Fra startup til storkøkkener: FÆRM vinder Mavens Hule og sikrer foodservice-samarbejde
Det plantebaserede mejeriprodukt FÆRM er blevet kåret som vinder af Mavens Hule 2025 – en innovationskonkurrence for grønne fødevareiværksættere, arrangeret af Compass Group og Dagrofa Foodservice. Sejren åbner døren til et skræddersyet udviklingsforløb og muligheden for at få produktet ud og leve på foodservicemarkedet.

Mavens Hule blev afholdt den 8. maj 2025 på Agro Food Park, Aarhus, som en del af fødevareeventet Food, Trends & Sustainability. Her præsenterede fem udvalgte iværksættere deres innovative fødevareprodukter for et dommerpanel bestående af eksperter inden for gastronomi, bæredygtighed og indkøb.
Klimahandling og innovation
FÆRM imponerede dommerne med sit økologiske, plantebaserede smørbare produkt, fremstillet efter traditionelle mejerimetoder med enzymer, kulturer og valledræning. Produktet har samme proteinindhold som konventionel flødeost og et klimaaftryk, der er 75% lavere, ifølge en LCA-analyse udført i samarbejde med Teknologisk Institut.
"FÆRM forener klimahandling med innovation og viser vejen for fremtidens fødevarer. Deres nytænkning og fokus på lavere klimaaftryk er netop den slags løsninger, vi har brug for i foodservice – og som vi ser stort potentiale i at samarbejde omkring fremover," siger Anne-Sofie Hattesen, Head of ESG hos Compass Group.
Et enigt dommerpanel
Dommerpanelet, bestående af Anne Ruberg (Procurement Director, Compass Group), Anne-Sofie Hattesen (Head of ESG, Compass Group), Ulrik Nielsen (Head of Food Excellence, Compass Group), Nabil Habhabi (Markedschef, Dagrofa Foodservice) og Bjarke Jeppesen (Årets Kok 2024 og køkkenchef på Treetop), var enige om, at FÆRM havde det største potentiale.
"Det har været en megafed oplevelse. At stå derinde og pitche foran dommerpanelet, der er uovertruffen inden for madscenen, så kunne jeg godt mærke, at jeg blev lidt mere nervøs end jeg plejer. Det var lidt intimiderende – men samtidig fantastisk og en kæmpe ære at få lov til at fortælle vores historie og mission," siger Andrea Donau, CEO i FÆRM.
"Vi glæder os helt vildt til at komme i gang med samarbejdet med Compass Group og Dagrofa Foodservice – det virker til, at det kan åbne mange døre for os, som det ellers ville tage os lang tid at sparke ind, så vi glæder os rigtig meget til, at vi kan få vores produkt ud og leve," tilføjer hun.
Mikkel Lau Dupont, COO i FÆRM, understreger betydningen af sejren: "Der er både ekspertisen, og der er mulighed for at komme volumen på salget."
Stor anerkendelse
Bjarke Jeppesen, køkkenchef hos restaurant Treetop og medlem af dommerpanelet, udtrykte også sin begejstring for produktet: "At så dygtig en kok også synes, at kvaliteten på vores produkt er god nok til, at en så fin restaurant kan se muligheder i det. Det er vi meget stolte af," siger Andrea Donau.
Med sejren i Mavens Hule 2025 står FÆRM nu over for nye muligheder for at skalere deres mejerialternativ og bringe det ud til en bredere målgruppe gennem et stærkt udviklingssamarbejde med kantineleverandøren Compass Group og fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice.
FÆRM var oppe mod et stækt felt af fire andre kandidater, som bestod af PlantCarb, Boyond Coffee, Seasonal Wrap og Verdens Ende Mikrogrønt.
Nøgleord
Kontakter
Laura MadsenCompass Group
Tlf:42950212Laura.madsen@compass-group.dkBilleder
Om Compass Group Danmark:
Compass Group Danmark er markedsledende leverandør af facility management services, kantiner og rengøring til en bred vifte af virksomheder. Vi er en del af verdens førende servicevirksomhed Compass Group PLC, som opererer på 35 markeder med over 500.000 medarbejdere på verdensplan.
I Danmark driver Compass Group ca. 320 kantiner, der på daglig basis har mere end 100.000 gæster. Med omkring 3.000 ansatte i Danmark leverer vi gastronomiske madoplevelser og enestående service hos vores kunder og gæster hver eneste dag. Læs mere på https://compass-group.dk/.
Følg pressemeddelelser fra Compass Group
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Compass Group
Mavens Hule 2025: Oplev fremtidens fødevarer – live i Aarhus23.4.2025 10:44:35 CEST | Presseinvitation
Hvordan smager fremtidens fødevarer? Den 8. maj 2025 åbner Compass Group og Dagrofa Foodservice dørene til innovationskonkurrencen Mavens Hule i Agro Food Park i Aarhus til fødevareeventet Food, Trends & Sustainability – og du er inviteret.
Mavens Hule 2025 søger fremtidens fødevareiværksættere11.2.2025 07:59:47 CET | Pressemeddelelse
Hvordan sikrer vi et mere ansvarligt fødevaresystem i fremtiden? Og hvordan kan vi støtte dansk fødevareproduktion og de innovative virksomheder, der kan være med til at forme fremtidens tallerken? De spørgsmål er helt centrale for konkurrencen Mavens Hule, hvor grønne fødevareiværksættere kan ansøge om at få lov til at pitche sine innovative grønne fødevareprodukter foran et panel af eksperter inden for ESG, indkøb, fødevarer og gastronomi.
Hver femte føler sig ensom på arbejdet5.11.2024 11:11:50 CET | Pressemeddelelse
Venskaber på arbejdspladsen har betydning for de ansattes trivsel og engagement. Alligevel føler hver femte sig ensomme på sit arbejde. Det viser en ny global undersøgelse, The Power of Socialisation, som er lavet af Compass Group i samarbejde med Mintel. Samtidig viser undersøgelsen, at et socialt og inkluderende arbejdsmiljø kan løfte arbejdsglæden.
Compass Group åbner nyt forretningsben: Skal levere frokostordninger27.8.2024 08:52:41 CEST | Pressemeddelelse
Kantineleverandøren Compass Group skal fremover levere frokost til virksomheder, som ikke har egen kantine. Frokostordningen lanceres under navnet Food & Co. frokostordninger.
Servicevirksomheden Compass Group afslutter rekordår og siger samtidig velkommen til ny direktør23.10.2023 13:39:54 CEST | Pressemeddelelse
1. november starter Thomas Kempf i rollen som ny direktør i Compass Group i Danmark
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum