Norrlyst Group ApS

Ambitiøst par åbner ny restaurant i samarbejde med Norrlyst koncernen

Del

Restaurant Udtryk er den nyeste tilføjelse til Norrlyst gruppen og ambitionerne er høje.

Direktør for Norrlyst Koncernen, Bjarke Just Nielsen og chefkok for Udtryk, Edward Lee.
Direktør for Norrlyst Koncernen, Bjarke Just Nielsen og chefkok for Udtryk, Edward Lee. Mads Sommer Ankerlund

I hjertet af København, på Teglgårdsstræde 8, åbner en helt særlig restaurant i starten af maj. Her vil madelskere få en oplevelse med sans for detaljer og smag. Chefkok Edward Lee, der er kendt fra hans arbejde på Jordnær og Gaijin, åbner restaurant Udtryk, som han har haft på tegnebrættet i over 5 år.

CEO og ejer af Norrlyst koncernen, Bjarke Just Nielsen har, sammen med Edward Lee og restaurantchef, Regitze Maria Jensen, skabt et koncept uden dogmer som tilbyder gæsterne en menu, der skiller sig ud fra hvad der ellers findes i byen. Med en omakase tilgang, som bogstaveligt betyder “Jeg overlader det til dig”, kan gæsterne overgive sig til kokken og slappe af. Menuen tager inspiration både fra det japanske og nordiske køkken, hvor fundamentet af hver servering består af smag og tekstur kombineret med friske lokale råvare. 

Når chefkok Edward Lee spørges indtil hans mål med Udtryk svarer Edward Lee ”Vores ambitioner er ekstreme høje og vores gæster vil altid være de ultimative dommere. At lave mad for andre giver mig den største glæde og det, at sørge for at hver enkelt gæst føler sig tilfreds, glad og taget hånd om, er mit mål”.

Chefkok for Udtryk, Edward Lee er i spidsen for Udtryks overraskende omakase inspireret menu Mads Sommer Ankerlund

Det handler om at udtrykke sig

Restaurant Udtryk repræsenterer en kulinarisk rejse, hvor der ikke findes dogmer, og hvor kreativitet og åbenhed er i centrum. Det er en restaurant, der bryder med traditionelle retningslinjer og i stedet fokuserer på udtryk gennem maden. Med nysgerrighed, friske råvarer og smag som fundament stræber chefkok, Edward Lee, efter at præsentere retter, der ikke blot er lækre, men også skarpe i deres koncepter. 

“Der er ingen dogmer, når det kommer til maden. Vi holder os ikke til f.eks. italienske eller franske retningslinjer. Vi er meget åbensindede og udtryksfulde,” fortæller chefkok for Udtryk, Edward Lee.   

Chefkok Edward Lee og restaurantchef, Regitze Maria Jensen Mads Sommer Ankerlund

Et kærlighedsbrev til industrien

Edward Lee beskriver restauranten som et kærlighedsbrev til industrien, det er også derfor den er døbt Udtryk. Ideen opstod i samarbejde med restaurantchef og kæreste, Regitze Maria Jensen. Udtryks logo minder om livets cirkel, og et symbol på Edwards oplevelser gennem hans karriere. 

 “Udtryk vil være en samling af ting som jeg har lært og elsket gennem mit liv og min karriere. F.eks. kantonesiske og japanske smage sammen med finessen fra franske teknikker. Udtryk er skabt af kærlighed, og ikke nødvendighed. Jeg kan ikke vente med at byde vores gæster velkommen”, siger Edward Lee.

Når man spørger indtil samarbejdet mellem Edward Lee og Regitze Maria Jensen, så var der ingen tvivl om, at dette var noget de skulle få frem i lyset sammen.  

”Det var meget intuitivt at vi skulle gøre det her sammen. Vi har begge den samme ide om, hvad vi mener en fremragende restaurant skal være. Vi vil gøre denne ide levende og dele den med vores gæster”, siger restaurantchef Regitze Maria Jensen. 

Udtryk er ikke bare en restaurant; der er et sted hvor kreativitet, bevægelse og intimitet eksisterer sammen. Et sted hvor selv den værste dag kan blive transformeret om til en uforglemmelig aften af smagsoplevelser.

Driftdirektør, Christian Sommer Ankerlund, økonomichef, Emil Eshardt-Nielsen og direktør for Norrlyst koncernen, Bjarke Just Nielsen står ved køkkenet. Ovenfor kan man se et speciallavet værk til Udtryk af kunstner, Bjørn Magnussen. Mads Sommer Ankerlund

Kunst af Bjørn Magnussen i flere lag

Edward Lee beskriver restauranten som et sted med mange muligheder. Gæster kan bevæge sig ud på gårdspladsen og nyde lyden af vand og en smuk aften med et glas champagne eller vin. De kan også vælge at blive indenfor og nyde den kreative kunst og de stemningsfyldte omgivelser.

”Det er et sted med flere lag af muligheder til at bevæge sig rundt eller bare blive ved bordet og have en intim samtale. Det er en oase i byen uden distraktioner og afbrydelser i oplevelsen”, siger Edward Lee

Kunstneren Bjørn Magnussen, som er kendt for hans unikke og abstrakte kunstværker, står bag udsmykningen af Udtryk. Han har designet Udtryks indgang og tilføjet malerier samt glas skulpturer. Alt sammen speciellavet til Udtryk for at fremhæve stemningen af restauranten. 

Restaurant Udtryk åbner d. 7. Maj på Teglgårdsstræde 8 i indre København. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Direktør for Norrlyst Koncernen, Bjarke Just Nielsen og chefkok for Udtryk, Edward Lee.
Direktør for Norrlyst Koncernen, Bjarke Just Nielsen og chefkok for Udtryk, Edward Lee.
Mads Sommer Ankerlund
Download
Chefkok for Udtryk, Edward Lee er i spidsen for Udtryks overraskende omakase inspireret menu
Chefkok for Udtryk, Edward Lee er i spidsen for Udtryks overraskende omakase inspireret menu
Mads Sommer Ankerlund
Download
Chefkok Edward Lee og restaurantchef, Regitze Maria Jensen
Chefkok Edward Lee og restaurantchef, Regitze Maria Jensen
Mads Sommer Ankerlund
Download
Driftdirektør, Christian Sommer Ankerlund, økonomichef, Emil Eshardt-Nielsen og direktør for Norrlyst koncernen, Bjarke Just Nielsen står ved køkkenet. Ovenfor kan man se et speciallavet værk til Udtryk af kunstner, Bjørn Magnussen.
Driftdirektør, Christian Sommer Ankerlund, økonomichef, Emil Eshardt-Nielsen og direktør for Norrlyst koncernen, Bjarke Just Nielsen står ved køkkenet. Ovenfor kan man se et speciallavet værk til Udtryk af kunstner, Bjørn Magnussen.
Mads Sommer Ankerlund
Download

Links

Om Norrlyst

Norrlyst koncern er en kulinarisk familie bestående af 15 søskenderestauranter i København. Der lægges en dyd i at give vores gæster en smagsoplevelse og service ud over det sædvanlige for at afspejle, hvad Norrlyst står for. I samarbejde med lokale producenter og med bæredygtighed i fokus arbejder vores restauranter med de bedste lokale og sæsonbaseret råvarer, så vores gæster kan smage årets gang i den højeste kvalitet.

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye