furesøs 2030-mål om at blive CO2-neutral. 

”Det er afgørende for, at vi kommer i mål med vores målsætning om at være CO2-neutral i 2030, at vi både klimarenoverer boligerne i Furesø og vælger klimavenlige energikilder i vores boliger”, siger Lene Munch-Petersen (A), udvalgsformand for Natur og Klima.

Flere møder på vej

Mødet var det første i en række møder målrettet borgere i forskellige boligformer. I efteråret vil der blive afholdt møder for henholdsvis, de der bor til leje, i private boliger og for dem der bor i bofællesskaber. 

”Det er vigtigt, at alle borgere får mulighed for at sætte sig ind i, hvordan de finder den klimavenlige energikilde, der passer bedste til dem. Om det skal være varmepumpe, jordvarme, solceller eller noget helt fjerde, er jo op til hver enkelt.  Vi prøver at komme ud til alle borgere med målrettede møder om, hvordan den enkelte familie bedst kan reducere energiforbruget, ” siger Øjvind Vilsholm (Ø), næstformand for Natur og Klima.

Vil man sænke CO2 udledning fra sin mad, rejser, transport og lignende mødes Klimafamilier den 28. maj kl. 16.30-19 på rådhuset i Værløse. Det er åbent for alle. Se mere og tilmeld dig på furesoe.dk/klimafamilier

Kontakter

Billeder

Koncentrationen var dyb og spørgsmålene mange ved årets første informationsmøde om varmekilder udenfor fjernvarmeområder.
Koncentrationen var dyb og spørgsmålene mange ved årets første informationsmøde om varmekilder udenfor fjernvarmeområder.
Furesø Kommune
Download

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye