Markant stigning i ansøgere til økonomistudier på Aalborg Universitet
Økonomi er et hit. De foreløbige tal for årets kvote 2-ansøgninger viser en markant stigende interesse for økonomiuddannelser på Aalborg Universitet. De unge søger mod sikkerhed i en kaotisk verden, lyder vurdering.

Økonomi er et hit. De foreløbige tal for årets kvote 2-ansøgninger viser en markant stigende interesse for økonomiuddannelser på Aalborg Universitet. De unge søger mod sikkerhed i en kaotisk verden, lyder vurdering.
Lørdag udløb fristen for at søge ind på landets videregående uddannelser gennem kvote 2. På Aalborg Universitet viser de foreløbige tal, at antallet af ansøgere er stabilt med 8068 ansøgninger.
”Vi er meget tilfredse med, at vi kan ligge stabilt i en tid med små ungdomsårgange,” siger prorektor på Aalborg Universitet, Anne Marie Kanstrup.
Tallene viser også, at særligt et enkelt område går markant frem. Interessen for økonomiuddannelserne på Aalborg Universitet er vokset generelt.
En af uddannelserne er den internationale bacheloruddannelse i erhvervsøkonomi, hvor antallet af førsteprioritetsansøgere er mere end fordoblet i forhold til sidste år, viser de foreløbige tal. Samlet er ansøgningerne til uddannelsen vokset fra 491 i alt i 2024 til 717 i år.
Den dansksprogede pendant – bacheloruddannelsen i erhvervsøkonomi – oplever tilsvarende en markant stigning, hvor antallet af førsteprioritetsansøgninger er steget 50 procent.
Mod sikker havn
Det sker i en tid, hvor global politik er begyndt at fylde i en dansk dagligdag. Trump er blevet præsident i USA. Der er krig i Europa. Trusler om told og handelskrige er blevet hverdag, og fundamentet for Danmarks politiske og økonomiske fremtid er til debat.
”Det er en usikker verden, hvor der på kort tid er kommet mange store spørgsmål op at vende. Økonomiuddannelserne er for alle, der er interesserede i erhvervsliv og samfundsforhold. Der kan være flere årsager til uddannelsernes popularitet, men en af forklaringerne kan være, at de unge leder efter svar og måder at analysere verden på, som de her fag kan være med til at give dem,” siger Anne Marie Kanstrup.
Samtidig er det måske også et udtryk for, at de unge søger mod det sikre, når verden bliver usikker.
”Når vi ser på alle vores økonomiske fag, er der stor jobsikkerhed. Der er generelt lille arbejdsløshed blandt de færdiguddannede kandidater,” siger Anne Marie Kanstrup.
Bemærk, at det først er muligt at sige noget endeligt om det samlede ansøgerbillede til Aalborg Universitet, når fristen for ansøgning om optagelse via kvote 1 udløber den 5. juli kl. 12. Ansøgerne får svar på deres ansøgninger den 28. juli.
Udvikling i kvote 2-ansøgninger til AAU de seneste fem år. |
|
Udvikling i kvote 2-ansøgninger, hvor AAU er |
|
Kontakter
Nina HermansenJournalist, AAU Kommunikation og Public Affairs
Tlf:22940459ninah@adm.aau.dkBilleder

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Forskere bruger AI til at spotte sygdomme og stress hos heste9.7.2025 08:40:53 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Aalborg Universitet bruger kunstig intelligens til at analysere hestes ansigtsudtryk for at undersøge, hvornår de er stressede eller i smerter. Det skal lægge kimen til nye værktøjer, der kan styrke dyrevelfærden og bekæmpe sygdomme.
Ny forskning: EUs milliardstøtte til grænsekontrol fører til overgreb på migranter7.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Et omfattende feltarbejde i Tunesien viser, at EUs samarbejde med nordafrikanske lande om grænsekontrol har alvorlige konsekvenser for migranterne. Det fremgår af en ny ph.d.-afhandling fra Aalborg Universitet.
Statskundskab kommer stærkt fra start i Nordjylland6.7.2025 08:31:17 CEST | Pressemeddelelse
Med mange ansøgninger er den nye statskundskabsuddannelse på Aalborg Universitet kommet godt fra start. Samtidig stiger interessen for business-uddannelserne markant.
Ny forskning: "Vi straffer mere, flere og hårdere"1.7.2025 14:15:10 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra AAU har for første gang kortlagt alle ændringer af den danske straffelov siden 1980. Resultatet viser over 900 lovændringer. De fleste ændringer har fundet sted efter år 2000 og har en skærpende karakter.
Forsker: Bonusklubber og nye regnemodeller kan redde den kollektive trafik1.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Vejdirektoratet vurderer, at det vil koste fire trafikdræbte mere hvert år, når 17-årige i dag får lov til at køre bil uden ledsager. Lektor Laura Bang Lindegaard fra Aalborg Universitet peger på nye økonomimodeller og bonusklubber som tiltag, der kan bringe busser og tog ud af den nedadgående spiral.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum