Regionshospitalet Horsens skal lave flere børn – og søskende
For at imødekomme den nye lov om gratis fertilitetshjælp til barn nummer to tager Regionshospitalet Horsens nu hul på en større udvidelse af bl.a. Fertilitetsklinikkens laboratorium. Byggearbejdet tilrettelægges, så patientbehandlingen påvirkes mindst muligt.

Enlige og par har siden 1. december kunne benytte sig af gratis hjælp til at få barn nummer to med reagensglasbehandling. Derfor er Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Horsens i fuld gang med at udvide kapaciteten for at kunne hjælpe flere med at få deres første eller andet barn.
Klinikken har, siden den politiske aftale kom på plads, både ansat flere nye medarbejdere og ændret åbningstiderne, så ventelisterne til behandling ikke steg uforholdsmæssigt meget i kølvandet på de nye patientrettigheder. Nu er turen så kommet til den fysiske udvidelse af rammerne, så klinikken fremtidssikres i forhold til at kunne hjælpe flere med at blive gravide med både deres første og andet barn.
- Regionshospitalet Horsens får med den udvidede kapacitet gode muligheder for at hjælpe flere børn på vej. Det er en god nyhed og et tilbud, som supplerer et tidligere initiativ på fertilitetsområdet, nemlig øremærkningen af midler til at give flere barnløse muligheden for at få flere behandlingsforsøg. I dag er det muligt at få op til seks mod tidligere tre forsøg til sit første barn, siger regionsrådsformand Anders Kühnau.
Planen for udvidelsen af laboratoriet
På Regionshospitalet Horsens er det bl.a. laboratoriet, som skal udvides i hospitalets fertilitetsklinik. De ekstra kvadratmeter skal give plads til mere udstyr bl.a. flere inkubatorer, som er de beholdere, hvor æggene ligger og udvikler sig, inden de bliver sat tilbage op i kvinden. Hvert æg skal ligge i inkubator i op til seks dage, hvilket kræver plads. Der skal desuden gøres plads til opbevaring af befrugtede æg, som kan nedfryses og optøes.
- Vi tog hul på byggearbejdet i uge 12 og forventer at være færdige i tredje kvartal af 2025. Ombygningen forventes dog kun at medføre en nedlukningsperiode på i alt fem uger, hvoraf de tre uger alligevel normalt er lukkede pga. sommerferie. Dvs. vi holder lukket fra og med uge 27 og går i gang med ægudtagning i laboratoriet igen i uge 32. Vi har på den måde forsøgt at tilrettelægge byggearbejdet, så det kommer til at påvirke patienterne mindst muligt, siger Anette Gabrielsen, chef for Fertilitetsklinikken, Regionshospitalet Horsens.
Det samlede budget til udvidelsen af laboratoriet er 6 mio. kroner. Klinikken skal derudover også have medicoteknisk udstyr for 3,5 millioner kroner, som allerede er indkøbt, og som står klar til at blive installeret og taget i brug, når rammerne er på plads.
Bag fordelingen af pengene og kapacitetsudvidelsen ligger et skøn om, at antallet af fertilitetsbehandlingen til barn nummer to vil svare til en 50 procent udvidelse af de nuværende fertilitetsbehandlinger til barn nummer et. På årsbasis kommer ca. 1.200 par og enlige i forvejen på hospitalets fertilitetsklinik for at blive udredt og behandlet i forbindelse med barn nummer 1 eller for at modtage fertilitetsrådgivning.
Enlige og par kan få fertilitetshjælp til deres andet barn, uanset om de har fået deres første barn med eller uden fertilitetsbehandling i det offentlige.
Ventetiden på behandling i klinikken på Regionshospitalet Horsens er i øjeblikket på otte uger.
Kontakter
Anette GabrielsenKlinik og Laboratoriechef MSc.
Tlf:20 33 79 81anegab@rm.dkRegionshospitalet Horsens
Regionshospitalet Horsens er et af fem akuthospitaler i Region Midtjylland og områdehospital for ca. 233.000 indbyggere i Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder. Hospitalet varetager akut og planlagt behandling samt uddannelse, udvikling og forskning og omfatter desuden Skanderborg Sundhedshus og Livsstilscenter Brædstrup.
Regionshospitalet Horsens har hvad der svarer til 1.628 fuldtidsstillinger.
Følg pressemeddelelser fra Regionshospitalet Horsens
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Regionshospitalet Horsens
Ny chefsygeplejerske klar til Hjertemedicinsk Afdeling på Regionshospitalet Horsens24.3.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Kirsten Løth Lysdahl ansættes i stillingen som chefsygeplejerske for hospitalets nye hjertemedicinske afdeling pr. 1. april 2025.
Horsens-patienter er blevet mere tilfredse13.3.2025 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Regionshospitalet Horsens går igen frem i patienternes vurdering af deres behandlingsforløb på hospitalet. Det viser den årlige Landsdækkende Patienttilfredsheds-undersøgelse, LUP 2024.
Politikere får indblik i fleksibel vagtplanlægning - i praksis26.2.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Akutafdelingen fortalte om deres erfaringer med fleksibel vagtplanlægning og livsfasepolitik som vejen til et mere bæredygtigt arbejdsliv.
Velkommen til vores nye lægefaglige direktør25.2.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Kim Houlind tiltrådte 1. februar som ny lægefaglig direktør. Den første tid har han brugt på at møde medarbejdere og få indblik i organisering og arbejdsgange.
Regionshospitalet Horsens kommer ud af 2024 med et positivt regnskab6.2.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Regionshospitalet Horsens afslutter året med et mindreforbrug på 22,9 mio. kr. Det svarer til 1,8% af hospitalets budget.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum