Tænketanken Frej styrker bestyrelsen: Nye profiler skal sikre missionen om et grønt fødevaresystem med respekt for planetens grænser
Med en stemme for demokratiet og unge samt en ekspert i virksomheders grønne omstilling er Frej godt rustet til at realisere sin 2030-strategi, hvor netop de kompetencer er kernen.
Strategien peger på den afgørende brobygning mellem generationer og aktører. Den nye forperson i bestyrelsen, Olav Hesseldahl, er kendt for sit arbejde med unges stemme og demokratisk dialog som stifter af Ungdomsbureauet og Grundlovsfesten. Han får selskab af Jacob A. Sterling, Senior Director og Head of Sustainability Advisory i Preferred by Nature.
En stemme for demokratiet og unge
Frej har gennem årene arbejdet for at skabe en konstruktiv og demokratisk dialog om, hvordan Danmark kan omstille sin madproduktion og -forbrug i en mere bæredygtig retning. Med de nye bestyrelsesmedlemmer styrker organisationen sin strategiske retning og evne til at samle aktører om fælles løsninger.
"Frej spiller en afgørende rolle i at skabe bro mellem de forskellige perspektiver i debatten om bæredygtig mad. Vi har brug for dialog frem for polarisering – og her er Frejs tilgang virkelig kronen på værket. En slags græsrodsudgave af det, den grønne trepart gør. En kulmination på den danske demokratikultur. Frej har bare gjort det i mange år - og gør det stadig hver dag. Det er en udvikling, jeg ser virkelig frem til at fortsætte," udtaler den nye forperson, Olav Hesseldahl.
Ekspert i grøn omstilling og virksomheders ansvar
Jacob A. Sterling bringer en solid baggrund i bæredygtighedsarbejde både fra NGO- og virksomhedssektoren. Tidligere har han arbejdet i Verdens Skove, Mærsk og WWF, og i dag rådgiver han gennem Preferred by Nature internationale virksomheder om grøn omstilling. Central erfaring for Frejs mål om at udfordre fødevarebranchen til at omstille sig: ”Jeg har arbejdet med bæredygtighed fra NGO-perspektivet i Verdens Skove og WWF, og også fra virksomheds-perspektivet i såvel Mærsk som i mit nuværende job i Preferred by Nature, hvor vi rådgiver danske og internationale virksomheder omkring fremme af bæredygtigheden i deres værdikæder rundt om i verden. Det håber jeg at bringe i spil i Frej.”
Sammen med Jacob Sterling indtræder frivilligrepræsentant, Kristian Schmidt Nielsen, også i bestyrelsen.
"Vores styrke er evnen til at samle vidt forskellige aktører om et fælles mål: at skabe en bæredygtig fremtid. Med solid finansiering på plads og stærke kræfter i bestyrelsen har vi de bedste forudsætninger for at sikre, at vores strategi ikke bare bliver ord, men reel handling," siger Frejs direktør, Marie-Louise Boisen Lendal.
Olav Hesseldahl overtager ledelsesposten fra Helene Regnell, direktør i Lead Sustainability, som efter 7 års tro tjeneste i Frej giver stafetten videre i et planlagt generationsskifte, hvor Olav har været viceleder de seneste to år.
Nøgleord
Kontakter
Bianca Ott AnthonyKommunikationschef
Tlf:42941305bianca@taenk-frej.dkLinks
Om Frej
Frejs mål er, at alle fødevarevirksomheder fra landmænd til kæmpe-koncerner i Danmark forandrer sig mest muligt i respekt for planetens grænser. Og at unge forstår, at de kan skabe forandring, når de ved, hvad det kræver at få fyldt middagstallerkenen uden at lave overtræk på klodens konto. Med 2030-strategien, ”Vi vil udfordre fødevaresystemet med vild grøn energi”, skærpes fokus på ungeengagement og forpligtende partnerskaber. Gennem de sidste otte år har Frej været med til at fremme klimamål, sætte plantebaserede fødevarer på den politiske dagsorden og søsætte erhvervspartnerskaber med forpligtende mål.
Følg pressemeddelelser fra Tænketanken Frej
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Tænketanken Frej
Linse-bolo på menuen i hele Danmark: Ny kampagne skal få flere til at spise bælgfrugter23.10.2025 07:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Fra kantiner til køkkenborde: Ny landsdækkende kampagne sætter fokus på, hvor nemt bælgfrugter kan blive en del af hverdagsmaden.
Flere bælgfrugter på danskernes tallerkener23.9.2025 10:30:34 CEST | Pressemeddelelse
Danskerne har fået smag for linser, bønner og ærter. Faktisk spiser de mest flittige forbrugere i dag omkring 10 gram bælgfrugter om dagen. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet, som DR har fået indblik i. Sidst de lavede samme undersøgelse for otte år siden spiste danskerne i gennemsnit 2-5 gram.
Direktør i Tænketanken Frej: “Regeringen vælger chokolade og champagne over dansk frugt og grønt”18.8.2025 06:55:00 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen kigger på at fjerne afgiften på kaffe, chokolade og mousserende vine som champagne og cava samt softice. Ifølge regeringen er det en håndsrækning til danskerne og virksomhederne i en tid med høje fødevarepriser.
Grøn Michelin-gastronomi og fremtidens marker mødes i Midtjylland16.6.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Hvis vi skulle kåre en hverdagshelt i køkkenet, ville bælgfrugter være i finalen – men de bliver stadig overset alt for ofte. Derfor har Bælgfrugtpartnerskabet, Turbo Plant, Culinary Instutute by Vejle Erhverv og Bjerre Herred Landbrugsselskab inviteret til Bælgdagen, hvor kreative madhåndværkere og igangsættere deler ud af viden, erfaring og smagsprøver – alt sammen for at vise de mange muligheder for at bruge bælgfrugter på nye, spændende måder.
Frej skyder nyt partnerskab i gang: Vi skal sikre Danmark en førerposition i regenerativt landbrug19.5.2025 06:53:29 CEST | Pressemeddelelse
Efter et succesfuldt projekt i 2024 tager Frej næste skridt i et nyt partnerskab, der skal accelerere regenerativt landbrugs udvikling. Partnerskabet lanceres i samarbejde med Yara, Agrovi og Nestlé og bygger på erfaringerne fra Frejs store succes med det forpligtende Bælgfrugtspartnerskab. Lanceringen sker d. 26. maj i København med deltagelse landbrugsordfører Ida Auken.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum