Thomas Strøm er udnævnt til professor og forskningsleder i anæstesiologi og intensiv terapi ved OUH og SDU
Professor, overlæge og ph.d. Thomas Strøm er udnævnt til klinisk professor i anæstesiologi og intensiv terapi i en delt stilling mellem Klinisk Institut ved Syddansk Universitet (SDU) og Anæstesiologisk Intensiv Afdeling på Odense Universitetshospital (OUH).

Thomas Strøms forskning har især fokuseret på respiratorbehandling af vågne patienter – et område, hvor OUH har været foregangshospital. Traditionelt har patienter været bedøvede under respiratorbehandling, men forskningen har udforsket fordelene ved at holde dem vågne. Derudover har han arbejdet med delirium og tidlig mobilisering af kritisk syge patienter.
Med udnævnelsen som professor vil Thomas Strøm videreudvikle forskningen i intensiv terapi på Danmarks største intensivafdeling. Som forskningsleder for Anæstesiologisk Intensiv Afdeling V skal han desuden styrke og udvide afdelingens samlede forskningsaktiviteter.
Thomas Strøm har deltaget i flere nationale arbejdsgrupper og været mangeårigt medlem af intensivudvalget i anæstesiologi og intensiv terapi. Han har været medforfatter til flere nationale retningslinjer for intensiv terapi og er aktiv i en række nationale forskningsprojekter.
Som klinisk lektor ved SDU har Thomas Strøm stor undervisningserfaring, og han vil fortsætte med at udbygge denne del af sit arbejde. Hans forskningsområde har skabt stærke nationale og internationale samarbejder, og han er en ofte benyttet foredragsholder i både ind- og udland.
Thomas Strøm kommer fra en stilling som professor i anæstesiologi og intensiv terapi ved Sygehus Sønderjylland samt klinisk overlæge ved Intensiv afdeling på OUH. Han flytter nu også sin forskningstid til Odense.
Thomas Strøm er født og opvokset i Aarhus. Han læste medicin på SDU, hvorfra han blev cand.med. i 1999. Han blev speciallæge i anæstesiologi og intensiv terapi i 2006, forsvarede sin ph.d. i 2012, og har arbejdet på både almen intensiv og thoraxintensiv på OUH samt et år på Rigshospitalets almen intensiv afdeling.
Siden 2014 har han været klinisk overlæge på OUH’s Intensivafdeling og haft en postdoc-ansættelse. I 2020 begyndte han en kombinationsstilling som klinisk professor ved Sygehus Sønderjylland og klinisk overlæge ved OUH.
I sin nye rolle som professor ved Klinisk Institut fortsætter Thomas Strøm også som klinisk overlæge på intensivafdelingen på OUH. Han tiltræder stillingen 1. maj 2025.
Thomas Strøm er 52 år og bor i Odense. Han har fire børn i alderen 15 til 26 år, hvoraf to stadig bor hjemme.
Kontakter
Chefkonsulent Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Links
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Fra megafabrikker til minianlæg: Dansk opfindelse gør grøn ammoniak mulig26.3.2025 12:49:28 CET | Pressemeddelelse
Produktionen af ammoniak til kunstgødning er en af verdens helt store klimasyndere. Den står for omkring 1,3 % af den samlede globale CO₂-udledning – svarende til cirka 500 millioner ton årligt. Det er næsten på niveau med den samlede luftfartsindustri og over dobbelt så meget som de årlige udledninger fra alle nordiske lande tilsammen.
Danske forskere: Fire ud af fem nybyggerier skal stoppes24.3.2025 08:10:31 CET | Pressemeddelelse
Et nyt studie fra forskere på DTU, SDU og AAU viser, at biobaserede byggematerialer ikke er nok til at gøre byggebranchen bæredygtig. Der skal bygges markant mindre.
Danske forskere med til at sætte verdensrekord: Solcellevinduer kan gøre fremtidens bygninger til kraftværker20.3.2025 10:20:13 CET | Pressemeddelelse
Et internationalt forskningsprojekt med deltagelse fra Syddansk Universitet har udviklet gennemsigtige solceller med rekordbrydende effektivitet. De nye vinduer kan både lukke lys ind og producere strøm – en teknologi der kan forandre bygninger i byer verden over.
AI giver røntgensyn: Nu kan vi se, hvad vores bygninger er lavet af – og det kan hjælpe klimaet18.3.2025 11:13:59 CET | Pressemeddelelse
Forskere fra Syddansk Universitet og Peking University har udviklet en ny AI-teknologi, der kan kortlægge byggematerialer i stor skala. Det er vigtigt i forhold til både byplanlægning, bæredygtigt byggeri og CO₂-reduktion.
Stigende interesse for SDU’s uddannelser via kvote 217.3.2025 11:25:07 CET | Pressemeddelelse
Tallene for årets søgning til de videregående uddannelser via kvote 2 er blevet offentliggjort. På Syddansk Universitet ses en stigning i antallet af ansøgere for tredje år i træk.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum