Nyt tiltag hjælper de unge, der ikke selv opsøger hjælp

Del

Barnets Blå Hus og FGU i nyskabende samarbejde om at bryde negativ social arv.

Familieterapeut Anni Gamborg fra Barnets Blå Hus får fremover sin faste gang på FGU i Aars.
Familieterapeut Anni Gamborg fra Barnets Blå Hus får fremover sin faste gang på FGU i Aars.

De næste tre år vil en familieterapeut fra Barnets Blå Hus Vesthimmerland have sin faste gang på FGU Himmerland i Aars. Ved på den måde at møde de unge, dér hvor de er, kan familieterapeuten, i tæt samarbejde med lærere og vejledere på FGU, hjælpe de unge, når de har brug for det. Barnets Blå Hus er et behandlingstilbud under Blå Kors Danmark, som hjælper børn og unge, som er vokset op i familier med misbrugsproblemer.

Pilotprojektet ”TryGkammer” er blevet til med en bevilling på 840.000 kroner fra Det Obelske Familiefond, og målet er at nå den gruppe af unge, som har brug for hjælp, men som ikke selv opsøger den. De unge på FGU Himmerland i Aars er mellem 16 og 25 år, ikke i beskæftigelse og har ikke gennemført en ungdomsuddannelse.

”En del af de unge har igennem deres opvækst lært, at det ikke nytter noget at række ud efter hjælp. Deres erfaring hidtil er, at de er nødt til at klare alting selv,” fortæller Ole Smed, leder af Barnets Blå Hus Vesthimmerland, som står bag fondsansøgningen, og uddyber:

”Det betyder udfordringer med at håndtere tilværelsen. Ensomhed, usikkerhed og skrøbelige eller næsten fraværende relationer til familien går igen hos mange af dem. TryGkammer er skabt i erkendelse af, at nogle unge har brug for, at hjælpen kommer til dem og ikke omvendt.  

I TryGkammer kan de unge være trygge og få hjælp til at håndtere de tryk, som de møder i deres liv.

De unge mødes med tillid

På FGU Himmerland hilser skoleleder Sune Pihl det nye 3-årige pilotprojekt velkomment.

”Vi ser TryGkammer som et tilbud, der på afgørende punkter adskiller sig fra andre hjælpeforanstaltninger,” siger han:

”Med familieterapeuten på skolen er der tid og ro til at skabe relationer, tillid og fortrolighed. Man skal ikke møde op til en samtale på et kontor eller en klinik, hvor der er afsat en bestemt tid til samtalen. Derimod er der rum til at samarbejde med de unge med udgangspunkt i deres behov, og de er vidt forskellige. Denne uformelle tilgang kan være et vigtigt udgangspunkt for, at de unge åbner sig op og dermed bliver i stand til at sætte ord på, hvordan de helt reelt har det,” siger Sune Pihl og kalder TryGkammer for et pilotprojekt fuld af tillid – til FGU, til Barnets Blå Hus og til at ville de unge.

”Målet med TryGkammer,” fortæller Ole Smed fra Barnets Blå Hus, ”er at hjælpe den unge væk fra oplevelsen af at stå alene med sine følelser og livsudfordringer og dermed til at flytte sig og bryde den negative sociale arv.” 

De unge har mulighed for at gå på FGU i op til to år. TryGkammer giver mulighed for, at familieterapeuten også efter tiden på FGU kan have kontakt til og tilbyde hjælp til den unge.

Nøgleord

Kontakter

Henvendelse for yderligere informationer og/eller interviews:

Ole Smed, leder af Barnets Blå Hus Vesthimmerland, tlf. 61 24 14 69

Sune Pihl, skoleleder FGU Himmerland, tlf. 98 52 72 13

Trine Nyby, områdechef for 'Unge på Sporet' i Det Obelske Familiefond , tlf. 61 31 70 62

Billeder

Familieterapeut Anni Gamborg fra Barnets Blå Hus får fremover sin faste gang på FGU i Aars.
Familieterapeut Anni Gamborg fra Barnets Blå Hus får fremover sin faste gang på FGU i Aars.
Download

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye