Officielt: De 23 lokale treparter er nu nedsat
Kommunerne har den 1. februar officielt nedsat de 23 lokale treparter, der skal omsætte Den Grønne Trepart til konkrete forandringer i det danske landskab. Man har også udpeget de 23 kommuner, der skal stå i spidsen for det lokale arbejde.
Første milepæl for kommunernes arbejde med Den Grønne Trepart er nu nået.
For her den 1. februar har kommunerne officielt nedsat de 23 lokale treparter, der skal gøre Den Grønne Trepart til lokal virkelighed.
Samtidig har kommunerne udpeget de formands- og sekretariatskommuner, der skal stå i spidsen for arbejdet i hver af de 23 lokale treparter.
I KL glæder formand for Klima- og Miljøudvalget, Johannes Lundsfryd Jensen, sig over, at de 23 lokale treparter nu er på plads:
”Det lokale samarbejde er nøglen til, at vi lykkes med at omsætte målene i den grønne trepart til konkrete og mærkbare forandringer i det danske landskab. Til mere skov, rene fjord og vild natur. Derfor er jeg også glad for, at vi på kort tid er lykkes med at få sat holdopstillingen i de lokale treparter og placeret en masse dygtige, engagerede folk rundt om samme bord,” siger han og fortsætter:
”På kommunernes vegne kan jeg sige, at vi er helt klar til at trække i arbejdstøjet og stå i spidsen for arbejdet i de lokale treparter. For selvom opgaven er stor og helt sikkert også undervejs bliver svær, er den først og fremmest også utrolig vigtigt og meningsfuld. For det handler om vores natur, havmiljø, biodiversitet og drikkevand. Om den verden, vi efterlader til vores børn og børnebørn.”
En kæmpe opgave venter
De 23 lokale treparter har nu hver især til opgave at udarbejde en såkaldt omlægningsplan for, hvordan man konkret lokalt vil komme i mål med at reducere udledningen af kvælstof og udtage lavbundsjord.
Omlægningsplanerne skal allerede ligge klar inden udgangen af 2025, og derfor venter der også de 23 lokale treparter en kæmpe opgave.
”Der er ingen tvivl om, at vi lokalt nu står med en kæmpe opgave. Forudsætningen for succes bliver derfor også et godt og tæt lokalt samarbejde. Skal vi i mål, kræver det en vaskeægte holdindsats – der er hverken tid eller plads til soloryttere. Derfor er det også vigtigt, at alle parter fortsat tager ansvar og bidrager konstruktivt. Både fra centralt hold og lokalt,” siger Johannes Lundsfryd Jensen.
Hver lokal trepart består af 1-2 repræsentanter for hver kommune i oplandet, 1-2 repræsentanter for lokale landbrugsorganisationer, 1-2 repræsentanter for lokale naturorganisationer og 1 repræsentant fra Naturstyrelsen.
Kontakter
KL's pressevagt
Tlf:33703333Links
Om KL
KL er interesseorganisation for de 98 kommunalbestyrelser og arbejder for, at kommunerne har de bedst mulige rammer til at prioritere velfærd og økonomi og til at udvikle kommunen lokalt. KL bidrager til – sammen med kommunerne – at videreudvikle det danske kommunestyre og lokaldemokrati. KL er samtidig arbejdsgiverorganisation og forhandler overenskomster for kommunernes ca. 500.000 ledere og medarbejdere.
Læs mere: www.kl.dk
Følg pressemeddelelser fra KL
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra KL
Vigtig reform af professionsuddannelserne vil løfte kvaliteten26.3.2025 13:32:29 CET | Pressemeddelelse
Med den ny aftale om de erhvervs- og professionsrettede videregående uddannelser er der lagt et solidt fundament for at løfte kvaliteten og styrke rekruttering og fastholdelse til de vigtige professionsuddannelser.
Nærhed til borgerne er afgørende for fremtidens kollektive trafik13.3.2025 15:37:19 CET | Pressemeddelelse
Vi skal indrette vores kollektive trafik, så det hjælper danskerne med at få hverdagen til at hænge sammen – uanset hvor i landet, de bor. Derfor er det afgørende, at beslutningerne træffes af dem, der er tættest på borgerne, lyder det fra KL i en kommentar til ekspertrapport om modeller for organisering af den lokale kollektive transport.
KL om Trivselskommissionens rapport: Der er brug for, at vi løfter i flok25.2.2025 09:54:52 CET | Pressemeddelelse
Trivselskommissionen har i dag fremlagt sine anbefalinger til, hvordan man kan forebygge og afhjælpe mistrivsel blandt børn og unge. I KL tager formand for Børne- og Undervisningsudvalget Christina Krzyrosiak Hansen godt imod rapporten og opfordrer til et bredt samarbejde om udfordringerne.
Afgørende vigtigt med attraktive ungdomsuddannelsestilbud til alle unge i hele landet19.2.2025 14:58:19 CET | Pressemeddelelse
Unge i hele landet skal have adgang til attraktive ungdomsuddannelser, som viser dem en bredere vifte af muligheder for videre uddannelse. Derfor er det rigtig godt, at der langt om længe bliver set grundlæggende på ungdomsuddannelsessystemet, lyder det fra KL.
Friere rammer i beskæftigelsesindsatsen skal ikke ledsages af massive besparelser6.2.2025 10:48:31 CET | Pressemeddelelse
Ja tak til omfattende forenkling og afbureaukratisering på beskæftigelsesområdet. Men en voldsom besparelse på tre mia. kr. kan ikke undgå at gå ud over den hjælp, både borgere og virksomheder kan få, lyder det fra KL.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum