
Hotel Hesselet henter stjernekok
Jeppe Foldager bliver ny gastronomisk chef på Hesselet i Nyborg, og hans mål er enkelt: en restaurant fuld af glade gæster.

Snart er der endnu en grund til at besøge Nyborg. Den prisbelønnede kok Jeppe Foldager rykker ind i køkkenet på Hotel Hesselet, som sidste år blev købt af Carama Family Office. Hotellet er allerede i gang med en nænsom fornyelse og opgradering, og nu følger restauranten med.
Selv om Jeppe Foldager kun er 39 år, har han allerede stået i spidsen for flere af Danmarks bedste restauranter. I 2013 blev han kåret som verdens næstbedste kok, da han vandt sølv ved Bocuse d'Or – det uofficielle verdensmesterskab for kokke.
"Her i Danmark er det ikke altid så nemt at få folk til at besøge et hotel for dets køkken, og det er synd, for mange hotelrestauranter ligger på et meget højt niveau. Det gør restauranten på Hotel Hesselet også, og derfor har den i mange år været påskønnet af gæsterne og anerkendt af anmelderne. Nu går vi et niveau op," siger Foldager, der allerede har erfaring med hotelrestauranter fra sin tid som køkkenchef på Alberto K, der lå på toppen af SAS Royal Hotel.
Han har tidligere været souschef på Søllerød Kro og køkkenchef på Restaurant Kanalen og var senest køkkenchef på Dragsholm Slot, der i 2017 fik en af de prestigefyldte Michelin-stjerner. "Jeg har haft nogle gode år på Dragsholm og efterlader et køkken, der vil kunne række ud efter to Michelin-stjerner. På Hesselet vil jeg følge mit eget hjerte, og målet er at fylde restauranten med begejstrede gæster."
Foldager vil skrue op for det grønne og lade det afspejle, at hotellet ligger mellem havet og skoven. Fyn byder i det hele taget på et stort spisekammer, som skal integreres mere i køkkenet på Hotel Hesselet.
"Men jeg vil også gerne stå i spidsen for en sund arbejdskultur. Det er en skrøne, at man skal arbejde 80 timer om ugen og aldrig se sin familie for at ramme det øverste gastronomiske niveau. Mit mål er at skabe en arbejdsplads, hvor der er plads til hele mennesker," siger han.
Carama Family Office købte i januar Restaurant Lieffroy, som ligger i nærheden af Hotel Hesselet. Sammen med Lieffroys værtspar, Helle og Patrick Lieffroy, vil Jeppe Foldager gøre kyststrækningen i Nyborg til en "gastrokyst" og til et besøgsmål for lokale, nationale og internationale gæster.
Jeppe Foldager tiltræder den 1. maj 2025.
Nøgleord
Kontakter
Jeppe FoldagerGastronomisk chefHotel Hesselet
Tlf:+45 2339 4417Christina HermelingHoteldirektørHotel Hesselet
Tlf:+45 2715 0465Billeder





CV: Jeppe Foldager (i udvalg)
- Født den 1. januar 1986 i Hirtshals.
- 2006: Udlært på restaurant Rosdahls i Aalborg.
- 2007: Hofkok på Kongeskibet Dannebrog.
- 2010: Køkkenchef på Brøndums i Skagen.
- 2011: Souschef på Søllerød Kro.
- 2013: Køkkenchef på Alberto K.
- 2013: Vinder af sølvmedalje ved Bocuse d'Or og kåret til verdens næstbedste kok.
- 2018: Køkkenchef på Restaurant Kanalen på Christianshavn.
- 2021: Køkkenchef på Michelin-restauranten Dragsholm Slot.
- 2025: Gastronomisk chef på Hotel Hesselet.
Fakta om Carama Family Office:
Udover Hotel Hesselet har Carama Family Office også investeret i den tostjernede Michelin-restaurant AOC, Københavns Bageri og Danmarks ældste fiskerestaurant, Krogs Fiskerestaurant. Carama er et familiekontor, som blandt flere formål ønsker at bidrage til danske arbejdspladser og bevare historiske ejendomme. Det er grundlagt af Kenneth og Bente Ramstrup og ledes til daglig af CEO Martin Lumbye.
Følg pressemeddelelser fra Hotel Hesselet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.