Kongen på eksportfremstød i Japan med fokus på danske fødevarer
Med bagagen fuld af innovative løsninger, bæredygtige produkter og fødevarer i verdensklasse, er Landbrug & Fødevarer i denne uge på eksportfremstød til Japan. Med deltagelse af en række danske landbrugs- og fødevarevirksomheder og producenter samt H.M. Kong Frederik, der samtidig er på tiltrædelsesbesøg i Japan, sætter delegationen fokus på at styrke den danske fødevareeksport til et marked, hvor potentialet er stort.
”Japan er et højt prioriteret marked for Danmark, og vi er her for at understøtte og udbygge samhandlen. Det handler både om at genvinde markedsandele og åbne nye døre for produkter, som matcher japanske forbrugeres krav til kvalitet, sikkerhed og bæredygtighed. I en foranderlig verden, hvor et element som told pludselig fylder dagsordenen, er det afgørende, at vi opdyrker nye og eksisterende eksportmarkeder,” siger Flemming Nør-Pedersen, der er viceadministrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.
Japan er et af verdens største og mest købekraftige fødevaremarkeder. De japanske forbrugere er kendt for at kræve høj kvalitet, sikkerhed for at varen er i top og produceret med bæredygtighed for øje.
Danmark eksporterer hvert år grisekød, mejerivarer samt fisk og skaldyr til landet, og selvom den danske fødevareeksport til Japan generelt har været faldende de seneste år, er der gode muligheder for at vende udviklingen, siger Flemming Nør-Pedersen:
”Når vi ser på forbrugernes interesse for fødevaresikkerhed og kvalitet, passer danske produkter rigtig godt ind. Derfor er det afgørende, at vi er til stede og viser flaget – både for at styrke eksisterende handelsrelationer og for at åbne nye døre,” siger han.
Eksportfremstødet involverer både møder med japanske myndigheder, detailkæder og importører, og så skal delegationen også besøge verdensudstillingen EXPO, der er til for at styrke relationer og samarbejder på tværs af lande.
”Vi kommer ikke uden om, at de amerikanske meldinger om told og handelsbarrierer sidder i kroppen på os alle. På den baggrund ser jeg vores besøg som ekstra vigtigt, fordi vi også rækker hånden ud til Japan og siger ja til samarbejde og samhandel. Det er i sig selv et vigtigt signal,” siger Flemming Nør-Pedersen.
Delegationen skal også besøge Landbrug & Fødevarers lokale kontor i Tokyo.
Under dele af eksportfremstødet vil H.M. Kong Frederik deltage, ligesom udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, erhvervsminister Morten Bødskov og fødevareminister Jacob Jensen også vil deltage. Og det er med til at skabe stor synlighed om de danske produkter og alt det, vi kan i Danmark, siger formand for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard:
"Danmark har i mange år været en frontløber indenfor bæredygtig fødevareproduktion, og de virksomheder, der er med i Japan, arbejder alle for at producere på en måde, der både tilgodeser forbrugerne og tager hensyn til klima og miljø," siger han.
Landbrug & Fødevarer håber, at eksportfremstødet vil styrke handelsrelationerne til det japanske marked, og at Danmark også i fremtiden kan være en nøglespiller inden for bæredygtighed, innovation, inspiration og stærke partnerskaber.
Blandt de deltagende virksomheder er blandt andre Danish Crown, Arla, KMC, FOSS og Novonesis.
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkOm Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
Danske kokke satte grøntsagerne i front24.9.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse af Landbrug & Fødevarer viser, at hver tredje dansker ønsker at spise mere mad fra planter i fremtiden. Derfor samledes nogle af Danmarks mest visionære kokke og madprofessionelle til Grønt Kokketræf 2025 for at gå foran og demonstrere, hvordan det grønne køkken kan inspirere branchen til at udvikle smagsoplevelser.
Store som små strømmede til Åbent Landbrug22.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Halm i lommerne, smil på læberne og nysgerrige spørgsmål. Sådan så det ud, da tusindvis af danskere i alle aldre i går søndag tog på opdagelse i sol, regn og blæst. Årets Åbent Landbrug havde i alt 94.989 besøgende og markerede 30-års jubilæet for den landsdækkende begivenhed, hvor landmænd og virksomheder inviterer danskerne indenfor.
Vær med til at fejre 30-års jubilæum for årets familiedag på landet18.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Træk i gummistøvlerne, tag familien i hånden og gå på opdagelse i landbruget, når Landbrug & Fødevarer inviterer til årets store familiedag på landet søndag den. 21. september. Siden 1995 har danske landmænd og fødevarevirksomheder holdt åbent for gæster, der gerne vil vide mere om, hvor deres mad kommer fra
Slagterprisen 2025 er uddelt på Hindsgavl Slot17.9.2025 06:36:00 CEST | Pressemeddelelse
I et meget stærkt felt af dygtige slagtermestre på tværs af de to kategorier, kunne de bedste i slagterfaget lade sige hylde til Landbrug & Fødevarers Fødevaredag på Hindsgavl Slot, hvor slagtermester Anders Kjeldbjerg fra MENY i Herning og slagtermestrene Steffen Vammen Kolstrup & André Kjelkvist-Born fra Slagtermestrene Born og Kolstrup, kunne træde frem som vindere af Slagterprisen 2025. Prisen er en anerkendelse af håndværk, faglighed og nytænkning i slagterfaget.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum