L&F: Lokale trepartsrepræsentanter er fundet – nu venter stor og svær opgave
De lokale trepartsrepræsentanter for landbruget er fundet og er klar til at omsætte nationale ambitioner til lokale løsninger.

Landbrug & Fødevarer har fundet repræsentanter til de 23 lokale treparter, der nu er klar til at påbegynde arbejdet.
Interessen for at komme med i de lokale treparter har generelt været stor, og Landbrug & Fødevarer har udpeget repræsentanterne gennem de lokale foreninger.
“Jeg er stolt af, at vi på kort tid har sat et hold af dygtige lokale trepartsrepræsentanter, der er klar til at gå i gang med den store og vigtige opgave; at gøre trepartsaftalen fra sidste år til virkelighed. Vi har som landmænd erfaring med at løfte et stort lokalt ansvar. Alle er klar over, at det er en både vigtig og svær opgave. Derfor er dygtige lokale repræsentanter altafgørende," siger Søren Søndergaard, formand i Landbrug & Fødevarer.
De lokale treparter skal finde de bedste løsninger i hvert enkelt vandopland, så man kan sikre en indsats, der understøtter et stærkt og konkurrencedygtigt landbrug og samtidig forbedrer vandmiljøet, skaber mere natur og færre klimaudledninger.
”De udfordringer vi har med rigid og ineffektiv vandmiljølovgivning har eksisteret i flere år. Med trepartsaftalen har vi nu rammerne og værktøjerne til at udføre opgaverne bedre end før. Det er helt centralt, at det er lokale kræfter, og ikke bureaukratiet i København, der skal gøre ambitionerne til virkelighed. Derfor er det vigtigt for Landbrug & Fødevarer, at det er lokale folk, der sidder med ved bordet, når løsningerne skal findes," siger Søren Søndergaard.
Treparterne får til opgave at sammentænke indsatserne.
"Lokalt skal man sikre, at vi løser flere ting på den samme hektar. Det kan fx være, at man anlægger minivådområder, der sænker kvælstofudledningen effektivt og samtidig skaber bedre biodiversitet. Og så skal vi have mindre regulering på de robuste landbrugsjorde," siger Søren Søndergaard.
Kort tidsfrist
Den politiske trepartsaftale, der blev vedtaget i november sidste år, fastsætter, at de lokale arealplaner skal være færdige inden dette års udgang. Det er en kort og meget ambitiøs tidsfrist, mener formanden.
”Det er ingen hemmelighed, at vi har enormt travlt. Travlheden er kun blevet større af, at trepartsaftalen tilbage i efteråret blev en del af et uskønt politisk spil på Christiansborg. Så vi kommer senere i gang, end vi forventede, da vi lavede trepartsaftalen tilbage i juni måned," siger Søren Søndergaard og fortsætter:
"Der mistede vi dyrebare måneder, hvor arbejdet ikke kunne komme videre. Men nu er vi her, og der er en stor lokal vilje til at sætte skub i arbejdet hos vores dygtige lokale foreninger. Det bliver næppe landmændene, man kommer til at vente på, for vi ser generelt en stor interesse i at deltage i arbejdet," siger Søren Søndergaard.
Udover Landbrug & Fødevarer har Kommunernes Landsforening og Danmarks Naturfredningsforening også udpeget deres repræsentanter til de 23 lokale treparter.
Se listen over L&Fs lokale trepartsrepræsentanter her.
Nøgleord
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkBilleder

Vedhæftede filer
Om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
Danske kokke satte grøntsagerne i front24.9.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse af Landbrug & Fødevarer viser, at hver tredje dansker ønsker at spise mere mad fra planter i fremtiden. Derfor samledes nogle af Danmarks mest visionære kokke og madprofessionelle til Grønt Kokketræf 2025 for at gå foran og demonstrere, hvordan det grønne køkken kan inspirere branchen til at udvikle smagsoplevelser.
Store som små strømmede til Åbent Landbrug22.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Halm i lommerne, smil på læberne og nysgerrige spørgsmål. Sådan så det ud, da tusindvis af danskere i alle aldre i går søndag tog på opdagelse i sol, regn og blæst. Årets Åbent Landbrug havde i alt 94.989 besøgende og markerede 30-års jubilæet for den landsdækkende begivenhed, hvor landmænd og virksomheder inviterer danskerne indenfor.
Vær med til at fejre 30-års jubilæum for årets familiedag på landet18.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Træk i gummistøvlerne, tag familien i hånden og gå på opdagelse i landbruget, når Landbrug & Fødevarer inviterer til årets store familiedag på landet søndag den. 21. september. Siden 1995 har danske landmænd og fødevarevirksomheder holdt åbent for gæster, der gerne vil vide mere om, hvor deres mad kommer fra
Slagterprisen 2025 er uddelt på Hindsgavl Slot17.9.2025 06:36:00 CEST | Pressemeddelelse
I et meget stærkt felt af dygtige slagtermestre på tværs af de to kategorier, kunne de bedste i slagterfaget lade sige hylde til Landbrug & Fødevarers Fødevaredag på Hindsgavl Slot, hvor slagtermester Anders Kjeldbjerg fra MENY i Herning og slagtermestrene Steffen Vammen Kolstrup & André Kjelkvist-Born fra Slagtermestrene Born og Kolstrup, kunne træde frem som vindere af Slagterprisen 2025. Prisen er en anerkendelse af håndværk, faglighed og nytænkning i slagterfaget.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum