Ny redegørelse: Danmark ligger i top i brug af kunstig intelligens
Danmark er fortsat det land i Europa, hvor flest virksomheder benytter kunstig intelligens. 28 procent af danske virksomheder anvendte i 2024 kunstig intelligens, og det er næsten en fordobling sammenlignet med 2023. Det viser Danmarks Digitale Udvikling 2025.
Ny redegørelse fra Digitaliseringsministeriet viser, at Danmark er langt fremme med digitalisering. Danmark ligger på en førsteplads i virksomhedernes brug af kunstig intelligens i Europa. Det er positivt, for kunstig intelligens kan være med til at effektivisere opgaveløsningen og optimere arbejdsgangene, udvikle forretningen og sikre konkurrencefordele.
Tallene kommer fra den årlige redegørelse Danmarks Digitale Udvikling. Den viser, at 28 procent af danske virksomheder med mindst 10 ansatte benyttede kunstig intelligens i 2024. Sammenligner man gennemsnittet for Europa, er det tilsvarende tal 14 procent.
I Danmark er det særligt virksomheder med over 250 ansatte, der er hurtigst til at tage teknologien i brug. Ser man på de mindre virksomheder med 10-49 ansatte, er det hver fjerde virksomhed, der har udrullet kunstig intelligens. I 2023 var det 12 procent af virksomhederne med 10-49 ansatte, der benyttede kunstig intelligens.
”Vi kan være enormt stolte af, at vi ligger nr. 1 i Europa, og at der er sket næsten en fordobling i antallet af virksomheder, som benytter kunstig intelligens på bare et år. Vi har brug for at styrke vores konkurrenceevne. Digitalisering er en oplagt vej mod det, og kunstig intelligens har utvivlsomt et enormt potentiale, hvis vi bruger det klogt og ansvarligt. Derfor glæder det mig selvfølgelig som digitaliseringsminister, at kunstig intelligens i stor stil bliver udrullet i både store og små danske virksomheder,” siger digitaliseringsminister Caroline Stage.
Samtidig med, at redegørelsen, der årligt tager temperaturen på Danmarks digitale udvikling, slår fast, at Danmark generelt er langt fremme på digitalisering, så står det også klart, at der er udfordringer forbundet med den digitale udvikling. Mens danskerne er digitale og føler, at digitalisering gør hverdagen lettere, oplever flere at blive udsat for digital svindel. Samtidig bruger børn og unge i dag meget tid på skærme og gør tidlig debut på de sociale medier.
”Mens vi på den ene side virkelig skal ud over rampen og udnytte potentialerne ved kunstig intelligens, skal vi på den anden side værne om vores børn og unge og vores demokratiske værdier - og gøre livet surt for dem, der hæmningsløst udnytter andre digitalt. Tillid, ansvarlighed og sikkerhed er forudsætninger for en digital udvikling, der kommer os til gavn,” siger digitaliseringsminister Caroline Stage.
Hovedkonklusioner i Redegørelse om Danmarks Digitale Udvikling 2025 |
|
Kontakter
Camilla Severin MadsenPresserådgiver
Tlf:+45 22 46 64 70csm@digmin.dkFølg pressemeddelelser fra Digitaliseringsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Digitaliseringsministeriet
Fem nye tommelfingerregler skal hjælpe forældre, børn og unge i den digitale hverdag1.7.2025 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Der er et kæmpe eksperiment i gang, når det handler om børn og unges liv på digitale medier. Det gælder både skærmforbrug, men også det indhold, de bliver eksponeret for på digitale medier. Det er udfordringer, der skal løses i fællesskab. Derfor lancerer Alliancen for et trygt og godt digitalt børne- og ungeliv nu fem tommelfingerregler, som skal være med til at hjælpe forældre og skabe tryggere rammer for børn og unges færden på nettet.
Hvad skal Danmarks nye app til digitale beviser hedde?29.6.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Digitaliseringsministeriet inviterer nu danskerne til at navngive en ny app. Den nye app skal på sigt rumme alverdens digitale beviser. Der er derfor brug for kreative bud på det nye app-navn.
Ny aftale om en fremtidssikret digital infrastruktur i hele Danmark26.6.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmark får med ny aftale de bedste telepolitiske rammer for anvendelse af en robust og fremtidssikret digital infrastruktur. Aftalen sikrer samtidig en fortsat indsats mod stigende digital svindel.
Nu samles de eksperter, der skal finde frem til nye AI-storskalaprojekter16.6.2025 09:01:08 CEST | Pressemeddelelse
Kunstig intelligens i den offentlige sektor er afgørende for at øge kvaliteten og frigøre ressourcer, så der er mere tid til nærvær i velfærden. Derfor samles aktører og eksperter fra det offentlige og private nu for at drøfte, hvilke AI-storskalaprojekter der kan gøre den offentlige sektor bedre.
Ny aftale skal gøre det lettere at være digital borger i Danmark11.6.2025 11:00:01 CEST | Pressemeddelelse
Det skal være lettere for danskerne at få hjælp til det digitale fra deres pårørende via digitale fuldmagter, borgernes tillid til de offentlige digitale løsninger skal fastholdes, og digital suverænitet i den offentlige sektor skal fremmes. Det er blot nogle af formålene med den nye fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, som regeringen, KL og Danske Regioner præsenterer i dag.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum