25 fynske projekter får støtte fra Energi Fyns fonde
Energi Fyns to fonde har netop uddelt 2,3 millioner kroner til 25 fynske projekter, der styrker fællesskabet, fremmer bæredygtige løsninger og skaber lokal udvikling. 3 projekter holder til på Nordfyn.

Blandt initiativerne, der modtager støtte fra Energi Fyns fonde, er Morud IF, der ønsker at skabe en større sammenhængskraft i Morud ved at etablere "Morud Ruten", der skal være en oplevelsessti med forskellige aktivitetsmuligheder undervejs, og som desuden vil binde byen sammen. Energi Fyns Almene Fond støtter projektet med 230.000 kroner.
Nordfyns Softball Klub modtager 6.937 kroner til installering af moderne og energibesparende belysning i deres klubhus, der anvendes til mange forskellige aktiviteter.
Otterup Jagt Forening modtager 50.000 kroner til at øge biodiversiteten i hundeskoven i Otterup med forskellige tiltag til gavn for området.
Grøn omstilling, fællesskab og lokal udvikling
Siden deres stiftelse i 2005 har fondene støttet mange projekter, der gør en forskel. Årets fondsmodtagere spænder vidt fra sociale initiativer og teknologisk innovation til projekter med fokus på grøn omstilling.
- Det er inspirerende at opleve de mange ildsjæle på Fyn, der brænder for at skabe udvikling og styrke fællesskabet. Med fondenes støtte kan vi være med til at løfte både små og store idéer, som bidrager til udviklingen på Fyn, siger Bent Agerholm, adm. direktør i Energi Fyn og fondsadministrator.
Flere projekter har fokus på grøn omstilling. Blandt andet Espe Forsamlingshus, FDF Svanninge-Faaborg og Nordfyns Softball Klub, der alle modtager støtte til energibesparende belysning.
- Fondsmidler er helt afgørende for Nordfyns Softball Klub, da de giver os mulighed for at vedligeholde og udvikle vores faciliteter. Vi er meget glade og dybt taknemmelige for støtten fra Energi Fyn, som har gjort det muligt at installere nye lysskinner i vores klubhus, fortæller Anne-Mette Lykkegaard, der er formand for Nordfyns Softball Klub.
Mange gode idéer og stort engagement
Fondene har i alt modtaget 254 ansøgninger i denne uddelingsrunde – et klart tegn på, at der er stort engagement og mange gode idéer rundt om på Fyn.
Bent Agerholm er ikke i tvivl om, at fondene gennem årene har gjort en stor forskel for mange foreninger og projekter:
- Fyn er fyldt med foreninger, forskere og virksomheder, der dagligt arbejder for at skabe udvikling og styrke fællesskabet. Som andelsselskab ejet af 220.000 fynboer har vi et helt særligt ansvar for at bidrage til udviklingen på Fyn. Det gør vi blandt andet gennem vores fonde, der igen i år støtter en lang række meningsfulde og engagerende projekter. Vi ser flere og flere idéer, der arbejder med grøn omstilling og fremtidige løsninger.
Fakta om Energi Fyns fonde
- Energi Fyns fonde blev stiftet i 2005.
- Energi Fyns Almene Fond støtter kulturelle, turistmæssige og sundhedsmæssige formål, der har offentlighedens interesse, og som appellerer til og nydes af et stort publikum.
- Energi Fyns Udviklingsfond støtter flere udviklingsprojekter inden for energiudvikling og elektrotekniske/tekniske løsninger samt projekter målrettet den grønne omstilling med henblik på at fremme udviklingsmiljøet inden for området.
- Energi Fyns Almene Fond uddeler i år 1.494.812 kroner til 20 forskellige projekter.
- Energi Fyns Udviklingsfond uddeler i år 788.570 kroner til fem forskellige projekter.
Årets fondsmodtagere - Energi Fyns Almene Fond:
Morud IF ønsker at skabe en større sammenhængskraft i Morud ved at etablere "Morud Ruten", der skal være en oplevelsessti med forskellige aktivitetsmuligheder undervejs, og som desuden vil binde byen sammen. Energi Fyns Almene Fond støtter projektet med 230.000 kroner.
Nordfyns Softball Klub modtager 6.937 kroner til installering af moderne og energibesparende belysning i deres klubhus, der anvendes til mange forskellige aktiviteter.
Otterup Jagt Forening modtager 50.000 kroner til at øge biodiversiteten i hundeskoven i Otterup med forskellige tiltag til gavn for området.
Espe Forsamlingshus modtager 31.750 kroner til udskiftning af den nuværende loftsbelysning i huset til moderne og energibesparende belysning i stedet for.
Dansk Søredningsselskab, afd. Faaborg modtager 25.000 kroner til indkøb af beklædning til de frivillige, der bemander søredningsstationerne i det sydfynske øhav.
Falsled Beboerforening (Falsled Strandpark) modtager 100.000 kroner til etablering af to møbel- og aktivitetsområder i Falsled Strandpark. Der er tale om multifunktionelle møbler i eg, hvor den ene er en gyngebæk, flere kan sidde på ad gangen, mens den anden er et aktivitetsmøbel baseret på kryds og bolle-spil. Det er hensigten, at møblerne skal medvirke til at være et samlingspunkt for fællesskab og fysisk aktivitet i Strandparken.
FDF Svanninge-Faaborg modtager 7.000 kroner, der også skal bruges til energibesparende belysning, nemlig til udskiftning af lamper til ledpærer samt lysdæmpere.
Landsbyens Hus i Jordløse modtager 100.000 kroner til udskiftning af vinduer og etablering af handicapvenlig adgang til huset, der drives af frivillige og danner ramme om mange fællesskabsfremmende aktiviteter for lokalområdet, såsom julemarked, koncerter, foredrag og fællesspisning.
Tommerup Skole, der i 2027 kan fejre 100-års jubilæum, modtager 30.000 kroner til at skabe en flot og markant vægudsmykning ved skolens indgang, som kan byde børn og voksne velkommen til skolen.
Strandmølleskolen i Assens modtager 120.000 kroner til et multihus, der skal fungere som et overdækket opholdsrum, hvor skolens elever kan undersøge og arbejde med naturens elementer fra det naturområde, der er i nærheden af skolen.
Vissenbjerg på Toppen modtager 125.000 kroner til at opføre to skovtrolde af skovens materialer, der skal stå i istidslandskabet i Assens Kommune. Troldene skabes af Thomas Dambo, der har lavet lignende trolde andre steder i Danmark, som alle er store attraktioner.
Tommerup Motocross modtager 70.000 kroner til støtte til udvidelse af en eksisterende bane samt til anlæg af en ny motocrossbane, der især benyttes af børn og unge fra oplandet.
Dalum IF modtager 50.000 kroner til en opgradering af deres klubhus. Fondsmidlerne skal gå til indkøb af nye borde, stole, bordtennisbord og bordfodbold. Opgraderingen skal medvirke til at skabe et indbydende og moderne samlingssted, hvor både børn og voksne kan føle sig hjemme og have lyst til at opholde sig før og efter kampe og træning.
Langtved Forsamlingshus Forening modtager 70.000 kroner, der skal bruges til en renovering af køkkenet i forsamlingshuset, der benyttes aktivt af lokalområdet.
Kassebølle Friskole, Børnehus og Støtteforening modtager 29.125 kroner til indkøb af et shelter, der skal etableres ved en større bålplads i en lille skov tæt ved Kassebølle Friskole. Bålpladsen er godt brugt både af skolen, området og af natur-turister, men der mangler noget læ, når vejret ikke er så godt. Shelteret skal åbne mulighed for at benytte pladsen i al slags vejr.
Teater Momentum i Odense har i mange år været en central kulturel institution. Teatret drømmer om at renovere Den Gamle Biograf i teaterhuset og omdanne den til et moderne og fleksibelt scenerum, der kan danne ramme om fremtidige kunst- og teknologiprojekter. Fonden støtter det projekt med 200.000 kroner.
Sanderum Rideklub modtager 35.000 kroner, som skal bruges til at etablere et opvarmet klubhus med køkken i ridehuset. Det er hensigten at bruge lokalet til socialt samvær blandt andet fællesspisning, foredrag mv.
Rådet for Socialt Udsatte i Odense vil sammen med Odense Kommune etablere et minde- og gravsted på Assistenskirkegård i Odense for socialt udsatte mennesker, som ved deres død ikke har nære familierelationer eller anden særlig tilknytning. Stedet vil få en central beliggenhed og blive markeret med en skulptur udført af den lokale kunstner Jens Galschiøt. Energi Fyns Almene Fond giver 150.000 kroner til projektet.
Føns Søsportsklub blev etableret tilbage i 1995 af lokale ildsjæle og tegner sig i dag for 125 medlemmer, der aldersmæssigt spænder fra 8-87 år. Til brug for især de ældre medlemmer ønsker klubben at købe en robåd, der er mere robust ved brug i vinterhalvåret end de lettere sommerbåde. Til robåden skal der desuden indkøbes forskelligt udstyr, hvilket fonden støtter med 15.000 kroner.
Nyborg Padelklub modtager 50.000 kroner til etablering af en picklebane. Banen skal være et ekstra tilbud til det voksende antal medlemmer, som klubben har haft den glæde at få de senere år.
Årets fondsmodtagere - Energi Fyns Udviklingsfond:
SDU Vikings Racing Team modtager 100.000 kroner. Teamet har eksisteret siden 2006 og har i den periode udviklet et koncept, der omhandler hele produktionscyklussen fra idé til realisering af først forbrændingsmotorer og de senere år elmotorer. Med udgangspunkt i dette koncept vil teamet bygge en racerbil og konkurrere mod andre universiteter gennem Formula Student, der er verdens største ingeniørkonkurrence, hvor mere end 1200 universiteter dyster om at bygge den bedste racerbil og uddanne de bedste ingeniører.
Nordic Phantoms modtager 55.000 kroner til udvikling af en standardiseret undervisningsmodel til brugen af et fantom, målrettet studerende og sundhedsfagligt personale. Midlerne skal bruges til udvikling af undervisningsmateriale og træningsscenarier, udgifter til instruktører og dataindsamling til validering af undervisningseffekt.
AirPlate har udviklet et dronedetekteringssystem og får 207.370 kroner til at evaluere og demonstrere effektiviteten af systemet under realistiske forhold. Formålet er at identificere, overvåge og reagere hurtigt på potentielle trusler, hvilket styrker trygheden og sikrer en sikker håndtering af droneaktiviteter i luftrummet.
CODRONE ApS udvikler dronesystemer til kontinuerlig overvågning af kritisk infrastruktur ved at kombinere AI-baseret trusselsidentificering, autonom flyvning og en løsning, der sikrer uafbrudt strømforsyning og sikker kommunikation, som muliggør kontinuerlig overvågning uden nedetid. CODRONE har modtaget en bevilling fra det europæiske rumagentur, ESA, der skal bruges til udvikling, test og validering af et dronesystem designet til overvågning af kritisk infrastruktur i svært tilgængelige egne, f.eks. bjergområder. Bevillingen fra ESA dækker 75% af udgiften til udviklingen af dette dronesystem, mens tildelingen på 186.200 kroner fra Energi Fyns Udviklingsfond dækker de sidste 25 %.
Zostera-Marina ApS modtager 240.000 kroner til at bygge et Data-log system, som kan opsamle forskningsdata fra marin naturgenopretning til forbedring af udplantningsparametre, validering af ålegræs og til at skabe grobund for en samfundsøkonomisk finansieringsmodel. Projektets overordnede mål er at skalere og implementere systemet til en teknologi, der kan anvendes i stor skala i danske fjorde og andre kystnære områder.
Nøgleord
Kontakter
Ida OutzePressekontaktEnergi Fyn
Tlf:+45 51 81 59 08iou@energifyn.dkBilleder

Links
Om Energi Fyn
Energi Fyn er en moderne energikoncern, og vi er ejet af 220.000 fynske andelshavere.
Vi deltager aktivt i udviklingen af et bæredygtigt energisystem blandt andet via projekter inden for elektrificering, solceller, vindmøller, elbiler, varmepumper og energirådgivning.
Vi sælger el, naturgas, varmepumper og ladeløsninger, vi tilbyder forskellige bredbåndsløsninger, og vi etablerer og driver gadebelysningen i flere kommuner på Fyn, ligesom vi etablerer andre former for ude- og effektbelysning. Herudover håndterer vi afregning og kundeservice for flere forsyninger på Fyn. Energi Fyns datterselskab, Vores Elnet, ejer og driver elforsyningsnettet på størstedelen af Fyn.
Vi investerer i forskning, kultur og udvikling blandt andet via vores to fonde, som hvert år uddeler midler til projekter, der er til gavn for fynboerne og Fyn.
Vores hovedsæde er placeret i Odense, hvor vi beskæftiger 400 medarbejdere på en række fagområder inden for teknik, administration, økonomi, kundeservice med mere.
Følg pressemeddelelser fra Energi Fyn
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Energi Fyn
Solidt årsresultat gør Energi Fyn i stand til fortsat at investere millioner i fynsk infrastruktur30.4.2025 18:16:44 CEST | Pressemeddelelse
Energi Fyn afslutter 2024 med det bedste resultat i koncernens historie. Resultatet gør det muligt for energikoncernen at fortsætte de store millioninvesteringer i det fynske el- og fibernet til gavn for fynboerne og den grønne omstilling.
25 fynske projekter får støtte fra Energi Fyns fonde30.4.2025 15:10:10 CEST | Pressemeddelelse
Energi Fyns to fonde har netop uddelt 2,3 millioner kroner til 25 fynske projekter, der styrker fællesskabet, fremmer bæredygtige løsninger og skaber lokal udvikling. 5 projekter holder til i Assens og omegn.
25 fynske projekter får støtte fra Energi Fyns fonde30.4.2025 15:09:08 CEST | Pressemeddelelse
Energi Fyns to fonde har netop uddelt 2,3 millioner kroner til 25 fynske projekter, der styrker fællesskabet, fremmer bæredygtige løsninger og skaber lokal udvikling. 4 projekter holder til i og omkring Faaborg Midtfyn.
25 fynske projekter får støtte fra Energi Fyns fonde30.4.2025 15:06:09 CEST | Pressemeddelelse
Energi Fyns to fonde har netop uddelt 2,3 millioner kroner til 25 fynske projekter, der styrker fællesskabet, fremmer bæredygtige løsninger og skaber lokal udvikling. Flere af projekterne holder til i Odense og omegn.
25 fynske projekter får støtte fra Energi Fyns fonde30.4.2025 14:37:13 CEST | Pressemeddelelse
Energi Fyns to fonde har netop uddelt 2,3 millioner kroner til 25 fynske projekter, der styrker fællesskabet, fremmer bæredygtige løsninger og skaber lokal udvikling.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum