Dansk Katteregister: Ét samlet register for katte i Danmark
Nu bliver det nemmere at beskytte og finde savnede katte. De to katteregistre i Danmark er nu samlet til ét under navnet: Dansk Katteregister – dette markerer en milepæl for både katteejere og dyrevelfærden.

Med det nye register bliver det ikke kun nemmere at finde en savnet kat, men også lettere at sikre, at ingen kat bliver glemt eller efterladt. Dansk Katteregister og Det Danske Katteregister er nu samlet i ét register, hvilket skaber en platform, der forener det bedste fra begge verdener.
- Dette er en stor dag for kattevelfærden i Danmark. Nu kan vi tilbyde et samlet og mere effektivt system til at beskytte de danske katte og sikre, at de hurtigt kan genforenes med deres ejere, siger Jørgen Petersen, direktør for Inges Kattehjem, der siden 1991 har drevet Dansk Katteregister.
Sammenlægningen er med andre ord en milepæl for kattevelfærd i Danmark og en stor forbedring for både katteejere og professionelle aktører som dyrlæger og internater.
Sammenlægningen kombinerer nemlig fordelene ved begge registre og skaber én samlet platform. For katteejere betyder det en mere overskuelig og sikker registrering af deres kæledyr, mens dyrlæger og internater vil opleve en mere smidig proces i arbejdet med at registrere katte.
Alt du behøver at vide som katteejer
Alle katte, der allerede er registreret i enten Dansk Katteregister eller Det Danske Katteregister, overføres automatisk til det nye register i forbindelse med sammenlægningen – uden ekstra omkostninger for katteejerne.
For at sikre, at oplysningerne om din kat altid er opdaterede, skal du validere din profil i det nye register med MitID. Dette bekræfter, at du er den rette ejer, og at dine adresseoplysninger altid er korrekte, hvis din kat skulle blive væk.
Alle berørte katteejere, der kan kontaktes via e-mail, vil modtage besked med et link til valideringen. Der er også mulighed for selv at anmode om overflytning til det fælles register via katteregister.dk. Der er to år til at gennemføre valideringen. Herefter vil det koste 145 kroner pr. kat.
Det koster desuden 145 kroner at oprette en ny kat i Dansk Katteregister. Prisen inkluderer både registrering og service i kattens levetid og er samme pris, som det koster for at få sin hund registreret i Dansk Hunderegister.
En lysere fremtid for Danmarks katte
Sammenlægningen af de to eksisterende katteregistre er ikke kun til gavn for katteejere, men også for mange hjemløse katte, der hvert år indleveres på dyreinternater eller hos dyrlæger uden at kunne spores tilbage til en ejer.
- Alt for mange katte finder aldrig hjem igen. Det vil vi ændre med det nye register, der gør det nemmere at spore og genforene tamme katte med deres ejere, siger Jens Jokumsen, formand for Foreningen for Det Danske Katteregister og familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse.
Samtidig gør det nye system det muligt at få et bedre overblik over Danmarks samlede antal af mærkede katte og kan skabe grundlag for at gøre det lovpligtigt, at ejerkatte skal mærkes og registreres i Danmark.
Har du spørgsmål?
Læs mere i vores "ofte stillede spørgsmål".
For yderligere information kan du kontakte:
Pressekontakt: Rune Langvad, rul@ddd.dk, tlf. +45 6917 0160
Talsperson: Jens Jokumsen, formand for det nye register, tlf. +45 5060 7380
Nøgleord
Kontakter
Rune Kjær LangvadKommunikationskonsulent
Tlf:+45 69170160rul@ddd.dkJens JokumsenFormandDansk Katteregister
Tlf:+45 5060 7380Billeder

Følg pressemeddelelser fra Den Danske Dyrlægeforening
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Den Danske Dyrlægeforening
Rammerne skal passe til kontrollen – ikke omvendt13.12.2024 16:57:09 CET | Pressemeddelelse
Dyrevelfærd er et emne, der berører os alle – både som politikere, forbrugere og som professionelle i veterinærsektoren. Efter udsendelsen af dokumentaren "Hvem passer på grisene?", er det vigtigt at understrege, at dyrlægerne i Fødevarestyrelsen står i en vanskelig position dels som dyrenes beskyttere og dels som kontrollanter.
Talende grise og kunstig intelligens: Årsmødet kigger ind i den veterinære fremtid12.9.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Kan man tale med grise? Kan kunstig intelligens fortælle dig, om din hund er syg? Og hvad bliver den næste pandemi? Vi kan allerede sige ”ja” til det første, men resten kan du få svar på, når Den Danske Dyrlægeforening d. 24. og 25. oktober endnu engang inviterer til årets veterinære begivenhed.
Bidskader er alvorlige – giv dem nu den opmærksomhed, de fortjener!27.2.2024 12:00:00 CET | Pressemeddelelse
I veterinær praksis står dyrlæger og veterinærsygeplejersker i frontlinjen for farlige dyrebid. Bag hver flænge lurer en potentiel fare for infektioner og alvorlige komplikationer, der kræver akut og præcis behandling. Desværre afslører en undersøgelse fra Den Danske Dyrlægeforening, at den vigtige opfølgning ofte mangler, og konsekvenserne kan være store.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum