Ny klinisk professor i hæmatologi ved Odense Universitetshospital og SDU
Overlæge, dr. med. Kim Theilgaard-Mönch er pr. 1. september 2025 udnævnet til klinisk professor i hæmatologi ved Odense Universitetshospital (OUH) og Klinisk Institut ved Sydansk Universitet (SDU).

Kim Theilgaard-Mönch kommer fra en stilling som overlæge i hæmatologi, forskningsgruppeleder og lektor ved Rigshospitalets Klinik for Blodsygdomme og Finsenlaboratoriet samt Biotech Research and Innovation Center ved Københavns Universitet.
Kim Theilgaard-Mönchs forskningsområde fokuserer på akut myeloid leukæmi (AML), en aggressiv og livstruende form for blodkræft med meget dårlig langtidsoverlevelse (<30% 5 års-overlevelse i DK) grundet resistens eller hyppige tilbagefald efter standardbehandling. Der er derfor stort behov for forskningsprojekter, som udvikler nye og mere effektive behandlinger og afprøver disse i kliniske forsøg for at forbedre overlevelse af AML-patienter.
Hans forskningsgruppe tester effekten af nye behandlinger på AML-patientceller i prækliniske studier. Her undersøger de, hvorledes de nye behandlinger er i stand til at eliminere kræftceller fra AML-patienter i både cellekultur og humaniserede AML-musemodeller, så de nye behandlinger hurtigst muligt kan komme patienterne til gavn.
En af årsagerne til, at Kim Theilgaard-Mönch har søgt professoratet, er, at SDU og OUH har en vision om et tæt translationel samarbejde mellem klinik og basal laboratorieforskning, ikke mindst i forbindelse sammenlægningen af SDU og OUH på samme campus. Som ”clinician scientist” kombinerer han klinisk arbejde med laboratorieforskning og kliniske forsøg, og håber dermed at kunne bidrage til denne SDU-OUH-vision samt medvirke til at uddanne nye forskere inden for translationel forskning.
Kim Theilgaard-Mönch’s forskningsgruppe er internationalt anerkendt for sit arbejde med patientorienteret translationel AML-forskning. Desuden leder han et investigator-initieret pan-nordisk LD-VenEx forsøg for AML patienter.
Kim Theilgaard-Mönch er fungerende formand for Medicinrådets ekspertudvalg for AML og ALL og bestyrelsesmedlem i den danske Akut Leukæmigruppe (ALG) og den nordiske Akut Myeloid Leukæmi-gruppe (NAMLG), inkl. formand for deres arbejdsgruppe for kliniske forsøg.
Kim er p.t. bosat i Malmö og har to voksne børn og en partner. Når han ikke arbejder, nyder han at være i naturen, dyrke sport, lave mad, gå på koncerter og museer sammen med venner og familie.
Kontakter
Tomas HomburgChefkonsulentDet Sundhedsvidenskabelige Fakultet
Tlf:60113059thomburg@health.sdu.dkLinks
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Lys kan afsløre kræft på sekunder – danske forskere bag ny teknologi30.3.2025 09:44:09 CEST | Pressemeddelelse
Fremtidens kræftdiagnose kan blive hurtigere og mere præcis – takket være et forskerteam ledet af SDU, der kan bruge usynligt lys og kunstig intelligens til at opdage sygdomme, før symptomerne viser sig.
Fra megafabrikker til minianlæg: Dansk opfindelse gør grøn ammoniak mulig26.3.2025 12:49:28 CET | Pressemeddelelse
Produktionen af ammoniak til kunstgødning er en af verdens helt store klimasyndere. Den står for omkring 1,3 % af den samlede globale CO₂-udledning – svarende til cirka 500 millioner ton årligt. Det er næsten på niveau med den samlede luftfartsindustri og over dobbelt så meget som de årlige udledninger fra alle nordiske lande tilsammen.
Danske forskere: Fire ud af fem nybyggerier skal stoppes24.3.2025 08:10:31 CET | Pressemeddelelse
Et nyt studie fra forskere på DTU, SDU og AAU viser, at biobaserede byggematerialer ikke er nok til at gøre byggebranchen bæredygtig. Der skal bygges markant mindre.
Danske forskere med til at sætte verdensrekord: Solcellevinduer kan gøre fremtidens bygninger til kraftværker20.3.2025 10:20:13 CET | Pressemeddelelse
Et internationalt forskningsprojekt med deltagelse fra Syddansk Universitet har udviklet gennemsigtige solceller med rekordbrydende effektivitet. De nye vinduer kan både lukke lys ind og producere strøm – en teknologi der kan forandre bygninger i byer verden over.
AI giver røntgensyn: Nu kan vi se, hvad vores bygninger er lavet af – og det kan hjælpe klimaet18.3.2025 11:13:59 CET | Pressemeddelelse
Forskere fra Syddansk Universitet og Peking University har udviklet en ny AI-teknologi, der kan kortlægge byggematerialer i stor skala. Det er vigtigt i forhold til både byplanlægning, bæredygtigt byggeri og CO₂-reduktion.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum