Offshore vindindustrien har dimitteret sin første MBA
I 2019 gik 13 førende energivirksomheder og to erhvervsakademier sammen om at skræddersy en MBA-uddannelse til havvindindustrien.

OWEMBA; Offshore Wind Energy MBA, blev født med den fælles ambition om at løfte viden- og kompetenceniveauet for både virksomheder og medarbejdere – og det var der opbakning til: Flere end 70 tilmeldte kursister begyndte på det første modul.
Ni kurser, en hovedopgave og 60 ECTS-point senere kan senior manager Shravan Kumar, business development i Stiesdal Hydrogen, som den første kalde sig master i offshore vind som OWEMBA-dimittend. Han roser OWMBA for et ’meget lærerigt forløb’:
”Vi har arbejdet med relevante cases og kunnet rådføre os med specialister, som man kun kan få adgang til i branchen. Der er så meget viden om vind koncentreret i denne del af Danmark. Jeg har fået et fremragende netværk af specialister og ledere på tværs af hele værdikæden, som jeg kan sparre med,” siger Shravan Kumar.
Vigtig opbakning
Yderligere en håndfuld studerende dimitterer i løbet af efteråret, og aktuelt er 20-25 studerende i gang med de ni moduler på Hochschule Bremerhaven og Erhvervsakademi Sydvest (EASV), som rammesætter MBA-forløbene.
”Uddannelsen har bevist sin relevans,” siger Flemming Østergaard, udviklingschef på EASV: ”Industrien bakker op om Offshore Wind Energy MBA som en investering i virksomheden og de ansatte, og de bruger energi på at formulere opgaverne og stille sig til rådighed for sparring,” siger han.
Opbakningen er ifølge Flemming Østergaard medvirkende til, at OWEMBA-uddannelsen evalueres meget højt af deltagerne.
”Offshore vind har en meget stor spændvidde, som skal favnes i opgaverne – og samtidig skal vi sikre, at uddannelsen fungerer som en ’klassisk’ MBA. Evalueringerne og opbakningen viser, at OWEMBA er bestået,” siger han.
FAKTA:
MBA’en i Offshore Wind Energy er født i samarbejdsprojektet Inn2Power, som Energy Cluster Denmark har faciliteret. Innovationsprojektet startede i november 2016 og sluttede i oktober 2020. Projektet var finansieret af Region of Southern Denmark, Syddansk vækstforum og Interreg North Sea Region.
OWEMBA var oprindeligt støttet med puljemidler fra ERASMUS-programmet, som har til formål at fremme samarbejdet mellem videregående uddannelsesinstitutioner i EU’s medlemslande. I dag fungerer uddannelsen på markedsvilkår. MBA’ens 60 ECTS-point er sammensat af 9 moduler på 5 ECTS-point samt en hovedopgave på 15 ECTS.
Kontakter
Sune FaltherEnergy Cluster Denmark
Tlf:+45 6160 0180sfa@energycluster.dkLinks
Om Energy Cluster Denmark:
Energy Cluster Denmark er Danmarks klyngeorganisation og innovationsplatform for den samlede energisektor. Vi hjælper med at facilitere og fundraise
innovationsprojekter, der altid involverer partnerskaber mellem små og mellemstore virksomheder, markedsledende virksomheder og førende forsknings- og videninstitutioner.
Energy Cluster Denmark har ca. 500 medlemmer blandt virksomheder og videninstitutioner. Sammen har vi en samlet portefølje af spændende innovationsprojekter på over 3 mia. kr.
Følg pressemeddelelser fra Energy Cluster Denmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Energy Cluster Denmark
Ny fælles guideline lanceret i vindindustrien: "Uden standardisering når vi ikke til næste niveau"6.5.2025 17:32:00 CEST | Pressemeddelelse
Siemens Gamesa og Vestas har lanceret en fælles guideline for seafastening med bred opbakning fra vindindustrien.
New Industry Guideline Launched: “Without Standardization, We Don’t Get to the Next Level”6.5.2025 17:32:00 CEST | Pressemeddelelse
Siemens Gamesa and Vestas launch joint guideline for wind turbine seafastening with broad industry support.
Industriens Fond afsætter tocifret millionbeløb til Digital Energy Hub 2.0 og den grønne omstilling6.5.2025 08:45:00 CEST | Pressemeddelelse
19,7 millioner kroner fra Industriens Fond skal gå til fortsættelsen af Digital Energy Hub – en innovationshub, der samler virksomheder og videnspartnere om digital innovation i energi- og forsyningssektoren. Hubben introducerer en række nye initiativer såsom nyt sprintdesign, netværksaktiviteter og forbedret datainfrastruktur, der skal styrke det danske energisystem og understøtte den grønne omstilling.
Tre finalister til Årets Innovationsprojekt i energiklyngen2.5.2025 17:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Gamle glasfibre i nye vinger, en ny svejsemetode til støbejern i vindindustrien og bedre emmissionsberegninger for virksomheder. Det er temaerne i de tre innovationsprojekter, der er i spil til at vinde prisen for Årets Innovationsprojekt i den danske energiklynge. Vinderen findes den 8. maj 2025 i Esbjerg.
Dansk brintsensor sætter ny standard for sikkerhed i Power-to-X29.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Forbedret brintsensor løfter sikkerheden i Power-to-X-processer. Brintsensoren, der er et resultat af et innovationsprojekt, har potentiale til at overvåge brint i hele verden.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum