Ungeløftet-indsats er godt i gang på landets højskoler
Selvom Ungeløftet-aftalen kun lige er skudt i gang, sætter den allerede aftryk på landets højskoler.

Siden årsskiftet har landets højskoler haft mulighed for at bidrage til den store politiske indsats, der skal hjælpe de omkring 43.000 unge, som hverken er i uddannelse eller beskæftigelse. Og den mulighed er i høj grad blevet grebet.
Den politiske aftale om Ungeløftet har betydet, at unge uden job og uddannelse siden 1. januar har kunnet søge tilskud til at komme på højskole, og allerede nu er der uddelt 61 Ungeløftet-stipendier, mens 55 unge er startet på højskole i år takket være ordningen.
De unge kommer fra 37 forskellige kommuner, og de fordeler sig på 28 forskellige højskoler. To tredjedele af dem, der har fået stipendier, er drenge.
Afgørende betydning for unges videre vej i livet
I dag tilbyder Folkehøjskolernes Forening allerede stipendier til unge, som for eksempel har svært ved selv at finansiere deres ophold, men den nye bevilling har gjort det muligt for langt flere unge at komme på højskole.
Et højskoleophold kan have afgørende betydning for unges videre vej i livet, og det kan hjælpe dem med at finde et ståsted i tilværelsen og med at blive en del af meningsfulde og forpligtende fællesskaber.
Om Ungeløftet
- I efteråret præsenterede regeringen sit udspil til, hvordan man kan sænke antallet af unge, der hverken har fuldført eller er i gang med en uddannelse eller er i beskæftigelse. Her var der afsat 40 millioner kroner over fire år til at gøre det lettere for netop denne gruppe unge at komme på højskole.
- I slutningen af januar blev den nye politiske aftale om Ungeløftet markeret på et topmøde, hvor en række virksomheder, organisationer og aktører erklærede deres støtte til aftalen.
- Det vurderes, at cirka 43.000 unge mellem 15 og 24 år hverken er i job eller uddannelse.
Om Ungeløftet-stipendiet
Ungeløftet-stipendiet er et tilskud til højskoleophold for unge mellem 16-29 år uden for job og uddannelse. Det søges via Folkehøjskolernes Forening
Nøgleord
Kontakter
Mette Skov HansenPresseansvarlig
Tlf:+45 60641989msh@ffd.dkBilleder

Links
Om foreningen
Folkehøjskolernes Forening i Danmark – også kaldet Højskolerne – har til formål at arbejde for folkehøjskolens idé og skabe gode og frie vilkår for skoleformens udvikling.
Foreningen er en medlems- og interesseorganisation for Danmarks omkring 75 folkehøjskoler.

Følg pressemeddelelser fra Folkehøjskolernes Forening i Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Folkehøjskolernes Forening i Danmark
Nyt højskoleblad stiller skarpt på tilgivelse efter #MeToo28.4.2025 13:30:37 CEST | Pressemeddelelse
I dag udkommer første udgave af Højskolebladet fra kultursmagasinets nye chefredaktør, Jane Mylenberg. Bladet åbner med et tema om skyld og tilgivelse efter #MeToo og med interview med blandt andre tidligere overborgmester Frank Jensen, tidligere tv-vært Jes Dorph-Petersen og Venstre-politiker Cille Hald Egholm.
Højskoler er med i kapløbet om UNESCO-placering14.4.2025 12:02:04 CEST | Pressemeddelelse
Kulturministeren har sat gang i afstemningen om, hvad der er særlig dansk kulturarv. Højskolerne er blandt de 20 udvalgte bud, som danskerne nu kan stemme om.
Fra cykelture til et svævende forsamlingshus: Højskoler får støtte til grønne projekter19.3.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
I dag har Danmark nået sin ”overshoot day”, hvor de ressourcer, jorden naturligt kan nå at genskabe, er opbrugt. Flere højskoler gør dog deres for at styrke den grønne omstilling, og nu har to højskoler fået millionbevillinger til bæredygtige projekter.
Social indsats hyldes med højskolepris14.3.2025 10:01:18 CET | Pressemeddelelse
Med projektet ”Udsatte unge på højskole” har en række højskoler og sociale aktører fundet en vej til at gøre højskoler tilgængelige og værdifulde for en bredere ungegruppe. I dag blev indsatsen fejret med Højskolepædagogisk Pris på Egmont Højskolen i Hou.
Trivselskommissionen: Flere unge bør prioritere et højskoleophold25.2.2025 11:59:48 CET | Pressemeddelelse
I dag har Trivselskommissionen offentliggjort sine anbefalinger til, hvordan børn og unges trivsel kan fremmes. En af dem lyder at styrke mulighederne for, at flere unge tager på højskole.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum