Finanssektoren ruster sig til en ny tid
Den finansielle sektor er en afgørende partner for samfundet i en tid med store forandringer og udfordringer, der kræver massive investeringer, finansiering, ekspertise, alliancer og beskyttelse af kritisk infrastruktur. For at styrke den rolle gennemføres en større organisationsændring af Finans Danmark.
Finans Danmarks medlemmer sikrer hver eneste dag den nødvendige vækst og fremgang på de store samfundsdagsordener gennem effektiv tilførsel af kapital og finansiering. De står samtidig vagt om den finansielle kritiske infrastruktur og er dermed afgørende for at kunne opretholde stabilitet og tryghed.
Der er en tydelig efterspørgsel efter en finanssektor, der aktivt bidrager til at styrke Danmark og Europa ved at tackle fælles udfordringer. Den efterspørgsel ønsker finanssektoren at imødekomme i endnu højere grad.
"Vi står som land over for betydelige udfordringer med at styrke vores sikkerhed, sikre en robust konkurrenceevne og levere billig, sikker og grøn energi, som er helt afgørende for fremtidig vækst og velstand. Det kræver et endnu tættere samarbejde mellem samfund og finanssektor, hvis vi skal nå i mål”, siger formand for Finans Danmark Michael Rasmussen og fortsætter:
”Vi ønsker at være en central alliancepartner, når det gælder samfundets udvikling og infrastruktur. Vi står klar til både at spille med og spille ind med løsningerne. Vi betragter det som en bunden opgave for vores sektor, og vi ønsker at arbejde målrettet for at leve op til ansvaret”
For at kunne løfte samfundsopgaven er det afgørende, at sektorens rammevilkår understøtter dette.
Finans Danmark 2.0
Som led i at styrke finanssektorens rolle foretager Finans Danmark en større organisationsændring. Det indebærer blandt andet en målrettet og samlet organisationsstruktur med en ny tværgående direktion, samt en styrkelse af den internationale indsats, kapaciteten til at bidrage med finansielle samfundsanalyser og den direkte medlemsservice.
"Vi foretager et strategisk gearskifte og etablerer Finans Danmark 2.0, som bygger videre på vores solide fundament af viden og ekspertise, som er opbygget i huset over mange år. Organisationens dygtige medarbejdere og deres kompetencer skal bringes endnu mere i spil. Samtidig står det klart, at vores medlemmer udgør en stadig vigtigere alliancepartner for samfundet. Den rolle er vi klar til at påtage os. Det gør vi med en strømlinet organisation, der kan arbejde på tværs og bringe alle finanssektorens områder og kompetencer i spil. Medlemmerne skal i centrum, og vi skal have større internationalt udsyn og øget politisk fokus” siger administrerende direktør i Finans Danmark Lars Gert Lose.
I naturlig forlængelse af organisationsændringen, og ønsket om en strømlinet organisationsstruktur, har Finans Danmarks bestyrelse indstillet, at de selvstændige foreninger Realkreditrådet, Investering Danmark og Kapitalmarked Danmark integreres fuldt ud i Finans Danmark.
Nøgleord
Finans Danmark
Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark
Høringssvar: Implementering af ”stop-the-clock direktivet” i dansk regulering30.6.2025 15:30:46 CEST | Nyhed
Direktivnær implementering hilses velkommen, men tidligere indført dansk overimplementering bør samtidig udgå.
Høringssvar om forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed m.fl.27.6.2025 14:04:55 CEST | Nyhed
Finans Danmark har afgivet høringssvar til samlelovsforslag OKT 2025.
Ny Dankort aftale: Bankerne bakker op om et betalingsmarked med frit valg og fair konkurrence26.6.2025 14:16:57 CEST | Pressemeddelelse
Erhvervsminister Morten Bødskov (S) har i dag præsenteret en politisk aftale om Dankortets fremtid. Aftalen omfatter udvikling af nye funktioner som saldokontrol og erhvervskort. Bankerne bakker op og understreger vigtigheden af kundernes frie valg af betalingsløsninger samt en gennemsigtig, markedsbaseret udvikling af betalingsinfrastrukturen med plads til alternativer som MobilePay og nye løsninger. En stærk konkurrence fremmer innovation til gavn for samfundet i en tid med fokus på strategisk autonomi.
Bankerne og Offerrådgivningen indgår samarbejde for at hjælpe ofre for digital svindel26.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Det kan være både grænseoverskridende og ubehageligt at blive udsat for digital svindel. Og for nogle kan det udgøre en stor psykisk belastning, som påvirker ens evne til at fungere i hverdagen. Derfor kan det i mange sammenhænge være godt at tale med andre end sin bankrådgiver. For at gøre dette lettere har Finans Danmark indgået et samarbejde med Offerrådgivningen om muligheden for at henvise bankkunder, der har brug for en ekstra samtale, til Offerrådgivningens rådgivere. Offerrådgivningen har døgnåbent og udføres af offerrådgivere, der har gennemgår en specialiseret uddannelse. Finans Danmark stiller efteruddannelse til rådighed for offerrådgiverne for at støtte dem i at håndtere de svære samtaler om digital svindel. Samtidig har Finans Danmark aftalt med Styrelsen for Samfundssikkerhed, at bankerne også systematisk henviser til den offentlige Cyberhotline.
Hurtige handler og højere priser præger ejerlejlighedsmarkedet20.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Årets første kvartal bød på flere ejerlejlighedshandler end året før. I alt skiftede 4.081 ejerlejligheder ejer, hvilket især skyldes øget aktivitet i Hovedstaden, hvor en større andel af ejerlejlighederne blev solgt inden for de første to uger. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum