Thomas Strøm er udnævnt til professor og forskningsleder i anæstesiologi og intensiv terapi ved OUH og SDU
Professor, overlæge og ph.d. Thomas Strøm er udnævnt til klinisk professor i anæstesiologi og intensiv terapi i en delt stilling mellem Klinisk Institut ved Syddansk Universitet (SDU) og Anæstesiologisk Intensiv Afdeling på Odense Universitetshospital (OUH).
Thomas Strøms forskning har især fokuseret på respiratorbehandling af vågne patienter – et område, hvor OUH har været foregangshospital. Traditionelt har patienter været bedøvede under respiratorbehandling, men forskningen har udforsket fordelene ved at holde dem vågne. Derudover har han arbejdet med delirium og tidlig mobilisering af kritisk syge patienter.
Med udnævnelsen som professor vil Thomas Strøm videreudvikle forskningen i intensiv terapi på Danmarks største intensivafdeling. Som forskningsleder for Anæstesiologisk Intensiv Afdeling V skal han desuden styrke og udvide afdelingens samlede forskningsaktiviteter.
Thomas Strøm har deltaget i flere nationale arbejdsgrupper og været mangeårigt medlem af intensivudvalget i anæstesiologi og intensiv terapi. Han har været medforfatter til flere nationale retningslinjer for intensiv terapi og er aktiv i en række nationale forskningsprojekter.
Som klinisk lektor ved SDU har Thomas Strøm stor undervisningserfaring, og han vil fortsætte med at udbygge denne del af sit arbejde. Hans forskningsområde har skabt stærke nationale og internationale samarbejder, og han er en ofte benyttet foredragsholder i både ind- og udland.
Thomas Strøm kommer fra en stilling som professor i anæstesiologi og intensiv terapi ved Sygehus Sønderjylland samt klinisk overlæge ved Intensiv afdeling på OUH. Han flytter nu også sin forskningstid til Odense.
Thomas Strøm er født og opvokset i Aarhus. Han læste medicin på SDU, hvorfra han blev cand.med. i 1999. Han blev speciallæge i anæstesiologi og intensiv terapi i 2006, forsvarede sin ph.d. i 2012, og har arbejdet på både almen intensiv og thoraxintensiv på OUH samt et år på Rigshospitalets almen intensiv afdeling.
Siden 2014 har han været klinisk overlæge på OUH’s Intensivafdeling og haft en postdoc-ansættelse. I 2020 begyndte han en kombinationsstilling som klinisk professor ved Sygehus Sønderjylland og klinisk overlæge ved OUH.
I sin nye rolle som professor ved Klinisk Institut fortsætter Thomas Strøm også som klinisk overlæge på intensivafdelingen på OUH. Han tiltræder stillingen 1. maj 2025.
Thomas Strøm er 52 år og bor i Odense. Han har fire børn i alderen 15 til 26 år, hvoraf to stadig bor hjemme.
Kontakter
Chefkonsulent Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Links
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Patienter med øjensygdom kører bil, selvom de er utrygge4.2.2025 12:43:47 CET | Pressemeddelelse
Øjensygdommen våd AMD påvirker synet. Et nyt studie fra Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital viser, at hver femte patient, som kører bil og har våd AMD, er utrygge i trafikken.
Ny forskning om borderline personlighedsforstyrrelse4.2.2025 12:19:56 CET | Pressemeddelelse
Psykolog Ole Jakob Storebø har forsvaret sin doktorafhandling om, hvordan man bedst undersøger behandling af personer med borderline personlighedsforstyrrelse (BPF). Forsvaret fandt sted den 24. januar på Syddansk Universitet.
International konference om softwarearkitektur kommer til Danmark for første gang4.2.2025 08:43:38 CET | Pressemeddelelse
Fra 31. marts til den 4. april finder International Conference on Software Architecture (ICSA) sted på Syddansk Universitet i Odense. Konferencen bliver kaldt en af verdens vigtigste af sin slags.
Professor Erik Albæk fylder 70 år31.1.2025 12:07:29 CET | Pressemeddelelse
Professor Erik Albæk fylder den 1. februar 70 år. Han blev i 2005 hentet til Syddansk Universitet for at lede forskningen ved universitetets nyoprettede journalistuddannelse. I løbet af de 20 år, der er gået, er det lykkedes ham at skabe et internationalt højt estimeret journalistikforskningsmiljø. I de første år efter sin ansættelse hjemtog han et betydeligt antal store forskningsbevillinger, som satte ham i stand til at ansætte og uddanne en række unge, kvikke ph.d.-studerende, hvoraf de fleste i dag har stillinger på danske eller udenlandske universiteter. Center for Journalistiks stærke forskningsprofil afspejles i, at Erik Albæk og hans unge kolleger har vundet adskillige internationale priser som anerkendelse af deres forsknings høje kvalitet. Blandt andet modtog han i 2016 sammen med tre kolleger Harvard Universitets prestigefulde ’Goldsmith Book Prize’ for bogen Political Journalism in Comparative Perspective. Erik Albæk er en afholdt underviser, som ofte har fungeret som akade
Forskere kortlægger hjernens selvhelbredende evner efter slagtilfælde24.1.2025 10:41:09 CET | Pressemeddelelse
Hjernen forsøger at reparere skader efter et slagtilfælde ved hjælp af sine egne reparationsceller, der fungerer som små håndværkere, men deres arbejde hæmmes ofte af betændelse. Det viser ny forskning fra Syddansk Universitet og Milano Universitet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum