Marguerite Humeau viser sin hidtil største soloudstilling – og den første i Skandinavien
Torches er en sanselig udstilling, som vækker den franske kunstner Marguerite Humeaus skulpturer og installationer til live gennem lyd og lys. Derved flettes værkerne sammen i en både kompleks og fængslende fortælling, hvor Humeau også arbejder med alternative materialer som f.eks. bivoks, hvepsegift, gær og cyanobakterier i værker, der undersøger selve livets ophav.

Den 22. maj åbner udstillingen Torches (fakler), hvor den internationalt anerkendte franske kunstner Marguerite Humeau (f.1986) inviterer publikum til at gentænke vores fortid, nutid og fremtid på jorden – og viser vej gennem mørket med sine kunstværker. Udstillingen udfolder sig som én stor opera, hvor værkerne optræder i forskellige akter med lyd og lys som bærende elementer i de overjordiske fortællinger, Marguerite Humeau er blevet verdenskendt for. Som kunstner er hun også kendt for at bruge alternative materialer, bl.a. håndblæst glas, vokset filt, laserskåret stål, silke – og gær.
Kurator Sarah Fredholm forklarer, at udstillingen hedder Torches, fordi ”værkerne og de figurer, de legemliggør, er som fakler i mørket. De åbner for nye forbindelser mellem alt levende på tværs af tid og sted og viser os vej,” siger hun og fortsætter:
”Selvom udgangspunktet for Marguerite Humeaus arbejde er vores kriseramte planet, er der håb at finde. Hendes kunst viser, at nye begyndelser er mulige – vi skal bare forestille os andre måder at eksistere på i tættere samklang med resten af livet på jorden.”
Marguerite Humeaus værker stiller tankevækkende spørgsmål: Hvad nu hvis elefanter var blevet den dominerende art på jorden? Hvordan ville verden se ud, hvis vi samarbejdede ligesom myrer eller bier? Eller hvis der kun kunne eksistere liv langt oppe i atmosfæren? Torches viser os helt nye perspektiver, som vi kan forundres over og måske lære af.
Kurator Sarah Fredholm forklarer: ”Marguerite Humeau åbner med sin kunst for alternative fortællinger om mulige former for eksistens på jorden, hvor mennesket ikke er i centrum, og hvor grænserne mellem livsformer, tid og sted er flydende og til forhandling.”
Torches samler for første gang både helt nye produktioner og tidligere værker af Marguerite Humeau og er kunstnerens første soloudstilling i Skandinavien. Samtidig udgør Torches den tredje og sidste del af ARKENs udstillingsrække NATURE FUTURE, hvor internationale samtidskunstnere sætter fokus på menneskets forhold til kunst, natur og teknologi. Tidligere har ARKEN vist Refik Anadols Nature Dreams (2023) og Julian Charrières Solarstalgia (2024-25) i denne udstillingsrække.
Udstillingen Torches vises på ARKEN fra 22. maj 2025 til 19. oktober 2025.
Den præsenteres i samarbejde med Helsinki Art Museum (HAM), som efterfølgende viser udstillingen.
Kort om kunstneren:
Marguerite Humeau er født 1986 i Cholet, Frankrig, og bor og arbejder i London. Hun har en MA fra Royal College of Art, London, i 2011. Humeau har tidligere vist soloudstillinger på bl.a. ICA Miami (2024), Lafayette Anticipations, Paris (2021), Kunstverein Hamburg (2019), Museion, Bolzano (2019), New Museum, New York (2018), Tate Britain, London (2017) samt Palais de Tokyo, Paris (2016).
Nøgleord
Kontakter
Anne AxholmKommunikationschef
Tlf:+45 51670203anne.axholm@arken.dkBilleder

Vedhæftede filer
Links
Kunst og arkitektur i verdensklasse
ARKEN har en af Skandinaviens fineste samlinger af samtidskunst.
ARKENs samling indeholder flere end 400 værker. Det er dansk, nordisk og international samtidskunst primært fra perioden efter 1990.
Følg pressemeddelelser fra ARKEN Museum for Samtidskunst
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra ARKEN Museum for Samtidskunst
ARKEN åbner sammen med Vallensbæk Kommune udstillingsstedet PULS2.4.2025 09:21:36 CEST | Pressemeddelelse
Fremover kan forbipasserende på vej til toget, skole, job, børnehave og shoppetur få sig en lille kunstpause og nyde videokunst, når de går igennem tunnelen under Vallensbæk Station. Det er resultatet af et nyt samarbejde mellem ARKEN Museum for Samtidskunst og Vallensbæk Kommune.
Eva Helene Pade åbner første soloudstilling18.3.2025 13:58:00 CET | Pressemeddelelse
Det er kun et år siden, Eva Helene Pade blev færdig på Det Kongelige Danske Kunstakademi, og allerede nu åbner hun sin første soloudstilling – Forårsofret – på ARKEN. Den slags korte tilløb sker sjældent, og det afspejler, at Eva Helene Pade er et usædvanligt fremadstormende malertalent, der allerede har markeret sig internationalt.
ARKEN OG BRØNDBY IF INDGÅR SAMARBEJDE18.2.2025 12:05:52 CET | Pressemeddelelse
Hvad har fodbold og kunst til fælles? Begge er repræsenteret med to kultur-fyrtårne på Vestegnen, hvor fællesskab og lokal forankring er essentielle værdier.Derfor indgår Brøndby IF og ARKEN nu et historisk nyt og anderledes partnerskab, der skal berige både fodbold- og kunstinteresserede med gode oplevelser i et helt nyt univers, som vil skabe nye fællesskaber på tværs af fodbold og kunst.
Oplev Frederik Næblerøds energiske og legende univers på ARKEN – ALL WALKS OF LIFE16.1.2025 08:30:00 CET | Pressemeddelelse
ARKEN Museum for Samtidskunst inviterer publikum på en energisk, farverig og legende kunstoplevelse, når den anerkendte samtidskunstner Frederik Næblerød fra 06.02.25 til 21.09.25 indtager museet. Det sker på soloudstillingen ALL WALKS OF LIFE, som er Frederik Næblerøds hidtil største i Danmark. Udstillingen afspejler kunstnerens pulserende skaberkraft ved, at den udstilling, der starter, ikke vil være den samme som den, der slutter.
2025: ARKEN skruer op for dansk samtidskunst og popkunst fra Kuwait27.11.2024 15:00:00 CET | Pressemeddelelse
Dansk samtidskunst er i fokus i det nye udstillingsprogram for 2025, som ARKEN hermed præsenterer. Publikum kan blandt andet glæde sig til soloudstillinger med danske kunstnere som Frederik Næblerød, Eva Helene Pade og Kenneth Rasmussen. Derudover bliver der sat punktum for udstillingsrækken NATURE FUTURE med den franske kunstner Marguerite Humeau – og popkunst rykker ind på museet med den kuwaitiske kunstner Monira Al Qadiri.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum