Stor stigning i kvote 2-ansøgere til DTU’s uddannelser
Det er fortsat populært at studere på DTU, hvor antallet af kvote 2-ansøgere, der har DTU som førsteprioritet, er vokset med 30%. Det er markant flere end på landsplan.

Der er rigtigt mange, der gerne vil studere på DTU. Antallet af ansøgninger på kvote 2 er steget med 23% og heraf er der 30% flere, der har DTU som førsteprioritet. Tendensen ses både på bachelor- og diplomingeniøruddannelserne og stigningen er desuden markant højere end på landsplan, hvor der i år er 4% flere, der har søgt ind på et studie på kvote 2.
På bacheloruddannelserne er det især studieretningen Generel Engineering, der har trukket mange ansøgere. 916 har søgt uddannelsen, der giver en bred vifte af ingeniørfaglige kompetencer og det er den eneste af DTU’s bacheloruddannelser, som foregår på engelsk og tiltrækker både danske og internationale studerende.
Derudover har der været en stigning på 80% i antallet af ansøgere til den digitale uddannelse Teknologi som er en relativt ny uddannelse, der primært foregår digitalt og som første gang blev udbudt i 2023.
For diplomingeniøruddannelsen er stigningen i antallet af ansøgere 26%. Her er en af højdespringerne Computer engineering som har mere end fordoblet antallet af ansøgere fra 52 til 105. Uddannelsen foregår både på DTU’s campusser i Ballerup og i Lyngby og her lærer studerende at designe, udvikle og implementere intelligente funktioner i alle typer apparater og systemer lige fra legetøj til vaskemaskiner, biler, sikkerhed, personlig medicin og meget andet.
Også diplomingeniøruddannelsen Arktisk byggeri og infrastruktur har oplevet en pæn stigning i ansøgere på 56%. På uddannelsen, der foregår på DTU’s campus i Sisimiut i Grønland, lærer de studerende at skabe løsninger og sammenhæng til et Arktis under forandring og at arbejde som ingeniør under ekstreme klimatiske forhold.
DTU’s dekan for uddannelser og studiemiljø, Lars D. Christoffersen, er begejstret over stigningen i kvote 2-ansøgere:
”Det cementerer vores stærke omdømme som en af Europas bedste ingeniøruddannelser. Tallene viser, at vores uddannelser har stor relevans for de unges hverdag og lever op til de krav og forventninger de har til fremtidens arbejdsmarked,” siger han.
Kontakter
Lars D. ChristoffersenDekan for uddannelser og studiemiljø
Tlf:45 25 10 09ladch@dtu.dkDTU - Danmarks Tekniske Universitet
DTU er et teknisk eliteuniversitet med international rækkevidde og standard. Vores mission er at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet.
Følg pressemeddelelser fra DTU - Danmarks Tekniske Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DTU - Danmarks Tekniske Universitet
Ny institutdirektør på DTU Aqua8.5.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Professor Anna Rindorf vil som ny leder af DTU Aqua bakke op om innovation på både instituttet og i samfundet: ”Vi skal vokse videre på trods af en usikker verden.”
DTU Startup Day sætter spotlys på fremtidens teknologivindere og Europas tech-policy5.5.2025 11:58:28 CEST | Pressemeddelelse
DTU inviterer indenfor i et af Europas førende økosystemer for innovation og videnstungt iværksætteri. Økosystemet har blandt andet udmærket sig ved at blive placeret i toppen af europæiske startup hubs i Financial Times, blive fremhævet i Harvard Business Review og ikke mindst ved at tiltrække 20% af al dansk venture kapital til sine startups i 2024. Til DTU Startup Day 15. maj bliver der sat spotlys på entrepreneurskab, netværk og gode debatter og talks, pitches og showcases fra 70 startups.
DTU rammer plet: Lander lille overskud i 20242.5.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Regnskabet for sidste år er gjort op og viser et overskud på en million kroner. ”Ansvarlig drift er forudsætningen for, at vi kan udvikle os,” siger en tilfreds universitetsdirektør.
Kunstig intelligens finder markant flere risikograviditeter1.5.2025 15:57:18 CEST | Pressemeddelelse
AI-modeller til analyse af ultralydsbilleder kan afsløre op til 35 procent flere risikograviditeter og derigennem forebygge for tidlig fødsel eller fødselskomplikationer.
To kyllingebryster om ugen: Så meget kød kan planeten holde til, at du spiser22.4.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Vi skal spise mindre kød og flere bælgfrugter, lyder det i kampagner og kostråd. Men hvor meget er ’mindre’? En gruppe DTU-forskere har nu et svar.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum