København: Ministre og ledere fra hele verden sætter retningen for COP30
Ministre og ledere har i to dage været samlet i København for at drøfte løsninger på klimakrisen frem mod COP30 i Belém i november 2025.
I to dage har centrale klimaaktører fra hele verden været samlet til højniveausmødet Copenhagen Climate Ministerial på Moltkes Palæ i København. Her har de drøftet vejen frem mod COP30 og arbejdet med at lægge et fundament for de vigtige forhandlinger, der venter i Brasilien i november.
Et af de helt store temaer på årets Copenhagen Climate Ministerial har været de nye nationale klimabidrag (NDC’er), som Parisaftalens parter skal indmelde i år.
Formålet med NDC’erne er, at hver part melder ind, hvad de kan bidrage med for at holde den globale temperaturstigning på maksimalt 1,5 grader.
Ministrene har også haft fokus på at fastholde momentum i den globale klimakamp og sikre opbakning til ambitiøse målsætninger, både fra politisk hold, fra erhvervslivet og fra verdenssamfundet. Der er også enighed om, at der skal handling bag ordene.
"Årets højniveausmøde i København har vist, at ministre og nøgleaktører inden for klimaet heldigvis stadig er engagerede i at finde løsninger sammen. Selvom det internationale bagtæppe er præget af krig og uro, og selvom vi oplever nationer, der trækker i en sortere retning, er der stadig momentum for global klimahandling. Vi har i to dage taget vigtige skridt og haft afgørende drøftelser. Nu skal vi holde presset frem mod COP30 i november,” siger klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard.
Lars Aagaard har været vært for Copenhagen Climate Ministerial sammen med indkommende COP-præsident André do Lago fra Brasilien og afgående COP-præsident, Mukhtar Babayev fra Aserbajdsjan.
Det er fjerde år i træk, København har samlet ministre og ledere fra hele verden for at tage hul på nogle af de vigtige drøftelser frem til COP.
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
I Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet arbejder vi for målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i Danmark i 2030 og for et visionært, grønt lederskab både i Danmark og ude i verden.
Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Ungeklimarådet har fået syv nye medlemmer2.5.2025 12:26:04 CEST | Pressemeddelelse
Sammen med resten af Ungeklimarådet skal de syv nye medlemmer af Ungeklimarådet rådgive og udvikle anbefalinger til klima-, energi- og forsyningsministeren.
KF25: Fundamentet til klimamålet for 2030 er styrket30.4.2025 12:01:43 CEST | Pressemeddelelse
Klimastatus og -fremskrivning 2025 viser, at Danmarks CO2-udledning nu forventes at ramme målet i 2030. Det er især appetit på elbiler og udsigten til et grønnere landbrug, der giver en mere sikker grund.
Presseinvitation: Teknisk brief om Klimastatus og -fremskrivning 202525.4.2025 11:54:49 CEST | Presseinvitation
Pressen inviteres til teknisk gennemgang af årets udgivelse om Danmarks udledninger og klimamål. Onsdag 30/4 kl. 11.15 i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, Holmens Kanal 20, 1060 København K. Tilmelding via pressekontakt@kefm.dk og husk pressekort.
Presseinvitation til Copenhagen Climate Ministerial 7.-8. maj24.4.2025 14:06:56 CEST | Presseinvitation
Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard er vært, når ministre og beslutningstagere fra hele verden kommer til Copenhagen Climate Ministerial d. 7. og 8. maj.
Slut med elbranchens brodne kar: Det skal være tryggere for danskerne at købe el3.4.2025 07:20:00 CEST | Pressemeddelelse
Alt for mange danskere har oplevet at blive snydt, når de har skiftet elselskab. Derfor kommer regeringen nu med en række tiltag med blandt andet mulighed for karantæne og bøder - alt sammen for at gøre det både mere trygt og gennemsigtigt for forbrugerne at skifte elselskab.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum