DTU Startup Day sætter spotlys på fremtidens teknologivindere og Europas tech-policy
DTU inviterer indenfor i et af Europas førende økosystemer for innovation og videnstungt iværksætteri. Økosystemet har blandt andet udmærket sig ved at blive placeret i toppen af europæiske startup hubs i Financial Times, blive fremhævet i Harvard Business Review og ikke mindst ved at tiltrække 20% af al dansk venture kapital til sine startups i 2024. Til DTU Startup Day 15. maj bliver der sat spotlys på entrepreneurskab, netværk og gode debatter og talks, pitches og showcases fra 70 startups.

Når DTU Startup Day afholdes den 15. maj 2025, er det femte år i træk at DTU inviterer industri, investorer, politikere og andre interesserede til at møde den nye generation af tech-iværksættere på universitet og få demonstreret banebrydende teknologier og prototyper. Derudover byder dagen på debat og paneldiskussioner fra ledende profiler som uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund, CEO i NIL Technologies Theodor Nielsen og bestyrelsesleder for DTU og tidligere næstformand i EU Kommissionen Margrethe Vestager, ligesom en række lovende startups pitcher deres ideer inden for AI, sundhed og impact.
Med Startup Day hylder DTU sit omfattende økosystem for videnstunge og teknologibaserede startups. Et økosystem, som også efter international målestok er et af de mest veludviklede og sammenhængende indenfor innovation og entrepreneurskab blandt tekniske universiteter.
DTU placerer sig i den øverste tredjedel på Financial Times årlige ranking af Europas ledende Startup Hubs Financial Times
Europæisk fokus på innovation og iværksætteri til DTU Startup Day
Med dygtige iværksættere, forskere, meningsdannere og investorer på scenen stilles der skarpt på, hvordan et økosystem bedst understøtter vejen fra banebrydende teknologi til succesfuld teknologi virksomhed.
Dagen åbnes af Christina Egelund, hvorefter Margrethe Vestager holder en keynote om Europas strategiske satsning på deep tech.
Chief Scientist Jonas Bjarnø og CEO Phillip Chambers fra det dansk-britiske startup Orbex, som laver rumteknologi og er ved at bygge en opsendings station i Skotland, deler deres indsigt i, hvordan man får et dybt videnskabeligt produkt fokus til at spille sammen med fokus på at skabe vækst og kommerciel skalerbarhed.
Sideløbende med dagens program og det livlige udstillingsområde samles en række prominente beslutningstagere, startup-stiftere, direktører og repræsentanter fra fonde til en lukket rundbordssamtale arrangeret i samarbejde med RISE Europe – et netværk for ledende startup økosystemer i Europa - og ingeniørforeningen IDA. Her vil de drøfte, hvordan EU kan blive en global leder inden for forskning, teknologisk innovation og iværksætteri. Et centralt fokus bliver at identificere de områder, hvor Europa har størst potentiale – såsom kunstig intelligens, kvantecomputing og grøn teknologi – med ambitionen om, at Europa ikke blot deltager i, men fører an i fremtidens teknologiske gennembrud. Udvalgte pointer og anbefalinger fra rundbordssamtalen vil blive præsenteret for alle gæsterne på DTU Startup Day sidst på dagen i en paneldebat.
En vigtig dag for DTU’s startups
En stor del af det at være en startup handler om synlighed overfor investorer og industri, da det kræver kapital og samarbejde at skabe startups. En synlighed DTU Startup Day bidrager til som ifølge koncerndirektør for innovation og entrepreneurskab på DTU Marianne Thellersen, betyder meget.
”Det eksterne fokus på vores startups er helt afgørende, da forskning, opfindelser og innovation først får værdi for samfundet og de mennesker, der lever i det, når det kommer i anvendelse. Den gode idé og den første prototype kan være et godt afsæt for innovation, men først derefter begynder den egentlige proces frem mod det produkt eller den ydelse, der virkelig kan gøre en forskel,” siger Marianne Thellersen.
Dagen bruges også til at finde investorer, som har lyst til at engagere sig mere generelt i startupmiljøet på DTU. Et engagement, som ifølge Marianne Thellersen betyder, at det kommercielle potentiale i en given teknologi kan identificeres tidligere og forretningscases kan modnes på en mere effektiv måde.
Endelig er dagen også en måde at markere DTU’s samlede økosystem for innovation på. Et økosystem som består at aktører som DTU Skylab, DTU Entrepreneurship, DTU Science Park og venturehuset PSV.
”DTU Startup Day er er også vores årlige markering af DTU’s indsats på startupområdet. En festlig dag, hvor du kan netværke, blive inspireret og som efterfølgende fører til møder og aftaler, der fremmer DTU’s samlede innovationsindsats,” siger Marianne Thellersen.
Dagen rundes af med networking og prisuddeling i haven på DTU.
Tilmelding og program
DTU Startup Day afholdes på DTU (Skylab) i Lyngby den 15. maj 2025 kl. 10.00 – 17.00
Se mere om DTU Startup Day her: DTU STARTUP DAY 2024
Program for dagen: PROGRAM
Se mere om DTUs innovationsindsatser: DTU.DK/INNOVATION
Fakta om DTU's innovationsøkosystem
DTU har et af de mest veludviklede innovations- og iværksætterøkosystemer blandt europæiske tekniske universiteter. Flere fremtrædende aktører og programmer, såsom Skylab Ignite og DTU X-Tech, understøtter økosystemet og baner vejen for teknologibaserede startups og opfindelser. Alt sammen drevet af ønsket om at udvikle nye teknologier, der kan være med til at løse verdens udfordringer.
Én gang om året samles det hele i en stor fejring – DTU Startup Day – hvor de bedste og mest lovende entreprenører og innovationer fra vores økosystem præsenteres. Her deles viden og indsigter om, hvordan man opbygger et succesfuldt innovationsøkosystem på universitetsniveau.
De vigtigste aktører er:
DTU Skylab - en innovationshub. DTU Skylab tilbyder forskellige ressourcer og faciliteter for at fremme innovation blandt forskere og studerende på tværs af DTU i samarbejde med virksomheder, organisationer og andre universiteter.
DTU Entrepreneurship - et center, hvor der udføres forskning og undervisning i iværksætteri. Centeret udvikler i tæt samarbejde med virksomheder og erhvervslivet praksisorienterede uddannelsesprogrammer og kurser i iværksætteri.
DTU Science Park - en af Europas største og førende fællesskaber for deep tech-virksomheder. DTU Science Park er internationalt anerkendte og tilbyder vækstprogrammer for startups samt faciliteter og services, der skaber optimale betingelser for vækst.
PSV – et venturehus, blev etableret af DTU for mere end 20 år. I dag omfatter venturehuset det DTU’s datterselskab PSV Foundry samt de to uafhængige venturefonde PSV Tech, som investerer i softwarebaserede teknologier, og PSV Hafnium, som investerer i deep tech og videnskabsbaserede virksomheder.
Kontakter
Lene SparsøKommunikationsrådgiver
Tlf:93511524spar@dtu.dkDTU - Danmarks Tekniske Universitet
DTU er et teknisk eliteuniversitet med international rækkevidde og standard. Vores mission er at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet.
Følg pressemeddelelser fra DTU - Danmarks Tekniske Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DTU - Danmarks Tekniske Universitet
DTU rammer plet: Lander lille overskud i 20242.5.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Regnskabet for sidste år er gjort op og viser et overskud på en million kroner. ”Ansvarlig drift er forudsætningen for, at vi kan udvikle os,” siger en tilfreds universitetsdirektør.
Kunstig intelligens finder markant flere risikograviditeter1.5.2025 15:57:18 CEST | Pressemeddelelse
AI-modeller til analyse af ultralydsbilleder kan afsløre op til 35 procent flere risikograviditeter og derigennem forebygge for tidlig fødsel eller fødselskomplikationer.
To kyllingebryster om ugen: Så meget kød kan planeten holde til, at du spiser22.4.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Vi skal spise mindre kød og flere bælgfrugter, lyder det i kampagner og kostråd. Men hvor meget er ’mindre’? En gruppe DTU-forskere har nu et svar.
DTU-startups tiltrak 21% af dansk venture kapital i 202411.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ny opgørelse viser, at startups fra DTU i 2024 formåede at tiltrække 1,8 mia. kr. i venture capital-investeringer på det danske marked. Der er overvejende tale om ’deep tech’-startups, der udspringer direkte fra DTUs stærke forskningsmiljøer.
Startskud for byggeriet af Danmarks nye forskningsskib31.3.2025 14:02:41 CEST | Pressemeddelelse
DTU indgår værftskontrakt om byggeriet af forskningsskibet Dana V, som er tegnet af danske skibsdesignere. Skibet vil kunne anvendes af alle forskningsmiljøer i Rigsfællesskabet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum