Ny aftale gør det lettere at sælge økologi til Japan
Nu bliver det lettere at sælge økologisk ost og kød til Japan. Det glæder Landbrug & Fødevarer, der i flere år har arbejdet sammen med Fødevarestyrelsen om at påvirke EU til at indgå en aftale, der letter salget af økologiske varer til Japan.
EU-Kommissionen og de japanske myndigheder har netop godkendt en såkaldt ækvivalensaftale på økologiområdet for animalske varer. Det betyder, at de to parter anerkender hinandens regler på økologiområdet.
Det glæder Landbrug & Fødevarer, der i flere år har arbejdet sammen med Fødevarestyrelsen om at påvirke EU til at indgå en sådan aftale.
-Med den nye aftale er der muligheder for øget eksport af især økologiske mejeriprodukter og økologiske kødprodukter til Japan, da omkostningerne til økologicertificering reduceres.Derfor kan der nu sættes et japansk økologimærke på danske økologiske varer, hvilket er en klar fordel, siger Mette J. Gammicchia, afdelingschef i Landbrug & Fødevarer.
Landbrug & Fødevarer har i de seneste år, sammen med den danske ambassade i Tokyo, gennemført eksportfremstød for økologiske fødevarer, hvor der har været fokus på både detailområdet og foodservice. Der er allerede nu ved at blive planlagt et nyt tredages økologifremstød i Tokyo i november måned, som der er store forventninger til.
-Selv om det japanske marked for økologi fortsat er relativt lille, mærker vi en tydelig, stigende interesse fra japansk side. Særligt danske økologiske oste og økologisk grisekød efterspørges i stigende grad af de japanske supermarkeder. De japanske forbrugere vælger i stigende grad økologi, da de prioriterer høj fødevarekvalitet og fødevaresikkerhed. Derudover har ernæringsindhold også betydning for både de ældre og yngre japanere, siger Mette Gammicchia.
Der vil gå cirka tre uger, før ækvivalensaftalen træder i kraft.
Det japanske marked for økologi estimeres til en omsætning på omkring 5 mia. kr. og en markedsandel på omkring 1 pct., men der forventes høj vækst de kommende år. Den nye ækvivalensaftale forventes at medføre større japansk import af økologiske varer fra EU.
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkOm Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
Danske kokke satte grøntsagerne i front24.9.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse af Landbrug & Fødevarer viser, at hver tredje dansker ønsker at spise mere mad fra planter i fremtiden. Derfor samledes nogle af Danmarks mest visionære kokke og madprofessionelle til Grønt Kokketræf 2025 for at gå foran og demonstrere, hvordan det grønne køkken kan inspirere branchen til at udvikle smagsoplevelser.
Store som små strømmede til Åbent Landbrug22.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Halm i lommerne, smil på læberne og nysgerrige spørgsmål. Sådan så det ud, da tusindvis af danskere i alle aldre i går søndag tog på opdagelse i sol, regn og blæst. Årets Åbent Landbrug havde i alt 94.989 besøgende og markerede 30-års jubilæet for den landsdækkende begivenhed, hvor landmænd og virksomheder inviterer danskerne indenfor.
Vær med til at fejre 30-års jubilæum for årets familiedag på landet18.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Træk i gummistøvlerne, tag familien i hånden og gå på opdagelse i landbruget, når Landbrug & Fødevarer inviterer til årets store familiedag på landet søndag den. 21. september. Siden 1995 har danske landmænd og fødevarevirksomheder holdt åbent for gæster, der gerne vil vide mere om, hvor deres mad kommer fra
Slagterprisen 2025 er uddelt på Hindsgavl Slot17.9.2025 06:36:00 CEST | Pressemeddelelse
I et meget stærkt felt af dygtige slagtermestre på tværs af de to kategorier, kunne de bedste i slagterfaget lade sige hylde til Landbrug & Fødevarers Fødevaredag på Hindsgavl Slot, hvor slagtermester Anders Kjeldbjerg fra MENY i Herning og slagtermestrene Steffen Vammen Kolstrup & André Kjelkvist-Born fra Slagtermestrene Born og Kolstrup, kunne træde frem som vindere af Slagterprisen 2025. Prisen er en anerkendelse af håndværk, faglighed og nytænkning i slagterfaget.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum