Flere kvote 2-ansøgere til Roskilde Universitet for tredje år i træk
Antallet af ansøgninger i kvote 2 er 10 procent højere end sidste år. Rektor udtrykker glæde over, at RUC’s tværfaglige uddannelser og nye stærke kandidatuddannelser tiltrækker stadigt flere unge.

Roskilde Universitet har i år modtaget 1.252 førsteprioritetsansøgninger via kvote 2. Det svarer til en stigning på 10 procent sammenlignet med sidste år. Tendensen viser en fortsat positiv udvikling i interessen for Roskilde Universitets uddannelser.
”Vi er meget glade for, at endnu flere vælger Roskilde Universitet som deres førsteprioritet i kvote 2. Det vidner om en øget interesse for vores uddannelser og den tværfaglige tilgang til læring, vi tilbyder. Vi ser det også som et tegn på, at vores nye stærke kandidatuddannelser er relevante og attraktive for de studerende,” siger Hanne Leth Andersen, rektor på Roskilde Universitet.
I januar præsenterede Roskilde Universitet et nyt kandidatuddannelseslandskab, som dette års nye bachelorstuderende bliver de første, der kan læse på. De nye kandidatuddannelser har alle en stærk grundfaglighed med fokus på bl.a. bæredygtighed, digitalisering og AI.
"Vi kan se, at en pæn del af årets stigning i kvote 2-ansøgninger er på de samfundsvidenskabelige uddannelser, hvor de nye kandidatuddannelser har øget fokus på økonomi, jura, matematik og modellering. Det er meget glædeligt," siger Hanne Leth Andersen.
Antallet af kvote 2-ansøgninger til Roskilde Universitets bacheloruddannelser steg også i både 2023 og 2024.
I år har i alt 56.675 ansøgere søgt ind på en videregående uddannelse før ansøgningsfristen den 15. marts – en samlet stigning på 4 procent i forhold til året før.
Nøgleord
Kontakter
Pressetelefon (ml. 09.00 og 16.00 i hverdagene)
Tlf:2887 0027Billeder

Følg pressemeddelelser fra Roskilde Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Roskilde Universitet
RUC-forskere skal undersøge, hvordan lægemidler påvirker arktiske hvaler23.4.2025 07:10:00 CEST | Pressemeddelelse
Der mangler viden om, hvordan medicinrester i havmiljøet påvirker havpattedyr. Men nu skal et nyt forskningsprojekt ledet af Roskilde Universitet sammen med Grønlands Naturinstitut (Pinngortitaleriffik) i Nuuk, Aarhus Universitet, Københavns Universitet og en række internationale samarbejdspartnere undersøge og identificere omfanget af problemet.
Undersøgelse: Klima fylder ikke særligt meget i nordiske journalistuddannelser9.4.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Der er forskellige opfattelser af, om klimaforandringer bør være en særlig disciplin for journalister, eller om det er et stofområde som alle andre. Det smitter af på de nordiske journalistuddannelser, viser ny nordisk forskning.
Peter Kjær bliver ny institutleder på Institut for Mennesker og Teknologi3.4.2025 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Prorektor Peter Kjær forlader prorektorposten for at blive ny institutleder på det største institut på Roskilde Universitet.
12 mio. kr. til forskning i sprogpædagogik31.3.2025 06:44:00 CEST | Pressemeddelelse
Forskere vil nytænke sprogpædagogik gennem leg og sanselige oplevelser for at styrke børns sprogudvikling.
Ny forskning: Turister i København vil have autentiske cykeloplevelser27.3.2025 05:05:00 CET | Pressemeddelelse
Ny forskningsartikel belyser mødet mellem københavnere og turister på byens cykelstier. Selvom de uerfarne cykelturister kan irritere københavnerne, er de stolte over, at udlændinge kommer til byen for at opleve en unik cykelkultur.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum