NRGi

Påsken er højsæson for boligkøb: Tre typiske fejl du skal undgå

Del

Påsken markerer starten på boligjagten for mange danskere. Men midt i begejstringen er det let at overse vigtige detaljer, lyder det fra en ekspert.

”Påsken er et oplagt tidspunkt til at lede efter sin drømmebolig. Men man er naturligvis ikke alene om at være på udkig efter spændende boliger. Og når boligjagten går stærkt, kan man komme til at glemme nogle vigtige ting i processen,” siger Bo Halm Andersen, byggesagkyndig og energikonsulent i NRGi.
”Påsken er et oplagt tidspunkt til at lede efter sin drømmebolig. Men man er naturligvis ikke alene om at være på udkig efter spændende boliger. Og når boligjagten går stærkt, kan man komme til at glemme nogle vigtige ting i processen,” siger Bo Halm Andersen, byggesagkyndig og energikonsulent i NRGi.

Med lysere dage og fri fra jobbet sætter mange boligkøbere jagten ind på deres næste hjem i påskedagene. Det er ofte nu, de første fremvisninger bookes, og budrunderne ruller. Men når beslutninger skal træffes hurtigt, kan risikoen for fejl øges i processen.

Det forklarer Bo Halm Andersen, der er byggesagkyndig og energikonsulent i NRGi. Han genkender den travle proces, hvor købere kan føle sig presset til at handle hurtigt for at få nøglerne til drømmehjemmet.

”Påsken er et oplagt tidspunkt til at lede efter sin drømmebolig. Men man er naturligvis ikke alene om at være på udkig efter spændende boliger. Og når boligjagten går stærkt, kan man komme til at glemme nogle vigtige ting i processen,” siger Bo Halm Andersen og tilføjer:

”Som rådgiver taler jeg jævnligt med købere, der har fundet en bolig og har brug for rådgivning nærmest med det samme, fordi de frygter, at nogen slår til før dem. Men det er netop dér, man risikerer at overse noget vigtigt.”

Ifølge en undersøgelse blandt Boligsidens brugere fra 2024 planlægger 22 procent at tage på boligjagt i påsken.

Grundighed er nøglen til et velovervejet boligkøb.

Men selv i påskens hektiske boligmarked må man ikke tage for let på købsprocessen. Det fortæller Bo Halm Andersen, som løfter sløret for nogle af de fejl, han ofte ser boligkøbere begå.

”Når det går stærkt, oplever jeg, at købere har overset dele af tilstandsrapporten og måske kun har fokuseret på de kritiske skader. Men det er vigtigt at læse hele rapporten fra start til slut. Et boligkøb er en af de største investeringer i livet, så man skal vide, hvad man skriver under på,” siger Bo Halm Andersen og fortsætter:

”Det kan også være, at man fravælger en bolig på grund af et lavt energimærke uden at se på mulighederne for forbedringer. Eller at man undervurderer, hvor meget et hus egentlig kræver af vedligeholdelse – både når det gælder tid, gør-det-selv-evner og økonomi. Derfor er det vigtigt at tage de overvejelser med, så man giver sig selv det bedste udgangspunkt i boligjagten.”

Tre gode råd til boligkøbere i påsken:

  1. Læs hele tilstandsrapporten – ikke kun de røde anmærkninger
    Mange fokuserer udelukkende på de røde anmærkninger i tilstandsrapporten og overser måske de gule skader, som kan dække over begyndende problemer, der med tiden kan udvikle sig til noget større. Det er også vigtigt at være opmærksom på ’mulige skader’ i rapporten, da de peger på forhold, der bør undersøges nærmere. Husk at bruge tid på at forstå rapporten – og tjek også, hvad ejerskifteforsikringen egentlig dækker.

  1. Lad dig ikke skræmme af energimærket
    Et lavt energimærke betyder ikke nødvendigvis høje varmeregninger. Tiltag som efterisolering kan gøre en stor forskel, og energimærkningsrapporten giver et godt udgangspunkt for, hvor det er rentabelt at energirenovere.

  1. Husk at budgettere med vedligehold
    Det er let at blive forelsket i boligen – men kærlighed holder kun, hvis du også har tid og penge til at passe på den. Vær ærlig om dit vedligeholdelsesniveau og lav plads i budgettet til både løbende og uforudsete reparationer.

Kontakter

Om NRGi

NRGi er en landsdækkende energi- og rådgivningskoncern. Vi er også et forbrugerejet andelsselskab, der er ejet af 235.000 andelshavere, og består af 1.600 kompetente og engagerede medarbejdere, som med både hænder og viden bidrager til et grønnere og et mere velfungerende Danmark - på kort og på lang sigt. 

Følg pressemeddelelser fra NRGi

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra NRGi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye