Kantineprisen 2025: De tre nominerede kantiner er nu fundet
De tre nominerede til Kantineprisen 2025 er Normal A/S, Hedensted, TitanHus, København N og Søstrene Grene Import A/S, Aarhus I løbet af foråret vil juryen besøge kantinerne for at opleve deres daglige praksis og vurdere, hvordan ambitioner omsættes til smagfulde måltider.

Udvælgelsen sker på baggrund af en grundig præsentationsdag, hvor juryen har gennemgået indstillingerne og vurderet kantinernes arbejde ud fra en række kriterier – herunder gastronomisk faglighed, bæredygtighed, råvarekvalitet, innovation og den samlede spiseoplevelse.
Fælles for alle de kantiner, som har indstillet, er, at de formår at forene madfaglighed med omtanke – og gøre kantinen til et sted, hvor maden rækker ud over det funktionelle. De arbejder målrettet med sæsonens råvarer, reducerer madspild og tænker i helheder, hvor både smag, næring og bæredygtighed spiller en rolle.
– Danske kantiner er i topform. Niveauet er ganske enkelt imponerende i år – alle de indstillede kantiner sprudler af faglighed, kreativitet og velsmag! De tre nominerede har skilt sig ud, fordi de formår at forene kvalitet, omtanke og råvarefokus med ægte madglæde. De viser, hvordan man mestrer balancen mellem det grønne og det animalske – og bruger lokale, bæredygtige og økologiske råvarer med stor sikkerhed og kreativitet. Vi glæder os til at opleve dem i praksis og se, hvordan omtanke bliver til velsmag, og velsmag bliver til gæsteglæde, siger Anders Nicolajsen, jurymedlem og ansvarlig for Kantineprisen hos Landbrug & Fødevarer.
Som en del af nomineringen skal de tre kantiner dyste i en 'Cook Off' på Madens Folkemøde den 15. maj 2025, hvor de skal imponere i Bocuse d’Ors udvælgelseskøkkener. Her skal de overbevise juryen med både smag, idé og eksekvering. Den endelige vinder af Kantineprisen 2025 vil blive afsløret og kåret på Landbrug & Fødevarers store branchedag, Fødevaredagen, den 16. september 2025 på Hindsgavl Slot.
Stort tillykke til årets nominerede:
- Normal A/S, Hedensted – ledet af køkkenchef Christian Lundsgaard og team
- TitanHus, København N – ledet af køkkenchef Christian Dellgren og team, Simply Cooking
- Søstrene Grene Import A/S, Aarhus – ledet af køkkenchef Lars Jensen og team
Om Kantineprisen
Kantineprisen er sat i verden for at hylde de kantiner, der udmærker sig ved deres kreative og innovative tilgang til madlavning, og som formår at skabe gastronomiske oplevelser af høj kvalitet med et ansvarligt fokus på råvarer og madspild.
Kantineprisen 2025 er finansieret af Svineafgiftsfonden og Mælkeafgiftsfonden
Yderligere info:
Anders Nicolajsen, Chefkonsulent og ansvarlig for Kantineprisen 2025, Landbrug & Fødevarer
Mail: andn@lf.dk, Telefon: +45 53 64 58 53

Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkOm Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
L&F: Lige konkurrencevilkår for Europas landmænd er altafgørende16.7.2025 17:49:47 CEST | Pressemeddelelse
EU-Kommissionen har netop fremlagt forslag til et nyt budget og reform af landbrugspolitikken gældende fra 2028 og syv år frem. For Landbrug & Fødevarer er det absolut vigtigste, at der er lige konkurrencevilkår på tværs af de 27 EU-lande. Udspillet rummer løfter om forenkling, incitamentsstøtte og fleksibilitet. Men tanker om støtteloft og mulighed for øget national selvbestemmelse over midlerne, giver anledning til bekymring.
L&F: Fremdrift i lavbundsprojekter viser, at frivilligheden virker9.7.2025 07:45:00 CEST | Pressemeddelelse
Over halvdelen af de lavbundsjorde, der ifølge trepartsaftalen skal udtages, er nu identificeret. Lokal inddragelse og frivillige aftaler er en del af forklaringen på den store succes.
1000 børn tager på Madskoler i sommerferien30.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Denne sommer tager 1000 madglade børn grydeskeen i egen hånd og sender forældrene ud af køkkenet. Sammen med frivillige instruktører bruger børnene fem dage på at dyrke madglæden imens nye venskaber spirer.
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvaret for Danmarks arealer: Nu skal det store arbejde for alvor omsættes lokalt24.6.2025 10:25:16 CEST | Pressemeddelelse
For præcis et år siden blev den grønne trepartsaftale indgået. I dag er arbejdet for at gøre aftalen til virkelighed rykket ud i 23 lokale treparter. I den grønne trepart omkring Limfjorden er der opbakning fra lodsejerne. Flere hundrede landmænd og lodsejere har foreslået arealer, der skal blive til mere natur, skov og vådområder omkring omegnen.
Lokale landmænd tager ansvar i den grønne trepart24.6.2025 10:24:45 CEST | Pressemeddelelse
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvaret for Danmarks arealer: Nu skal det store arbejde for alvor omsættes lokalt. Flere hundrede landmænd og lodsejere har foreslået arealer, der skal blive til mere natur, skov og vådområder omkring lillebælt.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum