Agria Dyreforsikring

Når hunden får noget på tværs

Del

Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde - og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.

Hvert år er der tusindvis af hunde, der må til dyrlægen, fordi et fremmedlegeme har sat sig fast i mave-tarmkanalen. Det kan både være dyrt og meget smertefuldt for hunden.
Hvert år er der tusindvis af hunde, der må til dyrlægen, fordi et fremmedlegeme har sat sig fast i mave-tarmkanalen. Det kan både være dyrt og meget smertefuldt for hunden. Agria.dk

Dyreforsikringsselskabet Agria har gradvist over mange år opbygget en af verdens største skadesdatabaser for kæledyr. Databasen viser, at hvert år er der tusindvis af hunde, der må til dyrlægen, fordi et fremmedlegeme har sat sig fast i mave-tarmkanalen.

Hvis du har mistanke om, at din hund har slugt en genstand, den ikke burde, og den viser symptomer på mavebesvær, er det vigtigt, at du hurtigt kontakter en dyrlæge for at få vurderet, om der er behov for røntgen, ultralyd eller evt. operation.

- Afhængigt af hvad hunden har indtaget, hvad genstanden består af og om den har skarpe kanter samt hvor stor genstanden er, er der forskellige fremgangsmåder man kan vælge imellem, f.eks. at få hunden til at kaste op, at lade genstanden passere eller en tarmoperation, hvor genstanden fjernes kirurgisk, forklarer Mogens Brix koldkjær.

Dyrlægebehandling kan være en stressende oplevelse for hunden, specielt hvis narkose og operation er påkrævet, men det er desuden en dyr procedure for kæledyrsejeren. Ifølge Agrias skadestatistik koster behandling for et fremmedlegeme mellem 15.000 og 60.000 kr., afhængigt af den behandlende klinik og af eventuelle komplikationer som følge af fremmedlegemet.

Hundesikkert hjem
Skadeforebyggende råd til hundeejere er at hundesikre hjemmet ved at sørge for at fjerne små, fristende genstande og placere dem uden for rækkevidde af nysgerrige hundenæser. Hold altid øje med din hund, når den leger med sit legetøj, fjern ødelagt legetøj eller afbidte stumper. Du kan desuden reducere risikoen for problemer med fremmedlegemer, hvis du træner hunden til ikke at samle ting op eller at spise ting fra jorden under gåturen.

- Erfarne dyrlæger har opereret mange overraskende genstande ud af hundes fra mave-tarmsystem. Hvis hunden er den nysgerrige type, som gerne smager på hele verden, er det alt lige fra legetøj til underbukser, sokker, majskolber eller sten, siger Mogens Brix Koldkjær.

Alle typer hunde kan komme til at spise noget, de ikke burde, men på grund af deres adfærd og natur kan nogle hunde være mere tilbøjelige til at sluge upassende genstande: Legesyge og nysgerrige hvalpe og unge hunde er altid i risikogruppen, ligesom retriever- og andre jagthunde, der gerne bærer på ting, samt terrier-racer og brugshunde oftere får problemer med fremmedlegemer.

Vær opmærksom på disse symptomer

Hvis du har mistanke om, at din hund har spist noget, den ikke burde, skal du være opmærksom på følgende symptomer:

  • Opkastning
  • Nedsat appetit eller slet ingen appetit
  • Mavesmerter
  • Diarré eller forstoppelse
  • Synkebesvær, der kan opstå, hvis genstanden sidder fast i halsen
  • Dehydrering.

Kontakt Agria Vet Guide eller din dyrlæge, hvis din hund udviser ovenstående symptomer.

Foto: Hvert år er der tusindvis af hunde, der må til dyrlægen, fordi et fremmedlegeme har sat sig fast i mave-tarmkanalen. Det kan både være dyrt og meget smertefuldt for hunden.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Hvert år er der tusindvis af hunde, der må til dyrlægen, fordi et fremmedlegeme har sat sig fast i mave-tarmkanalen. Det kan både være dyrt og meget smertefuldt for hunden.
Hvert år er der tusindvis af hunde, der må til dyrlægen, fordi et fremmedlegeme har sat sig fast i mave-tarmkanalen. Det kan både være dyrt og meget smertefuldt for hunden.
Agria.dk
Download

Links

Om Agria Dyreforsikring

Agria Dyreforsikring er specialist i dyreforsikringer gennem mere end 130 år og skal, med specialistkundskab og engagement, udvikle og sælge tryghed for dyr og mennesker. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til heste, hunde, katte og andre smådyr som for eksempel gnavere, miniature grise, reptiler og racefugle. De fleste af virksomhedens medarbejdere er selv dyreejere, og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger er Agria med til at udvikle dyrehold, dyrehelbred og bidrager til veterinærmedicinsk forskning. Agria Dyreforsikring er en filial af Försäkringsaktiebolaget Agria (publ) (Agria Djurförsäkring). Ud over Danmark har Agria også virksomhed i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Frankrig, Irland og England.

Følg pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye