Ny undersøgelse: To ud af tre boligejere tøver med at benytte sig af det nye håndværkerfradrag
Den 1. januar 2025 blev håndværkerfradraget genindført for at gøre det mere attraktivt for boligejere at klimasikre deres hjem og investere i grønne forbedringer. Nye tal viser dog, at flertallet enten tøver eller slet ikke har planer om at bruge det.

Nu kan landets boligejere igen få en økonomisk håndsrækning, hvis de vil give deres hjem en kærlig hånd. Det genindførte håndværkerfradrag gør det muligt at trække arbejdslønnen fra til udvalgte håndværksydelser såsom efterisolering, installation af varmepumper, etablering af dræn eller andre energi- og klimasikringsforbedringer af boligen på op til 8.600 kroner per person.
En ny undersøgelse lavet af YouGov for Gjensidige og NRGi viser dog, at 65 procent af boligejerne er usikre på, om de vil benytte det nye håndværkerfradrag. Det er en skam, mener ekspert.
”Hvis man drømmer om at klimasikre sin bolig eller energirenovere sit hjem, er håndværkerfradraget en oplagt mulighed. Det kan hjælpe boligejere med at realisere projekter, der ellers kan være svære at gennemføre. Og i sidste ende kan det gøre boligen mere energieffektiv og bedre rustet mod fremtidens vejr og klimaforandringer,” fortæller Bo Halm Andersen, byggesagkyndig og energikonsulent i NRGI.
Kun få boligejere vil bruge fradraget – men det kan betale sig
Tilbage i 2020 benyttede mere end en kvart million danskere sig af håndværkerfradraget. Alligevel svarer kun 35 procent af de adspurgte boligejere i undersøgelsen, at de har planer om at bruge ordningen.
Skadedirektør i Gjensidige, Lene Rasmussen, ser fradraget som en oplagt mulighed for at forebygge skader på boligen.
”Når det kommer til at passe på sin bolig, er det altid bedre at forebygge end at udbedre skader. Klimasikring og energirenovering er en vigtig investering for boligejere, da det både kan beskytte boligen mod vejrskader og give økonomiske fordele på den lange bane,” fortæller hun.
Tre gode råd til at benytte håndværkerfradraget
Hvis du vil benytte dig af håndværkerfradraget, er der ifølge Bo Halm Andersen tre ting, du bør overveje:
-
Vælg den rigtige løsning til din bolig. Alle boliger er forskellige, så undersøg, hvilke energiforbedringer eller klimasikringstiltag der giver mest mening for netop din bolig.
-
Tjek om arbejdet er dækket af fradraget. Håndværkerfradraget dækker kun visse ydelser såsom efterisolering, udskiftning af vinduer og døre eller klimatilpasning. Tjek, om dit projekt er fradragsberettiget, før du går i gang.
-
Husk dokumentation. Du skal kunne dokumentere udgifterne, og derfor er det en god ide, at få en faktura, hvor arbejdslønnen er specificeret, mens det er vigtigt, du betaler elektronisk via dankort, MobilePay eller netbank. Du kan ikke bruge fradraget, hvis du betaler kontant.
Om undersøgelsen
Undersøgelsen er gennemført af YouGov for Gjensidige og NRGi blandt 574 repræsentativt udvalgte boligejere over 18 år.
Er du interesseret i at benytte dig af det nye, grønne håndværkerfradrag i 2025? |
|
Ja |
35 % |
Nej |
33 % |
Ved ikke |
32 % |
Nøgleord
Kontakter
Andreas MortensenKommunikationskonsulentGjensidige
Tlf:27 52 46 44am@gjensidige.dkGjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 4.500 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 36 mia. NOK i 2023, mens forvaltningskapitalen udgjorde 148 mia. NOK.
Følg pressemeddelelser fra Gjensidige
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Gjensidige
Mange danskere bekymrede for el-ladcykler8.5.2025 07:36:00 CEST | Pressemeddelelse
El-ladcykler fylder stadig mere på cykelstierne herhjemme, men selvom de generelt set bliver opfattet positivt, så er mange danskere bekymrede for, at der ofte bliver kørt hasarderet på dem, og at de er til fare for trafiksikkerheden. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Gjensidige.
Til fare for medtrafikanter: Så mange biler kører rundt med glasskader i forruden6.5.2025 07:33:00 CEST | Pressemeddelelse
Hver femte danske bilist har indenfor de seneste to år kørt rundt med en glasskade i bilen i længere end en uge. Det viser en ny undersøgelse foretaget af YouGov for Gjensidige.
Flere vil rejse i Europa: Global usikkerhed påvirker danskernes ferieplaner1.5.2025 07:34:00 CEST | Pressemeddelelse
Global usikkerhed er blevet en del af danskernes hverdag, og det får en betydning, når ferieglade danskere om kort tid rejser ud i verden på sommerferie. En ny undersøgelse foretaget af YouGov for Gjensidige og Gouda Rejseforsikring viser, at hver anden dansker ændrer rejsemønster på grund af den geopolitiske situation.
Skjulte farer i din hudpleje: Så mange danskere undlader at tjekke ingredienslisten23.4.2025 07:32:00 CEST | Pressemeddelelse
Hudirritation, allergiske reaktioner og hormonforstyrrelser. Det er nogle af de risici, du løber, hvis du ikke tjekker ingredienslisten på dine hudplejeprodukter. En ny undersøgelse foretaget af YouGov for Gjensidige viser at 4 ud af 10 ikke undersøger indholdet af deres hudplejeprodukter inden brug.
Det flyder med skrald i vejkanten: Fire ud af ti danskere har set bilister smide affald ud af vinduet17.4.2025 07:39:00 CEST | Pressemeddelelse
Hvert år ender tonsvis af affald i vejkanten, fordi bilister ikke gider bruge en skraldespand. Problemet er så omfattende, at fire ud af ti danskere det sidste år har oplevet bilister, der smider skrald ud af bilvinduet. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Gjensidige.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum