Innovation, rum og kvanteteknologi er på dagsordenen, når uddannelses- og forskningsministeren rejser til Storbritannien
Uddannelses- og forskningsministeren rejser til Storbritannien for at deltage i en stor kvantekonference, besøge uddannelses- og forskningsinstitutioner og mødes med den britiske forskningsminister. Formålet er at hente inspiration og fremme dansk-britisk samarbejde.
Uddannelses- og forskningsministeren rejser til Storbritannien for at deltage i en stor kvantekonference, besøge uddannelses- og forskningsinstitutioner og mødes med den britiske forskningsminister. Formålet er at hente inspiration og fremme dansk-britisk samarbejde.
Storbritannien er en af verdens førende nationer inden for forskning og innovation. De har fire af verdens bedste universiteter, næstflest kvantevirksomheder i verden og tiltrækker flest investeringer i kvanteteknologi i Europa.
Nu rejser uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund, sammen med en delegation fra Københavns Universitet, til London for at undersøge, hvad Danmark kan lære af briterne og for at fremme samarbejdet om forskning og innovation på tværs af Nordsøen.
Ministeren skal blandt andet besøge Imperial College London’s White City Campus, som er i særklasse, når det kommer til at få forskning og innovation ud i samfundet i form af både nye løsninger og nye virksomheder.
Erfaringerne fra besøget kan blandt andet benyttes i det videre arbejde med implementering af iværksætterstrategien og den videre etablering og udvikling af Innovation District Copenhagen – en samling af vidensinstitutioner og iværksættermiljøer i hjertet af København.
Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund skal i forbindelse med rejsen også møde den britiske minister for forskning, innovation og teknologi, Lord Patrick Vallance, Derudover deltager hun i kvanteteknologi-konferencen Commercialising Quantum, hvor hun er hovedtaler.
Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund siger:
- Storbritannien er en vigtig strategisk partner for Danmark. De er førende og ambitiøse inden for mange af de samme områder, som vi også satser stærkt på herhjemme – blandt andet kvante- og rumteknologi. Ligesom Danmark har briterne store ambitioner om at omsætte forskning til innovation og forretning, og jeg forventer, at vi kan lære meget af den britiske tilgang til området. Vores konkurrenceevne og velfærd er afhængig af idéer og vores evne til at omsætte dem til innovative løsninger, så det kommer hele samfundet til gode.
Rektor, Københavns Universitet David Dreyer siger:
- På Københavns Universitet har vi en lang og virkelig god tradition for samarbejde med britiske forskningsinstitutioner. Det ser vi frem til at videreudvikle ikke mindst på kvanteområdet og i forhold til innovation. Vi har en ambition om at blive endnu dygtigere til selv at bære den forskning, som vi producerer på Københavns Universitet, ud til gavn for samfundet. Der kan vi lære af briterne, som har været gode til bringe forskning og innovation tættere sammen.
Fakta om Danmarks forskningssamarbejde med Storbritannien
- I april 2024 indgik Danmark og Storbritannien et bilateralt kvantepartnerskab.
- Partnerskabet skal fremme samarbejdet inden for grundforskning og anvendt forskning og innovation, eksisterende og fremtidige forskningsinfrastrukturer, kommercialisering, applikationer samt dialog om sikkerhed og ansvarlig brug af kvanteteknologier, der blandt andet indebærer kvantecomputere, netværk og sensorer.
- Storbritannien og Danmark arbejder tæt sammen inden for EU’s rammeprogram for forskning og innovation, Horizon Europe.
- Der samarbejdes hovedsageligt inden for områder som bioteknologi, klima og sundhed.
For yderligere oplysninger:
Pressehenvendelser kan rettes til Uddannelses- og Forskningsministeriets pressetelefon: 7231 8181 eller mail: presse@ufm.dk
Følg pressemeddelelser fra Uddannelses- og Forskningsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Uddannelses- og Forskningsministeriet
Uddannelses- og forskningsministeren rejser til Paris for at mødes med europæiske ministerkollegaer5.5.2025 09:01:39 CEST | Pressemeddelelse
Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund rejser i dag til Sorbonne Universitet i Paris for at drøfte videnskabens fremtid i Europa med forskningsministre fra EU-medlemslandene samt Storbritannien, Norge, Schweiz og Island.
Seks universiteter udvalgt – skal føre Danmarks fremtidige rummissioner ind i en ny fase25.4.2025 07:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen har en ambition om at udvælge og finansiere op til fire nationale rummissioner over de næste 10 år. Nu er seks universiteter udpeget til at sikre, at den danske rumsektor bliver tæt inddraget i at forme rammerne for rumprogrammet.
Forskningens Døgn fejrer sit 20. år med et tætpakket jubilæumsprogram22.4.2025 09:37:33 CEST | Pressemeddelelse
Uddannelses- og Forskningsministeriets videnskabsfestival Forskningens Døgn fejrer i år sit 20-års jubilæum med et program, der er spækket med events rundt om i Danmark. Festivalen løber fra den 22.-27. april.
Presseinvitation: Forskningens Døgn fejrer jubilæum med H.M. Dronningen og uddannelses- og forskningsministeren14.4.2025 10:20:51 CEST | Pressemeddelelse
Kan forskning give os begreb om, hvordan fremtiden kommer til at se ud? Det eksperiment vil blive forsøgt, når videnskabsfestivalen Forskningens Døgn den 23. april fejrer sit 20-års jubilæum med deltagelse fra bl.a. H.M. Dronningen og uddannelses- og forskningsministeren.
SU-fribeløbet hæves på ungdomsuddannelser11.4.2025 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Elever på ungdomsuddannelser kan se frem til, at de fremover må tjene 1.100 kroner mere om måneden ved siden af deres SU. Det sker efter, at aftalekredsen bag SU-reformen bestående af regeringen, LA, KF og DF er blevet enige om at hæve fribeløbsgrænsen på ungdomsuddannelser.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum