
Flere gæster og stigende driftsoverskud på luksushotellet Stella Maris
Luksushotellet Stella Maris har positioneret sig stærkt på den danske hotelscene det forgangne år og hæver sit driftsoverskud med 56 procent. Hotellet kommer dog ud af 2024 med et mindre underskud, men forventer overskud igen i 2025.

Det er knap fire år siden, at den fynske erhvervsmand, Niels Thorborg, købte luksushotellet Stella Maris for at skabe et gastronomisk flagskib inden for Odense Sport & Events portefølje af oplevelsesvirksomheder.
I dag kan det gamle missionshotel, der ligger smukt i Svendborg-forstaden Kogtved på en skråning ned til vandet, bide skeer med branchens bedste. Stella Maris ligger således stabilt i top-3 på Tripadvisors liste over de bedste luksushoteller i Danmark.
Og selvom hotellet i sit netop offentliggjorte regnskab præsenterer et mindre underskud, er der meget at glæde sig over, lyder det fra hoteldirektør Lui Haas Jensen.
- Vi justerer og tuner hele tiden forretningen i takt med, at vi lærer stedet bedre at kende. I det forgangne år har vi taget nogle solide skridt på det gastronomiske niveau og foretaget nogle investeringer, som vi kommer til at høste frugterne af de kommende år. I dag leverer vi en kvalitet og et produkt, der gør os svære at komme udenom på den nationale scene, og dermed vil vi også være i stand til at bruge den position til at skabe en mere bæredygtig forretning, siger Lui Haas Jensen.
En oplevelsesdestination
Af regnskabet fremgår det, at Stella Maris øger bruttofortjenesten med 13 procent fra 12,8 millioner kroner i 2023 til 14,6 millioner kroner i 2024. Samtidig hæver hotellet sit driftsoverskud (EBITDA) med 56 procent og lander på en indtjening før renter, skat og afskrivning på 2,8 millioner kroner.
Årets resultatet lander dog på et minus på 700.000 kroner mod et minus på 1,4 millioner kroner året før.
- Der er ingen, der kan være tilfredse med at levere røde tal på den nederst linje i et regnskab. Heller ikke mig. Men en del af forklaringen på det negative resultat er høje interne renteudgifter, og havde disse været normaliseret, havde vi også svunget os op på et lille plus. Jeg fokuserer derfor på alt det, som vi er lykkedes med i løbet af året, siger Lui Haas Jensen.
Han peger blandt andet på, at Stella Maris i 2024 blandt andet blev et stop på veteranskibet M/S Helges rute i Svendborgsund. Det betyder, at gæster nu kan sejle direkte fra Svendborg Havn til Stella Maris. Både Helge og andre større skibe kan bookes i forbindelse med arrangementer på hotellet. Dette er blevet muligt, fordi Stella Maris har fået tilladelse til at anlægge en landgangsbro ud for hotellet til et større millionbeløb.
- Det er en investering i Stella Maris, men også i nærmiljøet. Vi mærker de positive effekter af i form af flere spisende gæster og flere bookinger, fordi vi i højere grad er blevet en oplevelsesdestination for vores lokalområde, hvilket jeg er enormt stolt af, siger Lui Haas Jensen.
Oprustning i køkkenet
Stella Maris har i 2024 desuden suppleret sit i forvejen stærke hold med køkkenchef Daniel Guldmann, der også er landstræner for kokkelandsholdet og har en baggrund fra flere fra schweiziske Michelin-restauranter. Desuden er Martin Bergholdt, der har baggrund hos Lieffroy, tiltrådt teamet som assisterende køkkenchef.
- Vi har efterhånden fået skabt et virkelig stærkt team, som gør, at vi klarer os godt på den nationale scene. Så vi er særdeles komfortable med situationen, fordi vi ved, at vi er rigtig gode til det, vi laver. Vores fokus er at skabe en arbejdsplads, hvor vi kan have det sjovt og lave det, som vi alle sammen brænder for, og så gør vi det på en måde, så alle gode mennesker på holdet også kan få deres privatliv til at hænge sammen, siger Lui Haas Jensen og tilføjer:
- Jeg tør godt lægge hånden på kogepladen og forudse, at vi kommer ud af 2025 med et pænt overskud.
Nøgleord
Kontakter
Mikkel Tholstrup DahlqvistEkstern pressekontakt
Tlf:20 15 70 76mtd@kommpress.dkBilleder
Links
Følg pressemeddelelser fra Stella Maris Hotel de Luxe A/S
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.