Den 1. marts 2025 udvides miljøzonen i København
Fra den 1. marts 2025 udvides Københavns miljøzone til kommunegrænsen mod Tårnby. Efter udvidelsen er hele Københavns Kommune omfattet af miljøzonereglerne.
Fra den 1. marts 2025 udvides Københavns miljøzone til kommunegrænsen mod Tårnby. Efter udvidelsen er hele Københavns Kommune omfattet af miljøzonereglerne.
Ifølge teknik- og miljøborgmester i København Line Barfod (EL) har det været helt naturligt at udvide miljøzonen:
”Miljøzonerne har ført til et fald i dieselkøretøjer uden et partikelfilter, og det har haft positiv effekt på luftkvaliteten i byen. Udvidelsen af miljøzonen giver os mulighed for at mindske partikelforureningen yderligere og sikre renere luft til endnu flere borgere i kommunen,” fortæller hun.
Miljøzonekravene i de større byer omfatter ældre dieseldrevne personbiler, varebiler, lastbiler og busser. Køretøjerne kan dog anvendes i miljøzonerne, hvis de får monteret et partikelfilter.
Alle borgere og virksomheder med adresse inden for det udvidede miljøzoneområde, og som er registreret som ejer eller bruger af et dieselkøretøj, som ikke lever op til miljøzonekravene, har fået tilsendt brev om, hvad udvidelsen betyder for dem.
Hold øje med skiltningen
I forbindelse med udvidelsen bliver der sat tydelig skiltning op de steder, hvor miljøzonen starter. Bor du udenfor miljøzonen og kører i en dieselbil, som ikke lever op til miljøzonekravene, er det derfor vigtigt at holde øje med skiltningen, så du undgår bøder.
På www.miljoezoner.dk kan du finde et kort over miljøzonen, ligesom du nemt og hurtigt kan tjekke, om dit dieselkøretøj lever op til miljøzonekravene.
Udvidelsen af miljøzonen betyder blandt andet, at Royal Arena og et større område omkring Fields bliver omfattet – selve Fields er medtaget i dag. Øresundsmotorvejen indgår ikke i det udvidede miljøzoneområde. Borgere i Tårnby Kommune kan komme til Naturskolen på Granatvej uden at køre i miljøzonen, da dele af Otto Brahes Allé ikke bliver omfattet.
Sådan fungerer miljøzonen i København
En miljøzone er et større sammenhængende byområde, hvor der er betydelig trafik, og hvor der stilles krav til dieseldrevne køretøjers udledning af partikler. Formålet er at sikre renere luft til borgerne.
Kommunerne bestemmer, hvor miljøzonerne skal placeres. Herefter har Miljøstyrelsen ansvaret for håndhævelsen af reglerne i miljøzonerne. Kontrollen med reglerne føres automatisk via kameraer, som kan aflæse nummerplader. Disse data bliver sammenholdt med oplysninger fra Køretøjsregisteret (DMR). Hvis dit køretøj ikke overholder miljøzonekravene, kan du risikere at modtage et bødeforelæg. Politiet kan også føre kontrol med miljøzonereglerne.
Den eksisterende miljøzone i København
Den eksisterende afgrænsning af Miljøzonen er vedtaget af Borgerrepræsentationen i 2008 og følger kommunegrænsen med undtagelse af villakvarteret syd for Vejlands Allé og den del af Ørestad, der ligger syd for Øresundsmotorvejen. Desuden er der etableret enkelte transitruter.
Afgrænsningen blev i sin tid foretaget efter dialog med nabokommunerne, herunder Tårnby op til vedtagelsen i Borgerrepræsentationen i 2008.
Kontakter
Teknik- og Miljøforvaltningens pressevagt
Tlf:2327 8090presse@tmf.kk.dkFølg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen
God nyhed på byggesagsområdet: Sagsbehandlingstiderne falder fortsat i København13.3.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
KL har netop udsendt årets tal på byggesagsområdet, der viser, om landets kommuner overholder de aftalte sagsbehandlingstider mellem kommuner og stat. Nye byggesager med servicemål i Københavns Kommune overholder til fulde de nationale servicemål og sagsbehandlingstiderne falder fortsat.
Ny cykel- og gangbro er rykket et stort skridt nærmere realisering11.3.2025 07:15:00 CET | Pressemeddelelse
Nu ligger det fast, hvordan Københavns Kommunes bud på en ny bro mellem Enghave Brygge og Islands Brygge kan komme til at se ud. Teknik- og Miljøudvalget har nikket ja til at gå videre med forvaltningens forslag, og derfor er en ny broforbindelse over Københavns Havn rykket et stort skridt nærmere en realisering.
Nu kan man sortere sin pizzabakke som pap i København7.3.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Fra i dag kan man sortere sin tomme pizzabakke som pap og ikke som restaffald i Københavns Kommune. Hidtil har beskeden ellers været, at pizzabakkerne skulle i restaffald. Et pilotforsøg viser, at pizzabakker sagtens kan genanvendes, selvom de indeholder en smule madolie og tomatsovs.
Nyt inspirationskatalog vil skabe plads til mere biodiversitet på bygninger27.2.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Når de københavnske etageejendomme skal renoveres, er der mange, oplagte muligheder for at tænke biodiversitet ind i processen. Et nyt inspirationskatalog, udviklet af rådgivningsvirksomheden Habitats for Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, præsenterer 27 konkrete idéer, der gør det nemmere for bygningsejere, boligforeninger og rådgivere at integrere naturvenlige tiltag i renoveringsprojekter – eller ved nybyggeri.
Nu tages næste skridt på vejen mod lokalt forankrede julemarkeder28.1.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Julemarkeder og vinteraktiviteter i København skal i højere grad afspejle byen og involvere københavnske producenter og lokale aktører. Med det udgangspunkt inviterer tre københavnske borgmestre nu en række aktører til en ny juleworkshop om fremtidens julemarkeder og vinteraktiviteter i byen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum