Sindberg Kommunikation ApS

De første kunstnere er klar til Kulturmødet Mors 2025: Fra pop-up opera, crossovers, moderne folk og fusionsjazz

Del

Når Kulturmødet Mors slår dørene op fra den 21. til den 23. august, kan de besøgende forvente en bred palet af kunstneriske oplevelser. De første navne byder på klassisk musik og crossovers, opera, moderne dans og folkemusik. 
Oplev blandt andet Emma Sehested Høeg sammen med WHO KILLED BAMBI, pop- og jazzgruppen Tabloid og en urpremiere på det nykomponerede værk Arabesker af Ramez Mhaanna og Esbjerg Ensemble.

Emma Sehested Høeg spiller med WHO KILLED BAMBI på Kulturmødet
Emma Sehested Høeg spiller med WHO KILLED BAMBI på Kulturmødet Fotograf: Sarah Buthmann

Med støtte fra Augustinus Fonden er Kulturmødet nu klar til at annoncere de første navne i musik- og scenekunstprogrammet i et ekstraordinært og bredtfavnende program for 2025. 

På Kulturmødet er det efterhånden blevet en tradition, at det anerkendte klassiske strygeensemble WHO KILLED BAMBI fortolker musik af en stor dansk artist. I år kan man opleve den fremadstormende multikunstner Emma Sehested Høeg sammen med ensemblet i Nykøbing Kirke til to koncerter. 

Komponist og sanger Luna Ersahin, som nogle måske kender fra roots-bandet AySay, optræder på Kulturmødet sammen med Nordvestjysk Pigekor. Luna blander helt naturligt sine danske, tyrkiske og kurdiske rødder og skaber moderne folkemusik.  
Den innovative jazz/pop-gruppe Tabloid bringer en frisk lyd til Mors. Deres musik er inspireret af 1980’ernes funk og fusionsjazz. Kulturmødets gæster vil også kunne opleve uddrag fra den moderne danseteaterproduktion It’s so Cute I’m Gonna Die, som præsenteres i samarbejde med CPH STAGE. 

Programmet indeholder også en række nye kunstneriske samarbejder og format-eksperimenter – som det ses med forestillingen Arabesker, hvor komponisten Ramez Mhaanna og Esbjerg Ensemblet præsenterer et nyskabende og tværkulturelt værk. Kvartetten Akela vil udforske grænselandet mellem klassisk og moderne musik, mens Twang blander folk og jazz til en unik musikalsk oplevelse. Steinaa Trioen vil skabe forbindelser gennem værker af kvindelige komponister. Derudover byder programmet på pop-up opera, det cyklende teater Shakes, klassiske børnekoncerter samt en showcase med nye klassiske musikformater i samarbejde med væksthuset SOUND. 

"Vores program skal have en bred kunstnerisk appel, hvor både spirende talenter og etablerede kunstnere står stærkt. Hvor det folkelige går hånd i hånd med høj kunstnerisk kvalitet. Vi er kendt for at præsentere særlige formater, hvor kunstnerne giver unikke oplevelser, som kun kan opleves på Kulturmødet. Det ser vi f.eks., når WHO KILLED BAMBI går sammen med Emma Sehested Høeg til to formidable koncerter i Nykøbing Kirke," siger Caspar Ryttergaard, direktør for Kulturmødet Mors. 

Musik- og scenekunstprogrammet er støttet af Augustinusfonden. 

Se alle de offentliggjorte navne her: 

AKELA 
Akela blev dannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2019 og består af Clara Glasdam og Gustav Ranum på violin, Kirsten Wilbrandt Kjær på bratsch og Oskar Reuben Friis-Hansen på cello. I 2024 modtog kvartetten Leonie Sonnings Talentpris, og i 2023 modtog alle kvartettens medlemmer Carl Nielsen og Anne Marie Carl Nielsens Talentpris. Derudover har kvartetten vundet flere internationale musikkonkurrencer. Navnet AKELA betyder glæde – og netop glæde er en grundsten i kvartettens sammenspil. Den glæde vil de dele med Kulturmødets publikum, når de fortolker klassisk kvartetrepertoire med nærvær og nysgerrighed. 

Twang 
Folkemusiktrioen Twang består af Thyge Van Dassen (violin og vokal), Spencer Gross (guitar, kontrabas og vokal) og Peter Banks (banjo, kontrabas og vokal). Deres besætning er måske essensen af amerikansk folkemusik, men trioen er kendt for at blande stilarter og epoker med alt fra jazz og Appalachia-musik til violinbaserede hiphopbeats. I 2024 vandt bandet titlen som Årets Rootsnavn ved Danish Music Awards Roots. Med musikalsk overskud, anekdoter og drillerier binder de sangene sammen til en levende koncertoplevelse. 

Emma Sehested Høeg & WHO KILLED BAMBI  
WHO KILLED BAMBI fortolker i år musikken af det kunstneriske stjerneskud Emma Sehested Høeg. Hun brød igennem i 2024 efter tidligere at have været medskaber af teaterkollektivet How To Kill A Dog, som blandt andet står bag den Reumert-vindende forestilling Lolita For Altid. I 2024 modtog hun Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris. Hendes anmelderroste debutalbum udkom samme år og cementerede hendes plads på den danske musikscene. Sammen med WHO KILLED BAMBI opstår ny magi, når klassisk strygermusik kombineres med Emmas dramatiske og musikalske udtryk. 

Stemmesmagning og operakoncert 
Den berømte tenor Gert Henning-Jensen er vært for en underholdende og oplysende koncert, hvor han guider publikum gennem operaens verden med seks solister og masser af anekdoter. De seks sangere repræsenterer forskellige stemmetyper, og koncerten afsluttes med et solonummer af Gert Henning-Jensen selv. 

5 x Pop-up opera 
En operasanger og en guitarist bevæger sig rundt på Kulturmødet og skaber små magiske øjeblikke med udvalgte operaevergreens. Formatet dukker op på blandt andet Kulturpladsen, Kulturvejen, Ungdomsområdet og Børnenes Kulturmøde. Stemmesmagning og pop-up opera præsenteres i samarbejde med Herning Opera Festival. 

Luna Ersahin (AySay) & Nordvestjysk Pigekor 
Luna Ersahin har gjort sig bemærket med bandet AySay og er kendt for at forene sine danske, tyrkiske og kurdiske rødder i moderne folkemusik. I 2023 blev hun udvalgt til Statens Kunstfonds toårige talentprogram og vandt Carl Nielsen Talentprisen. I 2022 vandt Aysay tre DMA Roots og i 2024 vandt AySay prisen for Årets Rootsudgivelse ved DMA Roots. På Kulturmødet optræder Luna sammen med Nordvestjysk Pigekor, som skaber korkompositioner til hendes musik.  

Steinaa Trioen  
Bestående af søstrene Eva Steinaa (obo), Maria Steinaa (fløjte) og pianisten Petya Hristova, er trioen kendt for deres fokus på kvindelige komponister. De står bag den succesfulde ’Skyggekvinder Festival’ og vil på Kulturmødet fremføre værker og fortællinger fra kvindelige komponisters liv. 

Arabesker af Ramez Mhaanna  
Kulturmødet præsenterer premieren på det nykomponerede værk Arabesker af Ramez Mhaanna. Værket opføres af Esbjerg Ensemblet med Mhaanna ved klaveret. Musikken flettes sammen med arabisk poesi fra det 20. og 21. århundrede og tager udgangspunkt i temaer som hjemløshed og længsel. 

Tabloid  
Copenhagen Jazzfestival kaldte i 2024 Tabloid for ”en af dansk jazz’ nye supergrupper”. Bandet består af fem stærke profiler fra den danske pop- og jazzscene, blandt andre Jonathan Bremer, Johannes Wamberg og Oilly Wallace. Deres musik er inspireret af 1980’ernes funk og fusionsjazz, og deres tredje album Hot Gossip udkom i starten af 2025. 

Ensemble Hermes & Rasmus Dahl  
Sammen med Aarhus Kammermusikfestival præsenterer Kulturmødet en koncert, hvor Ensemble Hermes’ klassiske strygerklang møder Rasmus Dahls folkemusikalske rødder. Koncerten byder på både ikoniske kammermusikværker og legende improvisation. 

SOUND showcase 
I samarbejde med det kunstneriske væksthus SOUND præsenteres en showcase med 3–4 projekter som er en del af det nye klassiske musikområde på SOUND. 

Kontakter

Billeder

Aysay Luna
Aysay Luna
PR foto
Download
WhoKilledBambi
WhoKilledBambi
Fotograf: MatiasBager
Download

Følg pressemeddelelser fra Sindberg Kommunikation ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sindberg Kommunikation ApS

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye