Energi Fyn

Går energi- og erhvervsudviklingen forbi Fyn?

Del

På et dialogmøde med klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard satte Erhvervshus Fyn og Energi Fyn mandag eftermiddag spørgsmålstegn ved, om Fyn risikerer at blive forbigået i den grønne energi- og erhvervsudvikling.

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard til dialogmøde hos Energi Fyn
Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard gæstede mandag eftermiddag Energi Fyn, hvor han sammen med godt 100 repræsentanter fra de fynske kommuner, energibranchen og det lokale erhvervsliv drøftede, om Fyn risikerer at blive forbigået i den grønne energi- og erhvervsudvikling. Energi Fyn

Forsyningssikkerhed, klimavenlig energiforsyning og Fyns rolle i det nationale energilandskab var på dagsordenen, da klima-, energi- og forsyningsministeren mandag gæstede et dialogmøde på Fyn, arrangeret af Erhvervshus Fyn og Energi Fyn.

På mødet drøftede repræsentanter fra de fynske kommuner, energibranchen og det lokale erhvervsliv blandt andet, om Fyn er rustet til den grønne omstilling – eller risikerer at sakke bagud, mens andre regioner får energiparker og brintinfrastruktur.

– Vi har hidtil tænkt, at når virksomheder som Meta og snart også Novo Nordisk vælger Fyn, så står vi stærkt. Men spørgsmålet er, om det er nok til at sikre langsigtet udvikling og konkurrencekraft. Måske bør vi udvikle en regional energiplan, som man for eksempel har gjort i Nordjylland, udtaler Kenneth Muhs, formand for Erhvervshus Fyn.

Forsyningssikkerhed og afhængighed

Ministeren præsenterede regeringens aktuelle energiplaner og satte blandt andet fokus på vigtigheden af investeringer i udbygningen af elforsyningen samt på, at vi i Danmark er dybt afhængige af energiforsyningen i resten af Europa.

– Formålet med mødet var at få indsigt i, om Fyn er tilstrækkeligt klædt på til at sikre både borgere og virksomheder adgang til klimavenlig strøm, der er til at betale. Det handler både om bæredygtighed og om konkurrenceevne, fortæller Søren Thorsager, bestyrelsesformand i Energi Fyn, og uddyber:

- Hos Energi Fyn foretager vi store investeringer i elnettet. Det er vigtigt og nødvendigt, at vi udbygger elnettet i et tempo, så det kan følge med elektrificeringen af samfundet, og vi samtidig opretholder en høj forsyningssikkerhed. Men vi skal naturligvis heller ikke lave unødvendige investeringer. Derfor er det vigtigt, at vi i fællesskab tydeliggør de fynske behov og ønsker til udbygningen af elnettet blandt andet over for Energinet.  

Bliver Fyn forbigået?

Ministeren blev også spurgt, om der er geografiske forskelle på, hvor grønne og energitunge virksomheder med fordel kan etablere sig, og hvad det i så fald betyder for Fyn.

Ministeren er positiv på de fynske vegne, men understregede, at man med fordel kan styrke samarbejdet på Fyn og stille krav til Energinet i forhold til behovet for udbygningen af det overordnede elnet på Fyn.

På dialogmødet var der enighed om, at Fyn skal arbejde strategisk for at sikre sin position i den grønne omstilling, og Energi Fyn og Erhvervshus Fyn planlægger nu en fælles opsamling på mødet. Her vil de pege på konkrete områder, der kræver yderligere analyse, politisk handling og input til, hvordan Fyn kan styrkes som en grøn og attraktiv region for både borgere og erhvervsliv.

Kontakter

Om Energi Fyn

Energi Fyn er en moderne energikoncern ejet af 220.000 fynske andelshavere.

Vi deltager aktivt i udviklingen af et bæredygtigt energisystem blandt andet via projekter inden for elektrificering, solceller, vindmøller, elbiler, varmepumper og energirådgivning.

Vi sælger el, naturgas, varmepumper og ladeløsninger. Vi udruller fibernet på Fyn og tilbyder forskellige bredbåndsløsninger. Vi etablerer og driver gadebelysningen i flere kommuner på Fyn, ligesom vi etablerer andre former for ude- og effektbelysning. Herudover håndterer vi afregning og kundeservice for flere forsyninger på Fyn.

Energi Fyns datterselskab, Vores Elnet, ejer og driver elforsyningsnettet på størstedelen af Fyn og har stort fokus på at udbygge elnettet, så vi også i fremtiden har et robust og stabilt elforsyningsnet, der understøtter den grønne omstilling.

Vi investerer i forskning, kultur og udvikling blandt andet via vores to fonde, som hvert år uddeler midler til projekter, der er til gavn for fynboerne og Fyn. 

Vores hovedsæde er placeret i Odense, hvor vi beskæftiger over 430 medarbejdere på en række fagområder inden for teknik, it, administration, økonomi, kundeservice med mere. 

Følg pressemeddelelser fra Energi Fyn

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energi Fyn

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye