Ny børneballet på Det Kongelige Teater af Thomas Korsgaard
For højt, for vildt og for meget! er Thomas Korsgaards første ballet for børn, og det er en kærlighedserklæring til dansens, musikkens og sangens verden og til de dedikerede væsener, der befolker den.

Thomas Korsgaard er en af tidens mest omtalte og læste forfattere, ikke mindst kendt for sin romantrilogi om Tue og hans svære liv. Men han har også skrevet flere børnebøger, og med For højt, for vildt og for meget! kommer nu hans første ballet for børn. Således skriver han sig ind i rækken af andre kunstnere så som Kim Fupz Aakeson og Shane Brox, som tidligere har skabt børneballetter til Det Kongelige Teaters Gamle Scene.
”Jeg blev spurgt, om jeg ville skrive en historie til Balletten, men jeg kan ikke skrive på kommando, der må ligesom være sivet noget ind på lystavlen, som skal ud igen. Så jeg pakkede tanken væk. Indtil jeg en dag blev inviteret på en rundvisning på Gamle Scene og så det magiske hus. Efter det besøg spirede historien og frem kom For højt, for vildt og for meget!,” siger Thomas Korsgaard.
Børneballetten koreograferes af stjernekoreograf Sebastian Kloborg, som har skabt flere roste balletter og er blevet hædret med Kronprinsparrets kulturelle stjerndryspris i 2020, og balletten opføres af et større ensemble med blandt andre elever fra Det Kongelige Teaters Balletskole.
”Forestillingen er en enormt visuel, sjov og rørende fortælling om en far, der vil have ro i huset, mens hans børn elsker at udtrykke sig kunstnerisk gennem krop, stemme og musik. En kombination som ikke er helt optimal,” siger Sebastian Kloborg.
For højt, for vildt og for meget! bevæger sig fra et stort animeret univers til scenens intense, foranderlige nu. Scenografien er skabt af Steffen Aarfing, videodesign og animationer er lavet af Rasmus Yde mens de farverige kostumer er skabt af Petruska Miehe-Renard.
Forestillingen er en invitation til børn til at opleve, hvor magisk og smukt teater kan være, og den anbefales for børn og barnlige sjæle fra 5 år og opefter.
For højt, for vildt og for meget! er også udkommet som børnebog på Politikens Forlag den 21. januar 2025.
For højt, for vildt og for meget! spiller fra den 7. til den 23. februar 2025 på Gamle Scene.
Læs mere om forestillingen HER.
Nøgleord
Kontakter
Nathasja LauritsenKommunikations- og presseansvarlig, børneaktiviteter og -strategi
Tlf:+45 28 45 58 70nlau@kglteater.dkBilleder

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater
Vivaldi får operadebut på Det Kongelige Teater (ny med rettelse)14.4.2025 08:15:25 CEST | Pressemeddelelse
For første gang nogensinde opfører Det Kongelige Teater en opera af Vivaldi. På scenen til operaen Griselda står stærke, internationale baroksolister ledsaget af barokensemblet Concerto Copenhagen. Operaen opføres på Det Kongelige Teaters Gamle Scene.
Barrison-feberen smitter igen i nyskrevet, dansk musical11.4.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
I 1890'erne forførte og forargede fem danske søstre Europa med tvetydige sange, vovet dans og høj cigarføring – og blev symboler for en ny, kvindefrigørende tid. Nu vækker Det Kongelige Teater de skandaløse Barrison Sisters til live igen i et festfyrværkeri af en musical baseret på den virkelige historie om de banebrydende varietéstjerner, der brød grænserne for, hvad kvinder må.
Publikumsfavoritten Den glade enke 2.0 vender tilbage1.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Kasper Holten og Adam Prices anmelderroste gendigtning af Lehárs operette er en morsom og musikalsk kommentar til kulturlivets udfordringer – og nu kan den igen opleves i Operaen.
Solodanser med "varme, charme og værdighed"30.3.2025 00:14:31 CET | Pressemeddelelse
Silvia Selvini blev i aftes udnævnt til solodanser i Den kongelige Ballet.
Urpremiere på 'Marie-Antoinette' med pudret undergangsdekadence28.3.2025 10:27:12 CET | Pressemeddelelse
Undergangsdekadence og pudrede privilegier flyder sammen, når Regimentet, 12 unge scenekunstnere, nysgerrigt går i kødet på fænomenet Marie-Antoinette i nyskrevet dansk dramatik. For har vi lært at håndtere kriser eller kun os selv?
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum