Teknologisk Institut

ROBOTBRAG 2025: Robotberedskab kan fremtidssikre danske virksomheder

Del

Hvordan kan danske virksomheder fremtidssikre sig ved hjælp af robotberedskab og kunstig Intelligens? Det er temaet ved ROBOTBRAG 2025 i Odense. 

En person betjener en robotarm indendørs.
ROBOTBRAG 2025 er en unik mulighed for både små og store virksomheder til at få indblik i morgendagens teknologi og blive inspireret til at udvikle den rigtige strategi, der gør dem klar til fremtiden. Foto: Teknologisk Institut

Verden er præget af usikkerheder, og det stiller krav til danske virksomheder om at tænke fremad – især når det kommer til investering i teknologi. Teknologisk Institut og Dansk Robot Netværk inviterer derfor til ROBOTBRAG 2025 den 8. og 9. maj i Odense, hvor virksomheder kan opleve, høre og se, hvordan de kan forberede sig på fremtiden.  

Verden er ikke i underskud på usikkerheder, hvor vaklende geopolitik, toldtrusler og mangel på arbejdskraft præger lydbilledet.

Mange virksomheder ser her investeringer i AI og robotteknologi som en afgørende faktor for at bevare deres konkurrenceevne, gøre dem mere modstandsdygtige og forberede dem på fremtiden – med alle de udfordringer – og muligheder – som den rummer.

Med det bagtæppe inviterer Teknologisk Institut og Dansk Robot Netværk (DIRA) danske virksomheder indenfor til ROBOTBRAG 2025 den 8. og 9. maj i Odense. Her kan de få et overblik over nutidens og morgendagens robotteknologi, møde robotindustriens førende udviklere og forhandlere samt drage fordel af uvildig specialistviden.

– Det er afgørende, at vi i Danmark ikke blot ser kunstig intelligens og robotteknologi som en mulighed, men som en nødvendighed for at sikre vores langsigtede konkurrenceevne og modstandsdygtighed. ROBOTBRAG 2025 er en unik mulighed for både små og store virksomheder til at få indblik i morgendagens teknologi og blive inspireret til at udvikle den rigtige strategi, der gør dem klar til fremtiden, siger Henrik Jacobsen, der er centerchef ved Teknologisk Institut. 

Planer sikrer fremtiden
Selvom de fleste danske virksomheder kan se klare gevinster ved at indføre robotter, er det kun hver 10. virksomhed, der har en strategi på området. Det konkluderes i rapporten Robotteknologi og kunstig intelligens i dansk industri: Udbredelse, potentiale og udfordringer.

Det vil Teknologisk Institut og DIRA gerne ændre på. Så Danmark og de virksomheder, der udgør den økonomiske rygrad i vores kongerige, ikke bare er konkurrencedygtige, men også modstandsdygtige.

Også Dansk Industri opfordrer virksomheder til at tage ansvar og udnytte det store potentiale, som teknologierne rummer.

– I en tid med geopolitisk usikkerhed og stigende mangel på arbejdskraft er det afgørende, at danske virksomheder ruster sig med den nyeste teknologi. Det vil både aflaste deres nuværende medarbejdere i dag og sikre, at de også har et job i fremtiden. Robotteknologi er ikke længere en luksus, men en nødvendighed for at forblive konkurrencedygtig på det globale marked, siger branchedirektør Peter Trillingsgaard fra DI Produktion.

Prep din karriere med robotter
ROBOTBRAG slutter ikke her. Fredag den 9. maj 2025 fortsætter robotinspirationen – dog for en lidt yngre målgruppe.

Her kan elever fra erhvervsuddannelser, studerende fra akademier og universiteter samt deres undervisere fra hele landet lade inspirationsbatterierne op til ROBOTBRAG-læringsdag, hvor også robotvirksomhederne kan møde fremtidens arbejdsstyrke.

– Det er ikke kun nutidens virksomheder, der skal være klar til fremtiden – det skal fremtidens arbejdsstyrke også. Derfor er det også vigtigt, at vi skaber forbindelser mellem de unge og de virksomheder, der udvikler teknologien, hvis vi skal sikre, at Danmark forbliver i front inden for robot- og AI-teknologi. ROBOTBRAG-læringsdagen er en oplagt platform for at skabe denne dialog og inspirere fremtidens arbejdskraft, siger Michael Nielsen, der er bestyrelsesleder i DIRA.

Om ROBOTBRAG:
ROBOTBRAG bliver i år afholdt for niende gang.

Arrangementet er skabt, så alle interesserede virksomheder og andre relevante aktører kan komme ind og få et kig på de nye, innovative teknologier, der står og venter rundt om hjørnet.

I 2024 tiltrak robotfesten over 3.200 deltagere og mere end 80 udstillere.

ROBOTBRAG, herunder DIRA Business, afholdes hos Teknologisk Institut i Forskerparken i Odense. Teknologisk Institut har i de seneste 15 år positioneret sig som et af de førende forsknings- og teknologicentre inden for robotteknologi og kunstig intelligens i Europa.

DIRA står for 'Danish Industrial Robot Association' og er et netværk for danske virksomheder og vidensinstitutioner, der sælger, udvikler, fremstiller og/eller anvender robotteknologi. Netværket har i dag mere end 215medlemsvirksomheder.

Nøgleord

Kontakter

Pressekontakt: Kommunikationskonsulent Mette Rønn Outzen, Teknologisk Institut, mobil: 7220 1041, mail: metr@teknologisk.dk
Faglig kontakt: Centerchef Henrik Jacobsen, Teknologisk Institut, mobil: 7220 2815, mail: hnjn@teknologisk.dk

Billeder

En mand betjener en industriel robotarm med en fjernbetjening i et moderne anlæg.
ROBOTBRAG 2025 er en unik mulighed for både små og store virksomheder til at få indblik i morgendagens teknologi og blive inspireret til at udvikle den rigtige strategi, der gør dem klar til fremtiden.
Foto: Teknologisk Institut.
Download

Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen. Se kontaktinfo her: www.teknologisk.dk/presse 

Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.

Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Robotter og automation i 2025: Her er tendenserne27.1.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

I en tid præget af høj usikkerhed og hastig teknologisk udvikling søger mange virksomheder mod automatisering som en vej til øget robusthed og konkurrencekraft. En ny rapport fra Odense Robotics og Teknologisk Institut præsenterer de vigtigste teknologiske tendenser, der vil præge robotteknologi og automatisering i 2025 og frem. - Sidste år var et banebrydende år for innovation, især med den voksende indflydelse fra kunstig intelligens (AI), herunder maskinlæring, generativ AI og fysisk AI inden for robotteknologi. I 2025 og frem vil udviklingen inden for intelligente og adaptive systemer fortsætte og skabe nye muligheder for producenter og andre brancher, siger Søren Elmer Kristensen, CEO for Odense Robotics, Danmarks nationale robot- og droneklynge, og fortsætter: - Interoperabilitet og enkelhed vil også være nøgleparadigmer, da innovatører stræber efter at skabe enkle løsninger ved at sammenkoble systemer. Endelig står sikkerhed højt på dagsordenen, fordi digital robusthed i stigend

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye