Sören Möller udnævnt til professor i biostatistik på SDU
Sören Möller er tilknyttet Institut for Sundhedstjenesteforskning på SDU. Han forsker i translationel biostatistik, hvor han arbejder med at implementere avancerede statistiske metoder i klinisk og epidemiologisk forskning. Hans nuværende arbejde fokuserer primært på fire områder.

Det første af de fire områder er vejrets påvirkning af sundhedsvæsenet. Han undersøger, hvordan ekstreme vejrforhold som storme og oversvømmelser påvirker aktiviteten i sundhedsvæsenet. Ved hjælp af ekstremværdistatistik modellerer han disse effekter for at forbedre beredskabet i sundhedssektoren.
Det andet område er ulighed i helbred. Sören Möller anvender metoder fra entropiteorien, der stammer fra fysik, til at måle og analysere forskelle i sundhedstilstande på tværs af befolkningsgrupper. Formålet er at identificere og reducere sundhedsmæssige uligheder.
Sören Möllers tredje forskningsområde er epidemiologisk opfølgning af sjældne hæmatologiske sygdomme. Ved brug af såkaldt Bayesiansk statistik forbedrer han opfølgningen af sjældne blodsygdomme, hvilket bidrager til mere præcise diagnoser og bedre behandlingstilbud.
Endelig forsker han i modellering af skjulte faktorer i helbredsdata. Han udvikler statistiske metoder til at identificere uobserverede faktorer, der kan påvirke sundhedsdata over tid. Dette giver en dybere indsigt i komplekse sammenhænge inden for sundhedsforskning.
Hans forskning bidrager til at forbedre udnyttelsen af sundhedsdata og styrker kvaliteten af sundhedsforskning – til gavn for både patienter og samfundet.
Sören Möller samarbejder med forskere fra mange forskellige fagområder, herunder klinikere, epidemiologer, psykologer, samfundsvidenskabelige forskere og andre statistikere. Han har også internationale samarbejder, bl.a. med Bandim Health Project i Guinea-Bissau og forskere fra Norges Arktiske Universitet i Tromsø.
Sören Möller har en matematisk baggrund fra Syddansk Universitet (SDU), hvor han tog sin kandidatgrad i 2011 og sin ph.d. i 2013. Siden 2014 har han arbejdet med biostatistik – først på Institut for Sundhedstjenesteforskning og senere på Open Patient data Explorative Network ved Klinisk Institut på SDU og Odense Universitetshospital. Her har han bidraget til adskillige kliniske forskningsprojekter og udviklet statistiske metoder til brug i klinisk epidemiologi.
Sören Möller er født den 26. december 1984 i Heide (Holsten) og opvokset i Rendsborg.
Kontakter
Professor Sören Möller: moeller@health.sdu.dk
Chefkonsulent Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk/sund
Links
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Nobelprisvinder Joseph Stiglitz besøger SDU7.5.2025 14:28:10 CEST | Pressemeddelelse
Han har vundet nobelprisen i økonomi, været rådgiver for Bill Clinton og Barack Obama og i årtier advaret mod den verdensorden, som vi står midt i med Trump som præsident. Onsdag 14. maj får Syddansk Universitet besøg af Joseph Stiglitz.
Knoglebrud koster mere med type 1 diabetes5.5.2025 13:50:52 CEST | Pressemeddelelse
Ny forskning fra Syddansk Universitet viser, at sundhedsomkostningerne for patienter med knoglebrud er højere for personer med type 1 diabetes end for personer uden. Forebyggelse vil muligvis kunne nedbringe omkostningerne
Ny institutleder på Retsmedicinsk Institut på SDU2.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Simon Kjær Hermansen konstitueres som institutleder for Retsmedicinsk Institut under Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet pr. 1. maj 2025. Han afløser Peter Mygind Leth, som fratræder posten, men fortsætter som statsobducent og professor i endnu et års tid.
Direktøren for Danish Advanced Research Academy tiltræder1.5.2025 14:59:31 CEST | Pressemeddelelse
Philip Hallenborg var en del af teamet bag fondsansøgningen. Nu skal han stå i spidsen for det nationale Ph.D.-akademi, Novo Nordisk Fonden har finansieret for at samle universiteterne om udvikling af danske forskningstalenter.
MedTech Odense uddeler de første millioner til udvikling af banebrydende sundhedsteknologi på hjerteområdet1.5.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Pionerprojektet DANARC er den første modtager af en bevilling fra MedTech Odense - den første af flere bevillinger til projekter i de kommende år. DANARC vil udvikle en robot, der kan skanne og diagnosticere hjertekarsygdomme. En automatiseret løsning, der kan forkorte de stigende ventetider og gøre en forskel for patienter.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum