En pulje på knap 58 mio. kr. skal bidrage til mere bæredygtig vækst i dansk turisme
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse åbner nu for ansøgninger til en pulje målrettet lokale og tværgående turismeprojekter, der skal bidrage til bæredygtig omstilling i og styrke turismevirksomheder i hele landet samt skabe øget turismeomsætning også uden for højsæsonen.
Turisme er en styrkeposition, som skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark. Foruden at bidrage væsentligt til dansk eksport og økonomi har turismen i mange dele af landet stor betydning for den lokale udvikling og for levedygtige samfund.
By-, land- og kirkeminister Morten Dahlin udtaler:
”Vi skal udnytte de seneste års fremgang og sørge for, at væksten i det danske turisterhverv fortsætter, og at branchens potentialer udnyttes bedst muligt. Og vi skal samtidig sørge for, at væksten sker på en mere bæredygtig måde til gavn for både turister og lokalsamfund. Derfor er er jeg glad for, at vi med puljen bidrager til et mere bæredygtigt turismeerhverv og kan gøre en indsats for, at Danmark forbliver en attraktiv turismedestination – hele året rundt.”
I oktober 2024 offentliggjorde regeringen sin nye nationale turismestrategi "Veje til bæredygtig turismevækst". Ambitionen er at fremtidssikre det danske turismehverv og tiltrække fremtidens turister. Strategien adresserer både udfordringer og muligheder for dansk turisme inden for områder som bæredygtighed, klima, teknologi og udvikling af lokalsamfund, men også som følge af den geopolitiske udvikling og internationale økonomi. Turismemidlerne udmøntes inden for rammerne af strategien med fokus på storbyturisme, kyst- og naturturisme og erhvervs- og mødeturisme.
Dansk turisme oplever vækst og fremgang, men i de kommende år forventes hård international konkurrence om de internationale turister. Det stiller krav til turismeaktørerne, som skal finde måder at tiltrække turister hele året.
Dorte Krak, medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, udtaler:
”Hvis vi skal holde momentum på turismeområdet – og det skal vi – kræver det en kontinuerlig og målrettet indsats. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse udmønter derfor midler til turismeerhvervet for at understøtte den bæredygtige omstilling, som er nødvendig for, at Danmark også i fremtiden kan levere et relevant og efterspurgt turismeprodukt."
Puljen kan bl.a. støtte projekter, som udnytter eller udvikler de muligheder og potentialer, der ligger i øget digitalisering, dataanvendelse og bæredygtig omstilling i turismeerhvervet og i at forøge turismeaktiviteten uden for højsæsonen.
Fakta om indsatsen
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har afsat 57,6 mio. kr. til lokale og tværgående turismeprojekter i 2025:
- 46,1 mio. kr. kan alene søges af tværkommunale destinationsselskaber
- 11,5 mio. kr. kan søges af turismefremmeaktører til lokale og tværgående projekter, herunder til destinationsudvikling i ø-kommuner
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse fokuserer indsatsen inden for fire temaer:
- En bred vifte af turismetilbud - kultur-, events-, outdoor- og mødeturisme skal styrke det danske turismeprodukt
- Mod en grønnere rejse - turismen skal være en del af den grønne omstilling
- Et fundament af viden og data - iværksætteri, digitalisering og data skal drive turismens innovation
- Mennesker i midten - turismen skal styrkes i samspil med samfundet og understøtte social inklusion
Ansøgningsfristen er tirsdag den 6. maj 2025. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse forventer at behandle ansøgninger på bestyrelsesmødet den 11. september 2025, hvorefter ansøgere får besked om tilsagn eller afslag.
Læs mere om indsatsen på Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses hjemmeside
Kontakt
Hvis du ønsker at vide mere om den aktuelle pulje til lokale og tværgående turismeprojekter i 2025, kan du kontakte sekretariatet for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse:
Kirstine Halken
Chefkonsulent
Mail: kirhal@erst.dk
Tlf. 3529 1756
Kommunikation og presse:
Henrik Højlund Christensen
Kommunikationskonsulent
Mail: hencri@erst.dk
Tlf. 3529 1779
Om Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skal bidrage til at styrke udviklingen i dansk erhvervsliv. Det sker ved at fremme en sammenhængende, efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark.
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse igangsætter og finansierer decentrale erhvervsfremmeindsatser, der tager højde for forskelle i de regionale og lokale erhvervsmæssige udfordringer, muligheder og prioriteter.
Følg pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Møde om fremtidens samhørighedspolitik – udfordringer og muligheder for Danmark og Europa20.1.2025 07:56:04 CET | Pressemeddelelse
Debatten om samhørighedspolitikken efter 2027 er i gang. Der skal i løbet af de nærmeste år udarbejdes et nyt sæt EU-regler, der skal sætte rammerne for samhørighedspolitikken, som finansierer en stor del af den danske indsats på erhvervsfremmeområdet. Tirsdag stiller centrale danske aktører skarpt på, hvilke udfordringer for samfund og erhvervsliv samhørighedspolitikken kan bidrage til at løse, og hvordan vi kan sikre det bedst mulige samspil mellem udfordringer og muligheder i Danmark og i resten af Europa.
”Vi fik både en dygtig kollega og et skub mod en grønnere hverdag”27.12.2024 12:45:25 CET | Pressemeddelelse
Også i globalt orienterede virksomheder kan små indsatser have stor effekt. Da Noble Drilling i Tinglev manglede ekstra hænder til skannings- og arkiveringsopgaver, var løsningen at ansætte Dina Solak i fleksjob. Traditionelt havde virksomheden, som fra lokationen i Tinglev supporterer boreplatforme og skibe med udstyr og reservedele, i vid udstrækning været analog, og kæmpe bunker af papir lå klar til at blive arkiveret. Så der var nok at tage fat på for den nye medarbejder.
”Vi var med til at forme vores egen uundværlige bæredygtighedsmedarbejder”18.12.2024 12:43:05 CET | Pressemeddelelse
Elektrogården kunne godt se, at bæredygtighed og ESG-krav begyndte at fylde mere, når kunderne henvendte sig til dem for at få løst opgaver. De fik derfor tilskud til at ansætte Camilla Stuntz i seks måneder, der under forløbet fik udviklet kompetencer inden for grøn omstilling, som Elektrogården stod og manglede.
”Vi fandt en profil inden for bæredygtighed, vi ikke havde regnet med kunne hjælpe os”12.12.2024 14:22:46 CET | Pressemeddelelse
Det sker ikke så tit, at byggefirmaer ansætter en akademiker til at løse opgaver i virksomheden, men da nye krav om bæredygtighed og særligt ESG pressede sig på, fik BM Byggeindustri A/S gennem indsatsen SMV:Vækstpilot mulighed for at få tilskud til løn til at ansætte en ledig akademiker. Han er i dag fastansat.
”Vi har brug for at kunne tiltrække arbejdskraft fra hele verden”5.12.2024 15:06:17 CET | Pressemeddelelse
Hos DEIF i Skive producerer de højteknologiske styringsløsninger til energiproducerende anlæg på det globale energi- og marinemarked. Virksomheden har i alt 550 medarbejdere fordelt i 13 lande, og alene i Skive er der 33 medarbejdere med andet modersmål end dansk, så når der er behov for at tiltrække nye, højtuddannede kolleger med specialistviden, er det ikke altid tilstrækkeligt med en annonce i den lokale avis eller på en dansk jobportal.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum